8 september Nantou/Taiwan FINA Marathon Swim World Series – deltävling 8   – 10 km
17 oktober Hong Kong/China FINA Marathon Swim World Series – deltävling 10   – 10 km

I tävlingsprogrammet finns inte inplacerat

Ana Marcela Cunha vann dagens damlopp i Doha. Foto: Nissan

Se tävlingarna på FINA TV - klick
Komplett resultatlista damer - klick
Komplett resultatlista herrar - klick
Livetiming resultat - klick

Damloppet blev en jämn historia där det bara skiljde halvsekunden mellan segarinnan, Brasiliens Ana Marcela Cunha och tvåan, fransyskan Oceane Cassignol.  Ja det var rena klungspurten där de tio första simmerskorna gick i mål på sex sekunder. Ellen Olsson skulle egentligen varit med på tävlingarna men en 14-dagars karantän väntade vid hemkomsten till Tyskland och det var lite mycket resonerade hon.

Herrarnas uppgörelse blev lite mer utspridd i slutskedet. Marc Antoine Oliverier vann loppet tre sekunder före ungraren Rasovszky som i sin tur var två sekunder före världens bäste bassängsimmare på 1500m fritt, Grigori Paltrineri som slutade trea. Svenske Elliot Sodeman var knappa två minuter efter täten och blev 38:e man i mål.

Svenske Elliot Sodeman sa så här till SIMMA efter loppet:
Dagens lopp gick inte riktigt så bra som jag hoppades på. Efter mer än ett år utan tävlingar var det ett viktigt lopp att delta i, också för att få tävlingskänslan tillbaka. De första fyra varven gick riktigt bra, men några taktiska misstag under sista varvet gjorde att jag tappade toppklungan och jag fick då kämpa mig tillbaka för en bättre slutposition. Det var ett roligt lopp med tuffa förhållanden, mycket vind och vågor. Som alltid var det jättekul att tävla igen och träffa mina vänner efter över ett år. Givetvis ville jag ha en bättre slutplacering. Jag vet att jag kan prestera betydligt bättre och jag kommer att visa det på OS kvalet i Fukuoka. Min nästa tävling blir OS kvalet i slutet av maj och efter det får vi se vad som erbjuds. Jag hoppas kunna prestera till den förmåga jag vet att jag har och mitt huvudmål detta år är att kvala till OS. Allt är möjligt inom sporten och i slutänden beror det på vem som presterar bäst när det verkligen gäller. Med dagens erfarenheter är jag säker på att OS kvalet kommer att gå bättre och jag hoppas placera mig topp tio och säkra Sveriges första manliga OS plats i 10K öppet vatten.