Mental Träning med Jeanette Thörner

Jeane Thörner skriver om Mental Träning för dig !
Vill du också få tillgång till hela din potential?!
Jag hjälper dig med din mentala träning?
 Hör av dig så berättar jag hur!
 
Solhälsningar
 Jeanette Thörner (fd elitsimmare)
 
Grundare Hälsofokus
Mental tränare
Kiropraktor
Hälsofokus
www.halsofokus.se
 
Telefon: 08-574 124 70
Mobil: 0739-835 195
jeanette@halsofokus.se
Här är sju artiklar om Mental fokus för dig som simmar.
Läs gärna. Tänk till och vill du veta mer?
Ja då vänder du dig till Jeanette Thörner. Alla kontaktdata hittar du ute i vänsterspalten.

Publicerad 1 juni 2019
Får du ut din fulla potential när det verkligen gäller?

Nu så blev även denna blogg publicerad efter lite tekniska problem…hej igen, hoppas du har det bra och att du tränar på att vara uppmärksam på och hålla ditt tillstånd!

På mina föreläsningar brukar jag ibland ställa ut frågan i gruppen; Hur många är det som kan sjunga? Nästan varje gång är det endast någon enstaka som räcker upp handen och resten tittar ner i golvet övertygade om att, nej, nej , det kan jag inte.

Jag börjar denna veckas blogg med att berätta en historia om en liten kille som heter Per.
Han är nio år och har bildlektion i skolan. Per sitter längst bak i klassrummet och fröken har gett i uppgift att barnen ska rita en varsin häst. Per ritar för fullt och nöjd med sin häst tar han med sig teckningen fram till fröken för att visa. På vägen fram får dock en klasskompis till Per syn på teckningen och utbrister: ”FY vilken ful häst! Per du är ju jättedålig på att rita! Ha, ha titta på Pers häst, vad ful!”
Det känns såklart inte bra för Per att höra det, så ganska ledsen till mods går han fram till fröken och lämnar sin teckning.

Nästa vecka är det dags för bildlektion igen och denna gång har barnen fått i uppgift att rita ett hus. Per sitter på sin plats och försöker få ner ett hus på pappret men denna vecka går det bara inte. Ingenting blir bra, allt är tråkigt och Per bestämmer sig för att, rita det är verkligen inte hans grej det kan han tydligt se när det blir så fult så fort han försöker!
Vad hände? Per som tyckte att det var så skoj med bildlektion veckan innan?
Självklart är det ganska uppenbart att kompisens ord gjorde Per ledsen samt fick honom att tappa självförtroendet/självkänslan/ sitt tillstånd men vad hände egentligen om vi utgår från hur hjärnan fungerar? Detta kan vi verkligen kan ha nytta av då vi ska vända negativa tankar och händelser till något positivt!

Tänk dig att vår hjärna består av en massa gräsplaner med ungefär 1 decimeter högt otrampat gräs. Första gången klasskompisen sa till Per att ”Du är jättedålig på att rita!” så var det som att någon gick över en av gräsplanerna en gång, det skapades en liten stig, en negativ tankebana var skapad. Sen klarade Per av att trampa på den där stigen bra själv, den var ju redan nertrampad en gång. Ju mer han tänkte att ”Ja, jag är jättedålig på att rita” desto mer nertrampad blev stigen. Till slut så var det ingen liten stig längre…gräsplanen var till och med borta och det hade istället skapats en stor motorväg. Inget gräs kunde växa där inte. En negativ tankebana hade skapats som till slut även hade blivit en starkt förankrad Vald sanning i Pers system! Jag kan är urdålig på att rita!!

Beroende på vilka tankebanor/stigar vi väljer att skapa på våra gräsplaner i hjärnan så väljer vi även våra sanningar som leder till att vi antingen bibehåller våra resurser i vårt system och får ut vår fulla potential eller dränerar oss via ”soptankar” helt enkelt!

Tillbaka till frågan jag brukar ställa ut på mina föreläsningar: Hur många är det som kan sjunga? De som absolut är övertygade att de inte kan sjunga kan kanske också råkat ut för samma sak som Per under en musiklektion i skolan för länge sedan som gjort att deras valda sanning och starka tankebana är att ” Sjunga det är ingenting för mig!”

