Gå till  - start  dag 1   dag 2   dag 3   dag 4    dag 5    dag 6     dag 7     dag 8
Du är på Dag 2- måndagen den 12 februari 2024

Angela Köhler gråter tillsammans med en skrattande Louise Hansson på prispallen

Kvällens finaler i Doha - dag 2
Idag kom den första svenska medaljen under VM. Det var Louise Hansson som simmade hem den på 100m fjärilsim. Men det var också Louises första VM-medaljen för henne i lång bana. Detta i ett lopp där hon vände som trea efter halva loppet och kunde hålla det under andra-femtian. Tre lopp med en hyfsad träffbild men kanske inte riktigt klippet på slutet - trots en bra andra-femtia. Tyska Köhler infriade favorittipset och vann klart.
Man kan konstatera att det var det första VM-guldet på 15 år på damsidan. Britta Steffen var det senast som tog ett - det där magiska simåret 2009. Köhler som inte visste om hon skulle skratta eller gråta på prispallen - så hon gjorde allt  på en gång och fick tröst av de andra där uppe.

Sophie Hansson, nummer två familjen Hansson i vattnet ikväll fick inte till sitt lopp riktigt så som hon ville. Men det var nära. Bara tiondelar från tredjeplatsen i semin men utslagen och "bara" tia i loppet. Så nära kan elitidrott vara - när den är grym.

Tredje Helsingborgskan i vattnet var ryggsimmerskan Hanna Rosvall. Men det gick inte idag. "Fick inte igång min frekvens" sa hon till Maria Wallberg på SvT. En bra bit över det bästa hon kan prestera.

Svenska rekord
400m fritt herrar Victor Johansson 3.46.20 (försöken)
400m fritt herrar Victor Johansson  3.45.87 (finalen)
Sophie Hansson vidare till semifinalen på 100m bröstsim - foto: Bildbyrå

Dag 2 måndag 11 feb kl. 07.30/17.00 - Resultat/startlistor -  Se tävlingarna på SVT  - Rekorden  - Se försöken  -  Se finalerna - Media guide

Försökstävlingarna dag 2
Lyssnar man på de tre svenska simmarna när de snackar med Maria Wallberg i SvT är ingen speciellt nöjd med sina lopp. Sophie HAnsson hade hoppats att kunna simma 1.06 redan i försöken, HAnna Rsovall tycker att det gick en halvsekund för långsamt på bägge längderna i hennes 100m ryggsim och tror sig ha klart mer i kroppen. Robin Hansson var missnöjd med sin öppning. Tyckte att han varit för feg i öppningen. Nu får dock inte Robin chans till revansch men de bägge damerna kommer vi att se i kvällens finalpass i Doha där de och Louise Hansson finns i vattnet.