Jakten på 50 meters bassänger 2022

Ta chansen att vinna 1000 kronor

För fjärde året, är det dags att åter igen klura på vilka bassänger Anna och jag har besökt. Det ger också en inblick i den mångfald av 50 m bassänger som finns i landet, nära sjuttio stycken utomhuspooler. Vi har också simmat minst ett pass i dem. I slutet av texten finner ni var vi varit de andra åren.

Vad vore en sommar utan 50m bassänger i utomhusmiljö?

Svaret på rubriken är, fattigt! De som följt Anna och mina förehavanden 2019, 20 och 2021, vet att vi är sålda på 50m bassänger utomhus. Denna sommar har vi varit i Sörmland, Västergötland och Östergötland och därmed blev det 9 bassänger. Totalt med övriga år är vi nu uppe i 39 stycken. Nästa år är det sannolikt att det blir en Norrlandsturné. Umeå är ju värd för Svenska Mästerskapen.

Svara senast söndagen den 17 juli kl. 12.00 - läs längst ner på sidan !!!!!!!!!!  Scrolla också längst ned för att se vilka bassänger som det simmats i 2019-2021

Bassäng nr 1 2022

I den första bassängen blev det inte ens en bild och än mindre en simtur. Det skulle ha kostat oss 900 kronor tillsammans, för att få simma där. Man fick i och för sig mer för pengarna än badet. Det var dock ingen tröst att titta på djur, det lockade inte. Djur skall vara i naturen. Så bilden får blir en exteriörbild på Filipstads nya simhall som står klar 2023. Det är namnen på bassängerna vi vill ha. Som förra året, är det 1000 kronor i vinst.

Bassäng nr 2 2022

I den här bassängen någon timma med bil från den förra, fast mest i inne 25:an har en del kommande stjärnor, från olika håll i landet trimmats och utbildats. En snabbsimmande Dalkarl och en coach numera boende i Norge var tränare där på ett förtjänstfullt sätt. Dessa ledtrådar leder dig mot rätt svar. Att köpa nytt, kan vara en annan ledtråd avseende orten. Men vad heter badet?

Bilden ovan är en extrabild till bad 2. Hjälper det dig?

Bassäng nr 3 2022

I denna stad var vi 2020 men då i den mindre kända bassängen. 1975, nästan som igår, gjorde vi (jag var i Karlskoga då) ett väldigt bra svenskt mästerskap. Medleylaget, med Zetterlund i spetsen blev tvåa, Janne fick en landslagsplats efter en överraskande fjärilsmedalj. Ljungdahl simmade för första gången in sig i landslaget, till damernas 4x100 frisim. Hon var sedan nästan bofast i landslaget åren 1975-80. Det blev en 10:e plats på OS, och OS-medalj i lag som topp prestation.

del 2 presenteras onsdagen den 13 juli

Bassäng nr 4 2022

Där bakom väggarna som ni ser skall det bli en ny bassäng. Men ute gäller den ”gamla”. Sjön är borta för tillfället, den som tindrade så vackert. Behöver ni mer information så korades nyligen många mästare där. En viss simmare med sonnamn vann tre titlar och bejublades.

Bassäng nr 5 2022

Nu undrar ni säkert om vi lagt ner själva simningen. Nejdå, i bassäng ett, simmade vi inget men i tvåan trean och fyran blev det som vanligt 1000m. Anna som alltid simmade lite mer. Men det gäller att få puls också, inte Annas starkaste sida!!

Vi som istället för magrutor, har fettvalkar som bor runt magen, har en klar ledtråd kring bassängens namn. Den har 6 banor och det är varmt i vattnet, så någon Viking behöver man inte vara.