Fundera över vilka valda sanningar du sitter på? Är det något du fått för dig att du är dålig på? Ställ dig frågan varför! Kanske du också har en massa gräsplaner som blivit till negativa motorvägar som inte genererar ett dugg och framför allt sänker dig i ditt arbete mot att Bli Ditt Bästa Jag!
Vill du få hjälp med din mentala träning? Hör av dig så berättar jag mer. Jag håller även kurser där du får en inblick i hur sambandet kropp och knopp fungerar och varför det är så värdefullt att ha kunskap om för att du ska kunna Bli Ditt Bästa Jag!

Publicerad 18 april 2019
Får du ut din fulla potential när det verkligen gäller?

Har du någon gång provat verktyget ”mönsterbrytare”?!

I de senaste veckornas bloggar har jag skrivit mycket om tillståndet i ditt system som är avgörande för att du ska kunna prestera på topp. Du kan använda dig av tekniker i mental träning där du tar hjälp av alla dina sinnen och skapar starka ”ankare” så att du lätt kan hitta det tillstånd du önskar.

Ibland precis som i fysisk träning så ”stöter vi dock på patrull” och träningen fungerar inte riktigt som den ska, vi blir lite låsta. Vi behöver göra något nytt för att komma upp på banan igen!
I det läget är en mönsterbrytare ett effektivt verktyg för att göra en omstart.

När jag simmade så hade jag en rutin att gå upp riktigt tidigt på morgonen inför en viktig tävling, och gå en promenad innan frukost för att ”vakna till” inför det viktiga loppet. Det hade jag hört skulle vara bra samt passade in på mig i min självbild. Duktig flicka/prestationsmänniska och fullt fokus på uppgiften!
Problemet med mig då, var att jag dels inte hade förankrat det med vad jag egentligen behövde i mitt system och med facit i hand, tjugo år senare, så har jag insett att det bara förstärkte min nervositet ytterligare. Jag var ju en fena på att stressa upp mig genom att just fokusera på uppgiften och lägga krav på mig själv vilket ledde till att mitt spänningsläge blev på tok för högt och prestationen blev i motsatt riktning…övertänd!

Vad jag skulle behövt var kanske rent av att ta en sovmorgon och sänka kraven eller om jag nu absolut skulle upp i ottan samt ut och gå, tänka helt andra tankar som gav mig rätt stämningsläge/tillstånd för den kommande uppgiften.
I mitt fall hade en mönsterbrytare varit avgörande för att hitta rätt stämningsläge, dels en stor en som att få hjälp med att träna mentalt på rätt sätt och få nya verktyg. Detta istället för att köra huvudet in i väggen med mina gamla invanda, men också att använda mig av små effektiva mönsterbrytare då jag kände att nervositeten ofta tog överhanden och jag tappade det tillstånd som jag hade behövt.
Låt säga att du är inför en tävlingssituation och du känner att tillståndet du vill ha (och tränat på) börjar ändras, du blir t ex för nervös för att kunna prestera på topp. Gör då en liten mönsterbrytare genom att ”chocka” systemet som gör att du börjar tänka på något helt annat under en liten stund. Det kan vara att springa ett varv för att få ut överskotts nervositeten även rent fysiskt, gå på toaletten, blöta ansiktet med iskallt vatten, prata om något annat med en kompis etc. etc. Det viktiga är att du gör något som bryter det icke önskade tillståndet för att sedan lättare kunna komma tillbaka på rätt tankebana med hjälp av dina ankare och skapa rätt känsla igen!

…och med detta precis som med all annan träning. Gör de mentala träningspassen många gånger!
Bli duktig på att läsa av dig själv och vilka signaler ditt system ger dig samt lär dig använda de olika mentala verktygen och i framförallt i vilket läge du ska använda dem. Det är nycklarna till att ta kommandot över dig själv för att kunna få ut din fulla potential!
Vill du få hjälp med din mentala träning hör av dig så berättar jag mer. Jag håller även kurser där du får en inblick i hur sambandet kropp och knopp fungerar och varför det är så värdefullt att ha kunskap om för att du ska kunna Bli Ditt Bästa Jag!

