ISL-finalen fredag och lördag - klick
Kortbane-SM i simning simmas i Stockholm 24-28 november på Mästerskapssidan -
klick

November månad 2021

2021-12-01 Två lediga jobb i Turebergs SK
Nu har du chansen att hitta jobb i Stockholmsregionen om du vill jobba med unga simmare. Två stycken intressanta jobb i Turebergs SK.
Simskoleansvarig - klick
Breddutevecklare - klick
Du hittar mer om jobben på länkarna ovan - länkar som också finns nåbara under december månad från vår högerspalt - under Lediga jobb samt ovanför Nyhetstexten på knappen lediga jobb i Sverige och Danmark.

2021-11-30 Simpodden Hulten & Jansson nr 195
Eftersnack till SM i Stockholm plus en hel del annat om simning. Herrarna är inte ense i podden skall ni veta. Spela gärna upp den nedan eller hitta den poddar finns.

Ilya Schymanovich beredd för ett nytt rekord till helgen? Foto: ISL

2021-11-30 ISL-finalen fredag och lördag
36:e dagen med simning på TV under hösten - nu med ISL-finalen i Eindhoven. Det är nu dags för de fyra finallagen att göra upp. En svensk finns med på startbryggan och det är Sarah Sjöström. Räkna med att det går fort i baljan. Minst två världsrekord utlovas.....
Nedan hittar du några hållpunkter för finalerna.

Match 18 - finalen

Cali Condors (CAC)
Energy Standard (ENS) med Sarah Sjöström
LA Current (LAC)
London Roar (LON)
Grand Final - Eindhoven

Dag 1 2021-12-03 Fredag 19.00     Marcus Buhlund och Thomas Jansson kommenterar Discovery Plus    
Dag 2 2021-12-04 Lördag 19.00     Bo Hultén och Thomas Jansson kommenterar   Discovery Plus och Eurosport 2
Startlistor och resultat - klick

2021-11-30  Stockholm Golden - inofficiellt VM i kort bana för Masterssimmare

Nu är det klart att Svensk Simidrott kommer att starta upp en ny internationell simtävling för seniorer s.k. "masterssimmare". Tävlingen kommer att hållas på Eriksdalsbadet i Stockholm den 27-29 oktober 2022 och beräknar första året locka deltagare från över 10 länder.

Stockholm Golden blir ett årligt och öppet evenemang för alla masterssimmare som vill vara del av världens främsta kortbanetävling. Målsättningen är att etablera och därefter kontinuerligt utveckla och befästa Stockholm Golden som världens främsta och mest intressanta simarrangemang i kortbana för masterssimmare. Initialåret 2022 arrangeras tävlingen under tre dagar i slutet av oktober, men från 2023 flyttas arrangemanget till augusti.

- Efter fem års utveckling av Swim Open Stockholm som internationell tävling i utvecklingens framkant har Svensk Simidrott idag ett starkt varumärke som tävlingsarrangör. Vår målsättning är att etablera Stockholm Golden med en professionell organisation likt Swim Open Stockholm och kunna erbjuda en upplevelse bättre och mer attraktiv än någon annan masterstävling i världen. Vi har höga ambitioner med tävlingen och målet är att 2022 nå 800 deltagare från 10 länder och redan 2024 är målet är att ha över 2000 deltagare från 20-30 nationer på plats, säger projektledare Dennis Fredriksson.

Stockholm Golden arrangeras i Eriksdalsbadets 25 meters bassäng som erbjuder gott om plats för deltagarna att både tävla och skapa sociala möten. I planen finns även att från 2024 kunna erbjuda prispengar, vilket skulle göra Stockholm Golden än mer unik och attraktiv för duktiga masterssimmare runt om i världen.

- Idén med ett årligt återkommande globalt mästerskap för masterssimmare i kortbana är lika enkel som genial. Det finns en växande grupp människor som vill ha fler kvalitativa mastersarrangemang, och det saknas idag en internationell tävling med bra standard i kortbana. Att utnyttja de kunskaper och den erfarenhet vi har från Swim Open för att arrangera Stockholm Golden utvecklar både Svensk Simidrotts varumärke och stärker både förbundets och Stockholms arrangemangsutveckling inom simidrotten, säger kommunikationsansvarig Anna Hammar

Tävlingen genomförs i samarbete med Stockholm Business Region och Stockholms Stad.

