Gå till  - start  dag 1   dag 2   dag 3   dag 4    dag 5    dag 6     dag 7     dag 8
Du är på Dag 4- onsdagen den 14 februari 2024

Ny sjätteplats för Victor Johansson

17.00 Finaltävlingarna    Resultat/startlistor -  Se tävlingarna på SVT  - Rekorden  -  Media guide
Startlista för kvällens finalpass - klick

Kvällens finaler

Återigen ett riktigt fint lopp av Victor Johansson. Lite vassare öppning för att kunna hänga med i loppet och till slut en sjätte plats - samma placering som på 400m fritt. Det blev tiondelen över det nyslagna svenska rekordet och personliga rekordet.
Winnington tog i så det knakade i början men lyckades trots en galen öppning hålla samman loppet så att det blev en medalj. Inte guld men väl silver. Vann gjorde Daniel Wiffen och gamle Paltrineri trea.

Louise Hansson pressade sitt personliga rekord på 50m ryggsim från 28.14 till 28.13 - och det var tur för nu kom hon med på en delad 7:e plats i finalsimnigen i morgon. Bra där!

Björn Seeliger håller inte på slutet i loppen. Fyra i vändningen och sist i mål i det första semfinalheatet för Björn som inte får till det. Exakt samma tid som i morgonloppet 48.84.

Lagkappen 4x100m medley mix gav Sverige en sjunde plats efter fyra simningar enligt följande:
Hanna Rosvall   1.01.50
Erik Persson   1.00.16
Louise Hansson  57.39
Björn Seeliger   48.41

mer då....
Siobhan Haughey vann lätt 200m fritt för damerna. Simmade under världsrekordet första 150 meterna men på slutet håller hon inte ihop det. Tappade två sekunder mot rekordet sista 50 meterna.
Pan vann, semifinalen på 100m fritt. Han kommer att simma guldet klart i morgon, 48,22 behövdes för att ta sig till finalen.
Honda var starkast på slutet på herrarnas 200m fjärilsim. Simmade bort Razzetti med en sekund sista 50

Det där med språket
Intressant med pooldäcksnacket. Engelskkunskaperna är verkligen skiftande.
När Maria Wallberg snackar med Helena Rosendahl Bach från Danmark - ja då snackar dom också engelska. Man kan tycka att nordiska simmare kan försöka med sitt eget språk - men så är det ju inte numera. När Jon Dahl Tomasson tränade Malmö FF under två år så språkade han också engelska med pressen. Nu kan han bli svensk förbundskapten i fotboll och kommer att säkert att fortsätta med sin engelska....

Sen måste jag svära lite också ! Fan va glad jag blir när Maria Wallberg snackar med Jönköpingstränaren Niko Martikainen! Han är ju på riktigt. Inga floskler och inget trams. Mycket hjärta och hjärna. Fler sådana i svensk simning och vi kan bli en stor simnation.

VM under resten av 20-talet
VM 2029 går i Beijing. Någon som är förvånad? Läs mer här - klick. Kommande VM är utlagda enligt följande:
2025 Singapore  2027 Budapest   2029 Beijing
Svensak Mixedlaget - Hansson -Rosvall - Persson - Seeliger

17.00 Finaltävlingarna    Resultat/startlistor -  Se tävlingarna på SVT  - Rekorden  -  Media guide

3 SCOTT Duncan GBR 1:57.83

Final 4×100 meter Medley – Lagkapp – Mixed Sverige  Finallaget: Rosvall - Persson - Hansson - Seeliger
1 United States of America 3:40.22
ARMSTRONG Hunter M 53.07 FINK Nic M 58.27 CURZAN Claire F 56.54 DOUGLASS Kate F 52.34
2 Australia 3:43.12
3 Great Britain 3:45.09
7 Sweden 3:47.46
ROSVALL Hanna F 1:01.50 PERSSON Erik M 1:00.16 HANSSON Louise F 57.39 SEELIGER Bjoern M 48.41

Statistik efter fyra dagar

Svenska medaljer

Brons - 100m fjärilsim damer Louise Hansson

Svenska finalplatser

100m fjärilsim damer Louise Hansson (3:a)
400m fritt herrar Victor Johansson (6:a)
800m fritt herrar Victor Johansson (6:a)
Mixedmedleylaget 4x100m medley (7:a)
50m ryggsim damer Louise Hansson

Världsrekord
100m fritt herrar   PAN Zhanle CHI 46.80

Svenska rekord
400m fritt herrar Victor Johansson 3.46.20 (försöken)
400m fritt herrar Victor Johansson 3.45.87 (finalen)
800m fritt herrar Victor Johansson 7.47.04 (försöken)

Dag 4 onsdag 14 feb kl. 07.30/17.00 -   Resultat/startlistor -  Se tävlingarna på SVT  - Rekorden  -  Media guide

De bägge svenska individuella starterna den här morgonen kvalade in till semifinalerna i kvällens pass. Louise Hansson på 50m ryggsim och Björn Seeliger på 100m fritt. Dessutom så skiftades 9:e platsen från VM senaste i mixmedleylagkappen till en sjätteplats. Det borde juu betyda att vi är OS-kvalade på riktigt även om SOK får tycka till !!!.