Jag heter Jeanette Thörner och simmade för Södertörns simsällskap när det begav sig. Har drivit företaget Hälsofokus sen 1998. Är utbildad till Idrottskonsulent på Bosön och samlat på mig en rad utbildningar inom fysisk träning och massage. Jag är utbildad i Prestationsutveckling via Metakommunikation (med ett enklare ord Mental tränare) och på det har jag en Master i Mjuk kiropraktik/Strukturell osteopati.

Kul att du tittade in, vi hörs!
Simma klokt! J
 
Jeanette Thörner  Hälsofokus  www.halsofokus.se
 Telefon: 08-574 124 70  Mobil: 0739-835 195  jeanette@halsofokus.se

Fler artiklar av Jeantte hittar du på denna sidan - klick

Publicerad 29 mars 2019

Får du ut din fulla potential när det verkligen gäller?

Go fredag till dig!
Vad har du för tillstånd/känsla i kroppen idag?
Har du nu till denna veckas blogg tagit reda på i vilket tillstånd du ska vara när du ska prestera på topp?
Behöver du vara avslappnad och lugn eller kanske du ska vara rejält taggad och nervös för att hitta rätt spänningsläge för prestation?

När du nu hittat det tillstånd som du behöver ha för att Bli Ditt Bästa Jag, då kan vi börja koppla det till mentala träningsmallar för att bli bra på att behålla det tillståndet trots att det i skarpt läge kan komma in störningsmoment. Det är faktiskt precis som att träna upp en muskel men denna gång ska vi träna ”muskeln” hjärnan och den tränar vi på ett lite annorlunda sätt.
Låt säga att du får för dig att byta sport och bli duktig i slalom istället för simning. Då kan du inte träna simning hela dagarna för du behöver fokusera på helt andra muskelgrupper samt träna på ett annat sätt för att lyckas i slalom. Det är ju ganska självklart eller hur…precis lika självklart är det med den mentala träningen bara det att träningen för hjärnan fungerar på ett annat sätt och du behöver vet hur du ska träna och framförallt varför, annars köper inte hjärnan träningsupplägget!
Så här tränar du mentalt med hjälp av en av många träningsmallar:
Bestäm först vilket tillstånd du vill ha (jmfr vilken sport ska du utföra i det fysiska) sen tar vi hjälp av alla våra sinnen samt kopplar dem till ”ankare” för att bli stark i att hålla just det tillståndet/känslan (jmfr,. vilka muskler behöver du träna i det fysiska).
När du använder dina sinnen för att förstärka ditt tillstånd så kan du med fördel göra det i en trygg miljö där du kan fokusera på dig själv till att börja med. Ju bättre du blir/starkare du blir i ditt tillstånd så kan du till slut göra det i vilken miljö du än må vara och ändå hålla fokus, det är det som är målet.
När du jobbar mentalt med dina sinnen kopplat till tillståndet så börjar du med att isolera sinne för sinne som ska förstärka ”känslan/tillståndet” du valt i din kropp.
Låt säga att du har en bild/visuellt för ditt inre som får dig att känna ditt tillstånd som du valt. Om du tex vill ha ett tillstånd/känsla av glädje. Plocka då fram en bild med massor av glädje från ditt inre. Jobba på att förstärka den bilden, tänka på den massor med gånger och koppla ihop den till ditt tillstånd. Ju fler gånger desto bättre. Ett ”ankare” är skapat! (se blogg vecka två om Ankare)
Då är det dags att ta nästa sinne. Finns det något ljud du kan koppla till att hitta ditt tillstånd. Kanske du rent av har en speciell låt som lättare får dig att hamna i rätt känsla eller är det något ljud du har i ditt inre som du kan ta fram. Ett till ”ankare” är skapat!
Fortsätt så sinne för sinne…syn, hörsel, känsel, lukt och smak! Förstärk, kanalisera in varje sinne så du skapar starka ankare för det tillstånd du vill ha. På så vis skapar du tankebanor i rätt riktning, den riktning du vill ha för att få rätt tillstånd i kroppen för just den prestation du ska utföra. På så vis tar du kommandot över dig själv istället för att bli offer för omständigheterna. Varefter du blir bättre, så kopplar du ihop sinnena och förstärker känslan ytterligare!
…och du, träna MÅNGA gånger! Det räcker inte med att du gör det en gång, där kommer vi till jmfr. med de fysiska musklerna igen. Ska du bli bra på simning behöver du träna simning…ska du bli stark mentalt behöver du träna mentalt men det underlättar om du vet hur du ska träna!
Vill du få hjälp med din mentala träning hör av dig så berättar jag mer. Jag håller även kurser där du får en inblick i hur sambandet kropp och knopp fungerar och varför det är så värdefullt att veta för att du ska kunna Bli Ditt Bästa Jag!