Bassäng nr 6 2022

I den här bassängen som ligger mellan norr och köping. Det var kanske en konstig ledtråd. Men det som inte är norr, är lin. Namnet på badet nämndes i tidningen Corren den 4 augusti men kanske inte så positivt. Oavsett har nästan alla bassänger vi simmat i under dessa två år varit helt befriade från simklubbarnas verksamhet. Vilken outnyttjad resurs för rekrytering och för klubbar och förbund att tjäna pengar.  

del 3 presenteras fredagen den 15 juli

Bassäng nr 7 2022

Den här underbara anläggningen ligger bara ca 25 km från den förra men söder om den stora staden. Hittar man inte dit med bil, rullskidor eller cykel så är tåg en bra idé. Tågstationen är ganska känd. Ni som bakar, använder en ingrediens som kan vara en bra association för att hitta byn. Tag en by vilken som helst, kombinera den med en legendarisk studentort för att få bassängens namn. Den här anläggningen innehöll det mesta, en superfin anläggning.

Bassäng nr 8 2022                                                          

Här har en känd politiker med humor bott i 20 år, men det är ett tag sedan. Han kunde nästan se över till sin föregångare på posten, på andra sidan den djupa sjön. Det blev tufft, på dagens andra pass om 1000 meter. Det blev 10x100 start 2 minuter, jag började på 1.45 men sedan gick de på runt 1.35 och sista utan att maxa gick på 1.31. Tänkte på Victors 1500 meters lopp på SM. Grymt bra av honom. Ortens namn, tänk på ordet bank och lägg till en vanlig ändelse på orter i dessa trakter. Anna fick puls idag, körde bland annat en fyrahundring hårt! Bassängens namn, attans det har jag glömt.

Bassäng nr 9 2022

Nu är det slut för detta år, jo det är sant! Sista bassängen för årets tripp och totalt sedan starten 2019 39:e bassängen. I denna bassäng på somrarna härjade Tomas och Yvonne. Men det är snart 60 år sedan. Båda var svenska mästare på bröstsim. Men de tävlade för klubben i Volvostaden några mil bort. Från den förra bassängen hade det tagit dryga 3 timmar om jag åkt rullskidor i dagens form.

Om man får guld i stället för fisk på kroken vet man i alla fall namnet på badet. Var det svårt? Hjo men visst!

_____________________________________________________________

Ditt svar vill vi ha:

Via mejl till simma@telia.com
Senast söndagen den 17 juli kl. 12.00
Du kan svara först när alla nio bassängerna är presenterade ovan.

Skriv ditt svar så här:
Bassäng 1 A-badet i B-kommunen
Bassäng 2 C-badet i D-kommunen
osv.


Skriv "Bassängjakten" i E-postmeddelandets meddelandefält
1000:- i pris till den som kommer med rätt svar.
Vi flera lika svar sker lottning.
Vi kommer att lista alla rätta svarare och hur lottningen sker återkommer vi till

Besökta bassänger 2019, 2020 och 2021 totalt 30 stycken utomhus femtiometersbassänger

2019
Sannabadet Fjugesta, Fellingsbrobadet, Billingehus Skövde, Forsakar Degerberga, Tobisviksbadet Simrishamn, Orebadet Sjöbo, Bråhögsbadet Staffanstorp, Ugglebadet Perstorp, Ljungbyheds friluftsbad, Röstånga, (Helsingör DR)

2020 - gå till hemsidan för tävlingen 2020 - klick
Djupadalsbadet Kumla, Ekuddsbadet Mariestad, Älvhögsborgsbadet Trollhättan, Vilanbadet Skara, Odenbadet Falköping, Brunstorpsbadet Huskvarna, Himmelstalundsbadet Norrköping, Skantzöbadet Hallstahammar, Ekbacksbadet Arboga

2021  - gå till hemsidan för tävlingen 2021 - klick
Lugnet i Falun, Valbobadet i Gävle, Fjärranhöjder i Gävle, Eriksdalsbadet Sthlm, Huvudstabadet Solna, Kvarnbadet Vallentuna, Framnässbadet Lidköping, Varberg, Getinge, Brottet i Halmstad och Källbybadet i Lund

Årets rätta svar (publiceras söndagen den   17 juli framåt aftonen