*Masterssimning är en tävlingsform för alla som har fyllt 25 år. Deltagarna delas in och tävlar i femårs-åldersintervaller, för att främja rättvis konkurrens. I Sverige tävlar strax 600 personer framgångsrikt i masterssimning. Internationellt är tävlingsverksamheten utbredd och vid internationella mästerskap såsom Europamästerskap eller Världsmästerskap i masterssimning deltar ofta över 10 000 personer. Förutom att tävla innebär masters också ett sätt att hålla sig frisk, stark och hälsosam och det bidrar till en stark gemenskap som överskrider åldrar, ambitioner, målsättningar och landsgränser.
Läs mer på hemsidan - klick

Simma kommenterar
Bra initiativ av Svenska Simförbundet. Masterssimningen är en bred folkrörelse som generar mycket pengar till besöksnäringen och med en årlig tävling förlagd i slutet av den svenska semesterperioden så kommer man också kunna erbjuda vettiga hotellpriser i skarven mellan familjesemestrarna och näringslivets åkande under hösten. Nu gäller det bara att hitta en motiverad lokalarrangör som går in för det här med hull och hår.
Det finns all anledning att tro att detta skall kunna bli en succé. Hoppas inte den äter energi från Swim Open för elitsimmarna - en tävling som kommer att konkurrensutsättas rejält i framtiden.

2021-11-30 Såg du världsrekordet på 100m bröstsim?
I helgen under ISL Play-Off så simmade Ilya Schymanovich 100m bröstsim på ofattbara 55.28. Ovan kan du kolla in loppet!

p2021-11-29 Järfälla Sim söker medarbetare
Nu söker Järfälla Simsällska medarbetare. Läs mer om tjänsten här - klick
Notera att sista ansökningsdag är den 15 december.
Du hittar annonsen ute i högerspalten under Lediga jobb - den närmaste månaden

Beställ kläder till Sum-Sim Riks

2021-11-29 Beställ Sum-Sim kläder
Då är det dags för dig som skall vara med på Sum-Sim i Stockholm och beställa kläder. Detta skall du göra senast på torsdag den 2 december.
All information om beställningen hittar du här - klick

2021-11-29 Klart för ISL-finalen
Det blir bara en svensk i finalen på ISL, nämligen Sarah Sjöström. För i helgen blev det klart att Toronto Titans med Louise Hansson och Michelle Coleman inte alls räckte till för att ta sig till finalen. Det blev Energy Standards, Cali Condors, London Roars och LA Current som kommer att göra upp om prispengarna i finalen.
Finalen simmas fredag och lördag och du kommer att kunna se den på Discivery/Eurosport. Exakt vilka kanaler talar vi om senare i veckan. Starttider bägge dagarna kl. 19.00
Helgens stora simning stod Ilya Schymanovich som slog världsrekord på 100m bröstsim. Tiden 55.28. han stod också för em makalös simning i ett lag där han noterade 55.00 - tidernas snabbast bröstsimshundring. 55.00 !!!!

Resultaten och spelplaner hittar du på vår ISL-sida - klick

2021-11-29 Vecka som kommer i simbassängerna
Den kommande veckan är det främst två arrangemang som kommer att locka oss att njuta simning - ett av dem är Master-SM i simning. Simmas den här gången i Jönköping och det startar som vanligt på fredagen. Tävlingen kommer att simmas på 25 meters bana.
Inbjudan hittar du på den här länken - klick
Du följer tävlingen enklast genom att ko0lla Livetimning - om du inte finns på plats - klick

2021-11-24 Black Weekend på Swimstore
Gäller endast online www.swimstore.se dn 26-28 november (ferdag till söndag)

Magdalena Andersson 1979 - foto: Christer Andersson Magdalena Andersson 2021 - foto : Kristian Pool

2021-11-24 Magda nådde målet
Man må ha vilken politisk hemvist som helst men idag är det i alla fall glädjens dag - då Sverige fått sin första kvinnliga statsminister. Magdalena Andersson. Visst behövdes det en simmerska för att bryta glastaket i dessa sammanhang. Dubbel Svensk Ungdomsmästarinna på bröstsim (naturligtvis) och en gång i tiden representerande Upsala Simsällskap. Det är bara gratulera. Hoppas nu bara att alla drar sitt strå till stacken för att vi skall få en fungerande regering fram till valet - som ligger mindre än ett år bort.