Kul att du tittade in, vi hörs!
Simma klokt! J

Publicerad 15 mars 2019

Får du ut din fulla potential när det verkligen gäller?

Idag när jag sitter och skriver veckans blogg skiner vårsolen in genom fönstret!
Våren är så smått i antågande och med den massor med energi till mitt system, älskar sol och vår det ger mig ett bra tillstånd! Så, även om gradtalet visar på -6 så väljer jag att se solen som ett varmt, energigivande inslag i min vardag! Nog är det väl också en liten vårkrokus som tittar fram i rabatten J!!

I mina tidigare bloggar har jag pratat om ankare, hur viktigt det är med balansen i både kropp och knopp samt hur det är kopplat till tillstånd.

Det tillstånd du har är nämligen helt avgörande för att du ska lyckas med det du vill. Prova att prestera på topp med ett tillstånd av nedstämdhet, förtvivlan och förvirring…nej det går ju såklart inte! Tricket är att hitta ett tillstånd som passar bäst för just den prestation du ska utföra eller den situation som du är i.
År 1994 så hade jag siktet inställt på att två år senare kvala in till OS i Atlanta…målet var klart, träningsplaneringen (på det fysiska planet) var satt och duktiga flickan tränande som hon skulle!
Nu om ni tittar i resultatlistorna från OS i Atlanta så blev det tyvärr ingen Jeanette Thörner som tävlade där trots allt, trots att jag från ett yttre perspektiv faktiskt gjorde allt jag kunde för att nå dit! Det är ju en stenhård konkurrens och även om jag då faktiskt haft de mentala verktyg jag har idag så är det ju inte tvärsäkert att jag funnits med, men jag kan lova att hade jag haft mitt tillstånd på plats så hade satsningen blivit betydligt roligare och bättre samt jag hade gett mig själv helt andra förutsättningar för att lyckas!

Det är först nu på senare år som jag förstått hur viktigt det är att istället för att sätta en målbild som i tex mitt fall ”jag ska kvala in till OS på 400 m medley om två år, då krävs det HÅRT jobb”, istället fundera över varför vill jag det? Vad ger det mig för tillstånd om jag klarar av det jag vill? För mig handlade det återigen om att få känna det maximala Flowet (både mentalt och fysiskt), känna styrka, tillit till mig själv, energi och massor med glädje!

Jag gick på det som enkelt går att ”skruva på”, mer fysisk träning, teknikdetaljer men tyvärr ännu mer prestationspress på mig själv, precis raka motsatsen till där mitt tillstånd skulle behövt vara!
Vad vill jag säga med detta då?
Jo, gå först på tillstånd för att kunna prestera på topp!

Undersök vilket tillstånd du behöver ha för att lyckas med det du vill. Kanske har du en tävling eller någon annan situation i ditt liv där allting bara kändes superbra och prestationen kom av sig själv? Det behöver inte alltid vara kopplat till simning för att hitta det tillstånd du behöver ha för att prestera. Har du en annan situation, ett annat minne där du kände dig riktigt på topp då kan du plocka fram dina sinnesbilder från det, förstärka dem och lägga in dem i den situation i nutid då du vill få full tillgång till dig själv och prestera maximalt.

