Simfolket

Simfolket

Bosse Hultén har tagit tusentals bilder på simarrangemang - under de senaste decennierna. En del av dessa bilder kommer att presenteras på den här sidan - med lagom oregelbundna mellanrum. Bilderna återges med några rader text. Inte fullödigt berättande men med några rader av korta notiser så att du placera bilden i tid och plats. Man skall också notera att dessa bilder i sig själva inte är några mästerverk. Se det hellre som minnelappar för en tid som flytt.............

klicka på bilderna så blir de större (gäller inte alla dock)

VM-truppen i simning 2001 - vid Sundsvalls-SM
2003 Bröstsimsläger i Malmö
Från SSF:s 100års jubel 2004 - Björn Borg tackar för maten.
Från SSF:s 100-års juebl 2004 - Pär Arvidsson med fru.
Från Svenska Simförbundets 100-årsfirande 2004. Frv. Svenska Simförbundets ordförande Sven von Holst, Kronprinsessan Vaiktoria och Internationella Simförbundets ordförande Mustapha Larfaoui
Barcelona EM 1970. Ett mästerskap som blev framgångsrikt för det svenska simlaget. Trippelmästaren Gunnar Larsson dras här i en gummibåt av Gunilla Jonsson (EM-silver 400m fritt och brons i lag samt Elisabeth Berglund EM-brons i lagkapp)
2005 SM-bucklor är stora om de bärs av små barn......
2001 VM-truppen till Fukuoka, Japan (klicka på bilden)
2000 Helsingfors. En förbundskapten, Hans Chrunak och en landslagstränare, Hasse Bergqvist.
2009 VM i Rom. Mike Phelps hade bestämt sig. Han skulle inte använda de nya superdräkterna. Men han
2009 Serbiskt guld på 200m bröstsim vid Rom-VM. Sensationellt. Minns någon vad segrainnan hette?
2008 - SM i Norrköping. Malmö-klubben Ran vann SM-guldet i vattenpolo för första (och enda) gången och firade rejält. Men sedan fick man lägga seniorpolon på hyllan eftersom man blev av med sin simhall som hade rasat och ingen träningsplats fanns att tillgå....
2002 EM i Riesa. Arne Forsell från Bildbyrån tillsammans med SIMMAs Bosse Hultén. Hultén speakade i arenan och gjorde sitt enda pass någonsin som tyskltalande när avslutningspasset simmades på söndagen.
2002 Inför kortbane-VM i Moskva arrangerade Bosse Hultén ett sltläger för de australiska simlandslaget i Malmö. 55 simmare och 10 coacher/ledare. Som tack för detta björd man på ett uppvisningspass inför en nästan fullsatt simhall i Malmö. Här delar av de kvinnliga simmarna under detta pass.
2004 Stockholm World Cup. Åsa Edlund är numera chef för TV-sporten. På Wolrd Cup det här året så fick hon chansen att snacka med Japans bäste simmare, Kusoke Kitajima.
2005 Fyra nationers i Malmö. Det här var en av de sista internationella tävlingarna i Aq-Va-Kul i Malmö. Anläggningen skulle snart braka ihop. En av de svenska deltagarna på 4-nationres var Stina Gardell, ursprungligen från Norrtälje Simsällskap och sedan vidare till Spårvägen och ett antal år i USA.
Dec 2002 EM i kortbana Riesa Tyskland. Lenna Hallander Malmö slog ned som en raket i sim-Sverige. Tog EM-silver på 50m fjärilsim och utnämndes till årets nykomling på EM det året. En check med bevis för detta fick hon med sig hem.
Maj 2000 EM i Helsingfors. Maria Östling och Lasse Frölander har tränat färdigt och står i entré på Mäkälärinten Uimahalli.
2009 GP i Malmö Josefin Lillhage
2002 EM i Berlin Tvillingarna Wänberg från Malmö tillsammans med ett kompis från SMU i Dallas.
2001 SM i Sundsvall - Malin Svahnström, Väsby Simsällskap
2008 EM I Eindhoven. Svenskt fan på läktaren insvept i flaggan.
2009 Rom. Rom-VM år 2009 var hett på många sätt. 60 garader på pressläktaren under försökspasset, knappt 60-värlsrekord slogs och hetast av alla svenskar var Sarah Sjöström som slog världsrekord två gånger på 100m fjärilsim. Här vid prisutdelningen.
2008 Lazslo Cseh Ungern, har ibland lite hår på skallen.
2008 EM i Eindhoven Holland och Sarah Sjöström har precis blivit överraskande Euorpamästarinna på 100m fjärilsim - 14 år ung.
2002. Vid Australienlägret i Malmö det här året fanns bl.a Grant Hacket med. Ouppvärmd med två armtöjningar - gjorde han en 200-ing frisim på 1.43.00. En snygg uppvisning.
2005 World Cup Stockholm. Bosse Westergren startade som fjärilsimmare i Stockholmspolisen. Under många år var han sedan tränare i Neptun (här i Neptunoverall) för att sedan gå över till SKK.
2005 SM i Sundsvall. Väsby SImsällskap var inne i ett stim av segrar på damernas 4x200m fritt. Med Svahnström, Lillhae och Fagundez tog man massor av segrar på simningens "Blå band."
2003 SM i Stockholm. Josefin Wede var en av de många stora bröstsimstalanger Sverige har fått fram. Hon slog ett riktigt bra Sum-Sim rekord som stod sig länge (kanske ännu). Wede representerade Sydsim i Burlöv.
Juli 2000 SM i Landskrona. Ann Forsell skulle bara några månader senare bli förbundskapten i simning. Men det snackade vi inte om denna regniga dag, dagens innan SM i Landskrona år 2000.