2021-11-24 Hasse Rosendahl avliden
Han kom ursprungligen från Katrineholms Simsällskap, flyttade sedan med sin tränare Bosse Alm till Stockholms KK och representerade Sverige bl.a på Europamästerskapen i Leipzig 1962. Där blev han EM mästare på 4x200m fritt. Minns lagkappen där Birger Buhre skrek "han våltvänder" när Per Ola Lindberg gjorde det i sista vändningen. Hasse blev vid EM i den östtyska staden också silvermedaljör på 400m fritt.. Rosendahl kom också att tävla för Sverige i Tokyo 1964. Hasse vann sammanlagt fem svenska mästerskapsguld.
Hasse Rosendahl var född den 27 december 1944 och blev 76 år.

Foto: SK Neptun

2021-11-23 SM-veckan startar i morgon
I morgon startar inomhus-SM nummer 68 i ordningen. Alltsedan 1953 har det simmats Sm i kortbassäng och årets arrangörsstad 'är Stockholm, precis som startåret 1953. Den gången på Forsgrenska Badet numera på Eriksdalsbadet.
Du följer SM på Mästerskapssidan som produceras av SIMMA AB och Bosse Hulten. 
Till Mästerskapssidan -  klick

Sarah Sjöström Foto: ISL 2021 Mine Kasapoglu
2021-11-23 Nu skall det avgöras....i ISL....
vilka lag som skall gå vidare till finalen i år. Det är fem lag som knackar på dörren till finalen.
Cali Condors, Energy Standard och London Roars känns mer eller mindre givna till finalen. Sedan är det tufft mellan LA Current och Toronto Titans, vilket av dessa lag som skall gå vidare till finalen

Plac/Lag/Spelade / Poäng
1 Cali Condors (CAC) 2  7
2 Energy Standard (ENS) 2  7
3 London Roar (LON) 2  7
4 LA Current (LAC) 2 6
5 Toronto Titans (TOR) 2  5
6 Aqua Centurions (AQC) 2  3
7 DC Trident (DCT) 2  3
8 Iron (IRON) 2 2

Alla matcherna sänds på Eurosport 1 samt Discovery Plus med start 19.00 alla dagar torsdag till söndag.
Resultaten och spelplaner hittar du på vår ISL-sida - klick
Sarah Sjöström leder just nu MVP-ligan i ISL efter senaste matchen.
Ställningen är denna:

Plac/Simmare/Lag/poäng/Insimmade pengar i US dollar

1. Sarah Sjostrom (ENS), 375.5   $106,050
2. Siobhan Haughey (ENS), 347.5   $81,950
3. Beata Nelson (CAC), 315.0      $79,375
4. Ilya Shymanovich (ENS), 289.5     $74,450
5  Duncan Scott (LON), 286.5    $74,350
6. Lilly King (CAC), 281.0    $69,475
7  Kelsi Dahlia (CAC), 265.0    $63,975
8  Caeleb Dressel (CAC), 259.0    $63,850
9  Coleman Stewart (CAC), 257.0    $61,875
10. Daiya Seto (TOK), 253.5      $61,475

2021-11-21 Svenska simmare runt om i världen
Louise Hansson har krossat allt motstånd i de brittiska universitetsmästerskapen eller som det heter på spåkmödrars gyllene språk " Speedo & BUCS Short Course Swimming Championships 2021-22" Kolla alla hennes resultat här - klick
Sophie Hansson, lillasyster till Louise vann både 100 och 200 yardsbröstsim under helgen. 57 resp 2.05 var helsekundstiderna för henne. Det kan du läsa om här - klick

Foto: ISL

2021-11-20 Nya match lördag och söndag

Erik Persson är det svenska bidraget till helgens match i ISL. Cali, London, LA Current och som sagt Perssons Iron Swims simmar ikväll och söndag kväll i Eindhoven. Det är match nr 15 sammanlagt och match 4 av 6 i årets Playoff.

Tävlingsplats Eindhoven
Dag 1 2020/11/20 Lördag            
Dag 2 2020/11/21 Söndag        
sänds i Eurosport 1 och Discovery Plus
kommentatorer Bo Hulten och Thomas Jansson  
alla resultat finns här - klick
Ilya Shymanovich efter gårdagens världsrekord på 100m bröstsimFoto: Giorgio Scala Deepbluemedia /ISL

2021-11-20 Svensklagen blev etta och tvåa
Energy och Toronto blev etta och tvåa matchen i Eindhoven. Sjöström i Eindhoven fortsätter att övertyga och simma fort och Toronto blev tvåa trots att Louise Hansson saknades i laget - hon hade simåttagande i England för sitt brittiska universitet.
Grädde på moset under gårdagens tävling var  Ilya Shymanovich världsrekord på 100m bröstsim. 55.32 är den nya rekordtiden.
Alla resultat hittar du här - klick