Det är här det mentala jobbet kan göras! Hjärnan tänker i bilder samt vi kan förstärka vår upplevelse i vårt inre genom att koppla så många sinnen som möjligt till det tillstånd vi vill uppnå. Det bästa med hjärnan är sen att den inte vet om det är fantasi eller verklighet J så du kan faktiskt träna in och på så vis ”lura” din egen hjärna att hamna i ett tillstånd du vill vara även om de yttre faktorerna är en smula utmanande.
För att lyckas behöver dock tillståndet vara drivkraften, har du det på plats kan du koppla dina ”ramar”/träningsmallar till detta och förstärka tillståndet ytterligare. Dimper du ner och tappar ditt tillstånd, skapa ankare (se blogg vecka 2) för att plocka upp det igen och fortsätt din väg mot målet!
Vill du ha hjälp med att hitta ditt tillstånd samt koppla de träningsmallar som behövs för att förstärka det ytterligare, hör av dig så hjälper jag dig!

mer om Jeanette
Jag heter Jeanette Thörner och simmade för Södertörns simsällskap när det begav sig. Har drivit företaget Hälsofokus sen 1998. Är utbildad till Idrottskonsulent på Bosön och samlat på mig en rad utbildningar inom fysisk träning och massage. Jag är utbildad i Prestationsutveckling via Metakommunikation (med ett enklare ord Mental tränare) och på det har jag en Master i Mjuk kiropraktik/Strukturell osteopati.

Kul att du tittade in, vi hörs!
Simma klokt! J

Publicerad 28 februari 2019

Får du ut din fulla potential när det verkligen gäller?

Denna vecka tänkte jag skriva om vikten av balans i kropp och sinne för att få ut sin fulla potential!
Under min simtid hade jag, på slutet, mycket ländryggsproblem som bl.a. satte stop för min framfart när jag simmade för San Jose State University i Kalifornien.

Vi har dock på senare år kommit fram till (då jag inte var den enda med ländryggsproblem) att vi byggde ihop våra egna ”dolmar” med de gula simbältena som brukar finnas i simhallar…det var ju mycket bättre flytkraft i dem än de små tråkiga som var gjorda för ändamålet. Kruxet var att den flytkraft de gav, gjorde att vi fick en stor belastning och väldigt mycket svank i ländryggen. Att simma med det vattenläget flera tusentals meter/ vecka gör att ryggen såklart tar slut. En liten detalj kan tyckas men som påverkar så mycket.
Just alla dessa detaljer och framförallt våra signaler i vårt system är nycklarna för att kunna få full tillgång till oss själva och på så vis få ut vår fulla potential.
Nu flera år senare, sen jag utbildat mig till kiropraktor och mental tränare samt börjat lära mig hur allt hänger ihop så har jag också förstått vikten av att vår ”stomme” med bäcken och kotpelare är i balans. Har jag en felställning där, påverkar det hela mitt system, både det mentala och det kroppsliga. Det är dock inte hela sanningen för det kan faktiskt vara så att vår kommunikation med oss själva (vårt mentala jag) även kan göra så att ”stommen” hamnar i obalans. Vi får ont i muskler och leder etc. då de, enkelt förklarat, fäster i vårt skelett. Det är ett systemtänk där det ena påverkar det andra i en ständig process i allt vi gör och tänker.
I mitt fall när jag valde att avsluta min karriär och trots allt tacka nej till ett femårigt fullt scholarship i USA (redan efter ett år) så har jag insett att det just var p g a av att min kropp och mitt mentala jag inte var i balans. Jag hade då en kraftig felställning i mitt bäcken som gjorde att min rygg inte ville mer men det största var faktiskt att jag inte var där mentalt. Jag längtade hem och kände att jag ville något annat med mitt liv trots att jag såklart från ett yttre perspektiv kände…kan jag verkligen göra så?
Mitt system strejkade, det ena påverkade det andra och mitt verktyg kroppen sa stop!
Ibland är det lite klurigt att förstå vad det egentligen är som är hönan och vad som är ägget då allt hänger ihop, men en sak är säker att ju bättre vi blir på att lyssna in våra signaler och se allt som sker som en bra information till oss själva, desto lättare kan vi också satsa på rätt åtgärder som driver oss fram mot det resultat vi önskar. Ja, det krävs jobb att förstå hur det hänger ihop samt nå framgång i det men att slita med träning är ju något vi simmare är bäst på och tänk vad mycket mer effektiv den tid du lägger ner på just träningen blir!
Tänk dig att du har ett hus med en grund som är i obalans. Då kan du snickra hur mycket du vill på detaljer som dörrar och fönster, de kommer aldrig fungera som de ska iallafall. Det blir förslitningar som leder till att saker och ting går sönder till slut. Precis så fungerar det med vårt system också!
Sträva alltid efter balans mentalt och fysiskt, där har du grunden till din framgång!
Så för att knyta ihop säcken: Fundera över hur mycket tid och energi du lägger på din fysiska träning, teknik detaljer, smärta i muskulatur, olustkänslor i vissa situationer, nervositet etc. etc. kontra hur mycket tid du lägger på att fundera över om det du gör och känner verkligen är användbart för just dig där du vill vara.
Har du ett tillstånd i ditt system som du mår bra av och som är framgångsrikt för just dig i din satsning mot framgång eller störs det av faktorer som du skulle behöva byta ut i form av annan kommunikation till dig själv, annan typ av träning, etc.?
Vill du veta mer om hur det hänger ihop och vad du själv kan göra för att bli duktig på detta, hör gärna av dig så berättar jag mer!

Kul att du tittade in, vi hörs!
Simma klokt! J
 
Jeanette Thörner Hälsofokus www.halsofokus.se
 Telefon: 08-574 124 70     Mobil: 0739-835 195   jeanette@halsofokus.se

Publicerad 15 februari 2019

Får du ut din fulla potential när det verkligen gäller?

Tiden går fort när man har roligt och jag antar att det blivit några bassänglängder till sen sist du kikade in här! Vi simmare är en av de idrottare som tränar absolut mest (i alla fall var det så när jag höll på).
Meter efter meter, timme efter timme i en bassäng med ett streck i botten, det krävs pannben för att klara av det vill jag lova.

Jag fick ofta frågan, hur i hela friden jag kunde tycka det var roligt men jag tror att du precis som jag, vet att det är något helt annat som driver en. Känslan att ha full kontroll i elementet vatten, att få till den där riktiga känslan av Flow, att få handen först in i kaklet när allting är på topp!

Idag blir det inte så mycket simning för mig men när jag väl tar mig ner till simhallen så kommer faktiskt känslorna tillbaka. Doften av klor (tänk att man kan gilla det J) och känslan av kontroll i vattnet. En känsla av välmående sätter sig i min kropp och mitt mind.

Med ett annat ord i den mentala träningsvärlden så kallas detta för Ankare… dvs synen av en plats, en doft, en känsla, något du hör eller kanske rent av en smak.

För mig så kommer en go känsla smygande när jag går till simhallen för i mitt system finns en massa positiva ankare sen min tid som simmare, jag kommer rent känslomässigt tillbaka även om jag logiskt sätt förstår att det hände i dåtid. Dessa ankare har skapats utan att jag då tänkte så mycket på dem. Det piffiga med vår hjärna är dock att vi kan skapa sådana ankare även medvetet till vår egen fördel för att få till just den känslan i situationer där vi behöver en extra puff för att hålla vårt tillstånd, tex i ett viktigt lopp där du vill vara Ditt Bästa jag!

Det handlar om att hitta ett tillstånd i ditt system där du är som bäst för den uppgift du ska utföra. Låt säga att du har lätt för att komma för högt i spänningsnivå inför ett viktigt lopp, du blir helt enkelt för nervös för att kunna prestera på topp! Då kan du vid ett tidigare tillfälle lägga in ett ankare i ditt system som hjälper dig att komma i rätt spänningsnivå när det väl gäller.
Låt säga att du gillar en speciell låt som du hört vid ett tillfälle som gav dig en riktigt go känsla, eller kanske har du en keps från sommarsemestern som för dig tillbaka till en rolig händelse (det behöver faktiskt inte ha med simning att göra), poängen är att ”ankaret” ska vara kopplat till tillståndet/känslan du vill åt. Varje gång du får tillgång till det så triggar det igång dig och eftersom du vet om det så kan du ju tänka lite extra på händelsen, då blir det starkare och starkare för varje gång.