Sammanlagt resultat efter två dagar
1.Energy Standard 583
2.Toronto Titans 407
3.Aqua Centurions390
4.DC Trident 383 

MVP-ställningen i matchen
1.Sarah Sjostrom (ENS), 87.5
2.Siobhan Haughey (ENS), 67.0
3.Mark Nikolaev (DCT), 50.0
4.Kliment Kolesnikov (ENS), 49.5
5.Ilya Shymanovich (ENS), 44.5
6.Kylie Masse (TOR), 43.5
7.Evgeny Rylov (ENS), 39.0
8.Matteo Rivolta (AQC) 34,5
9.Aleksandr Shchegolev (DCT), 34,5
10.Alberto Razzetti (TOR), 33.0

2021-11-19  Svenskmatchen på gång i ISL
Torsdagen bjöd på flera intressanta simningar av de svenska simmerskorna. I inledningsgrenen slog Louise Hansson, Sarah Sjöström för andra gången den här säsongen. Den första var i OS-finalen. Nu blev det svensk dubbelseger med Louise och Sarah. Men Sarah kom snabbt på tårna igen. Under kvällen simmade hon flera lopp men hennes 50m fritt var toppnumret. 23.08 är hennes näst bästa resultat någonsin och bara 8/100-delar över hennes svenska rekord och bara 15/100-delar över Ranomi Kromowidjojos världsrekord. Dit ner skall hon sa hon till Mark Foster i Eurosportsändningen igår kväll. Idag är det fortsatta simningar. 19.00 är det start och du ser det hela på Eurosport 1 och Discovery Plus. Läs resultat mm här - klick

Ställning efter dag
1.Energy Standard 284 (med Sarah Sjöström)
2.Toronto Titans 222 (med Louuise Hansson och Michelle Coleman)
3.Aqua Centurion 212
4.DC Trident 186

2021-11-18 Mölndal söker..........
Scandals Allmänna Simsällskap skriver bl.a så här i sin annons:
Vi söker nu en medarbetare som kommer att jobba specifikt med simundervisning och simträning för barn, ungdomar och vuxna med någon form av funktionsvariation. Rollen innebär både operativa och administrativa arbetsuppgifter, både kopplat till vardaglig medlemsadministration och utveckling av verksamheten. Tjänsten omfattar 80 % och innebär både dag- och kvällsjobb. Helgjobb förekommer cirka 6-8 gånger/år. Av arbetstiden/vecka är cirka 15-20 timmar kontakttid i vattnet.

Läs hela annonsen här - klick
Den finns också ute i högerspalten den närmaste månaden, under lediga jobb och så om du letar efter orange knappen strax över nyhetstexten "Lediga jobb i Sverige och Norge"

Foto: ISL

2021-11-18 Två nya matcher i ISL

Torsdag till söndag - kl. 19.00 - på Eurosport 1 och Discovery+, ser du International Swimming League. Playoff med en match som avgörs tors/fredag och nästa match lör/söndag. 
Rivstart den här veckan, tors-fredag, med svenskmötet mellan Energy Standards och Toronto Titans. Energy innehåller Sarah Sjöström och Toronto de bägge svenskorna Louise Hansson och Michelle Coleman.
Du ser matcherna på Eurosport 1 eller på Discovery Plus (utan uppehåll)
Svenska kommentatorer är Bosse Hultén och Thomas Jansson.

Match 14 torsdag och fredag

Energy Standard med Sarah Sjöström
Toronto Titans med Louise Hansson och Michelle Coleman
Aqua Centurions
DC Trident
Tävlingsplats Eindhoven
Dag 1 2020/11/18 Torsdag 19:00          
Dag 2 2020/11/19 Fredag 19:00      
sänds i Eurosport 1 och Discovery Plus
kommentatorer Bo Hulten och Thomas Jansson  
alla resultat finns här - klick


Match 15 lördag och söndag

Cali Condor
London Roar
LA Current
Iron Swim med Erik Persson
Tävlingsplats Eindhoven
Dag 1 2020/11/20 Lördag            
Dag 2 2020/11/21 Söndag        
sänds i Eurosport 1 och Discovery Plus
kommentatorer Bo Hulten och Thomas Jansson  
alla resultat finns här - klick