Det är exakt samma sak som när lillebror vill ha snuttefilten när det är sovdags!
Lär vi oss hur vi kan använda vår hjärna samt hur vi kan träna den till vår egen fördel då kan vi även börja ta kontroll över vårt mind, precis på samma sätt som när du tränar lite extra på en teknikdetalj i frisimsdraget som gör att du blir lite mer delfinlik i vattnet.

Fundera över vilken ”snuttefilt” (som är kopplat till något av dina sinnen) som kan hjälpa dig att behålla ditt tillstånd när det är dags för prestation och vill du så hör gärna av dig och berätta hur det går! J

Jag heter Jeanette Thörner och simmade för Södertörns simsällskap när det begav sig. Har drivit företaget Hälsofokus sen 1998. Är utbildad till Idrottskonsulent på Bosön och samlat på mig en rad utbildningar inom fysisk träning och massage. Jag är utbildad i Prestationsutveckling via Metakommunikation (med ett enklare ord Mental tränare) och på det har jag en Master i Mjuk kiropraktik/Strukturell osteopati.

Kul att du tittade in, vi hörs!
Simma klokt! J
 
Jeanette Thörner

Publicerad 5 februari 2019

Får du ut din fulla potential när det verkligen gäller?

Brinner du för simning och lägger ner stor del av din tid på att träna timme efter timme, slipa detaljer, drömma om det där perfekta loppet?
Målinriktad, men ibland inte riktigt få till det som du önskat trots att du gjort allt du kan?

Precis så var jag när jag simmade!
Jag vara med och nosade på ett EJM, simmade några världscuper men aldrig som etablerad i landslaget, bästa placering fyra på SM mm. mm.

Jag var en person som ofta var bäst på träning men när det kom till de lite viktigare tävlingarna så spökade det mentala så jag satte krokben för mig själv.
Det gjorde såklart att jag kämpade ännu hårdare, ännu mer målinriktat, jag var minsann en duktig flicka men tyvärr med facit i hand så kanaliserade jag ofta min energi i fel riktning. Jag hade ingen som kunde hjälpa mig att ”tänka rätt” för att kunna hålla det tillstånd jag behövde för att få ut min fulla potential.
När jag slutade simma vid 21 års ålder, mycket p.g.a. av att ryggen inte höll längre, så kunde jag inte riktigt släppa tanken. Hur kommer det sig att vissa av mina simmarkompisar, som jag visste inte var lika ”seriösa” som jag, ofta presterade bättre när det verkligen gällde?!
Nu 22 år senare har jag utvecklat min firma Hälsofokus runt just det tänket!
Få ut din fulla potential i livet!

Jag har tills nu mest arbetat med företag och privatpersoner men har många gånger funderat, vad värdefullt det hade varit om jag hade haft den kompetens jag har idag under mina år som simmare, då hade min sim karriär sett helt annorlunda ut!

Kanske kan jag hjälpa Dig nu, så du slipper lägga din energi på krångliga tankar och skador…så du i alla fall slipper göra om samma misstag som jag gjorde!
Därför kommer jag att varannan vecka fram till sommaren berätta lite mer om hur jag arbetar och tänker idag. Vad jag tex. hade kunnat göra annorlunda på den tiden jag simmade, kanske det kan ge mening även för dig så du lättare kan kanalisera din energi på rätt saker både för knopp och kropp!
Hoppas du kikar in på mina inlägg och tveka inte att höra av dig om du vill veta mer!

Bli ditt Bästa jag helt enkelt!

Jag heter Jeanette Thörner och simmade för Södertörns simsällskap när det begav sig. Har drivit företaget Hälsofokus sen 1998. Är utbildad till Idrottskonsulent på Bosön och samlat på mig en rad utbildningar inom fysisk träning och massage. Jag är utbildad i Prestationsutveckling via Metakommunikation (med ett enklare ord Mental tränare) och på det har jag en Master i Mjuk kiropraktik/Strukturell osteopati.

Kul att du tittade in, vi hörs!
Simma klokt!