2021-11-18 Sim-SM i kort bassäng
Nästa vecka är det dags för Svenska Mästerskapen i simning, kort bassäng. Simmas i Stockholm och vi följer tävlingarna via Mästerskapssidan. Du kan också se simningarna via Simidrotts-TV på webben. Allt hittar du här - klick

2021-11-12 Tyresö simsällskap söker Tränare
Så här skriver man i sin annons " Tjänsten är en simtränartjänst och innehåller i huvudsak simträning och tävling med den administration som tillhör för att kunna ha ansvar för tävlingsgrupper. Visst ansvar för läger och tävlingsresor ingår också beroende på utformning och vilka grupper som åker på dessa. Tjänsten är på 75% och följer verksamheten vilket innebär oreglerad arbetstid och innefattar morgon-, kvälls-, och helgtider. Tjänsten kan tillsättas omgående eller enligt överenskommelse. Föreningen är ansluten till Arbetsgivaralliansen"

Du kan läsa hela annonsen här - klick.
Den finns också ute i högerspalten den närmaste månaden, under lediga jobb och så om du letar efter orange knappen strax över nyhetstexten "Lediga jobb i Sverige och Norge"

2021-11-12 Simpodden Hulten & Jansson nr194
I denna podd blir det samtal om:
Ny regler för barn 12 år och yngre
Samtal om EM
Sedan lite funderingar kring att den nya förbundskaptenen bara får halvtidstjänst
Samtidigt som sportchefstjänsten är 25%
Avslutningsvis lite tankar om elitsatsningar skall vara vid de stora klubbarna eller spridas ut till mindre orter  

2021-11-10 ISL torsdag till söndag
Nu är det dags igen för ISL. Slutspelet mellan de återstående åtta lagen. Svenskt i de bägge matcherna som simmas torsdag till söndag. I morgon ser du bl.a Erik Persson och Sarah Sjöström i vattnet igen och du ser matcherna på Eurosport. Se spelschema nedan

Match 12 torsdag och fredag

Cali Condors (CAC)
DC Trident (DCT)
Energy Standard (ENS) med Sarah Sjöström
Iron (IRON) med Erik Persson
Tävlingsplats Eindhoven
Dag 1 2020/11/11 Torsdag 19:00          
Dag 2 2020/11/12 Fredag 19:00      
sänds i Eurosport 2 - kommentatorer Bo Hulten och Thomas Jansson  


Match 13 lördag och söndag

Aqua Centurions (AQC)
LA Current (LAC)
London Roar (LON)
Toronto Titans (TOR)   Sara Junevik - Michelle Coleman - Louise Hansson
Tävlingsplats Eindhoven
Dag 1 2020/11/13 Lördag            
Dag 2 2020/11/14 Söndag        
sänds i Eurosport 1 - kommentatorer Bo Hulten och Thomas Jansson  

2021-11-09 Borås Speedo Meet 2022
Simklubben Elfsborg hälsar er varmt välkomna till Borås Speedo Meet 2022. Simmas i nyrenoverade Borås Simarena den 26-27 februari och 50 meters bassäng!

Du hittar allt om Borås Speedo Meet här - klick
Separat kan du klicka dig till inbjudan här - klick

Svenska EM-truppen i dag - i Kazan. Foto: Bildbyrån

2021-11-01 I morgon startar EM
I morgon är det dags för Europamästerskapen i simning i ryska Kazan. Vi följer naturligtvis tävlingarna på Mästerskapssidan. Läs mer här - klick

Amalie Mikkelsen Gladsaxe Svømmeklub - bästa simmare under Svensk Grand Prix i Ystad.

2021-11-01 Svenskt Grand Prix i Ystad
Under helgen har det simmats Svenskt Grand Prix i Ystad. Succé kan man säga enkelt. Nästan 80000 kronor i prispengar delades ut under sista passet och mest pengar gick till Amalie Mikkelsen fra Gladsaxe i Danmark. Efter fyra fina simningar i final simmade hon till sig 16.000 kronor.
Alla resultat hittar du här - klick

2021-11-01 Boka Arenaprodukter till SM/JSM
Nu är det dags att boka Arenaprodukter till SM/JSM i Stockholm. Du hittar alla produkter som du kan boka (senast den 9 november) - här - klick

Hitta tidigare nyheter.................
Då skall du gå till vårt arkiv och det hittar du här - klick
Go to our archive - klick

Gilla SIMMA på Facebook - klick
..