Rätta svaren i  årets tävling
41. Orsa camping i Orsa kommun
42. Storsjöbadet i Östersunds kommun
43. Strömsunds camping i Strömsunds kommun
44. Arctic Camp i Jokkmokks kommun
45. First Camp Björknäs - Boden i Bodens kommun
46. Vännäs Bad och camping i Vännäs kommun
47. Junsele tempererade utomhusbad i Sollefteå kommun
48. Risöbadet i Sollefteå kommun
49. Flogstabadet i Kramfors kommun
50. Himlabadet i Sundsvalls kommun
Vi har varit generösa med svarsalternativen eftersom några har svrat med anläggningarnas gamla namn...
Årets segrare är: Elina Carlsson - VI GRATULERAR

Nu finns alla bassängerna på plats. Vi vill ha ditt svar senast måndagen den 24 juli !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Thomas Jansson och Anna Persson har simmat runt i tio nya 50 meters bassänger under sommaren. Det är femte gången man gör detta och du skall gissa var man har varit. Läs mer om tävlingen nedan. Kolla också vilka bassänger man har varit i tidigare - man har INTE återkommit till dessa. Läs noga och klura !!

Jakten på 50 meters bassänger 2023

Totalt har vi under åren 2019, 2020, 2021 och 2022 innan årets resa besökt 40 stycken utomhusbassänger. Längre ned finner du en lista på alla.OBS, ort och namn på badet behövs om du vill vinna 1000 kronor! 
I år blev det en norrlandsturné men en av bassängerna är mer norra Svealand. Totalt blev det 10 bassänger. Jag beskriver dem i den ordning som vi körde. Det blev 265 mil innan vi var åter i Filipstad.

Dessa bassänger har vi besökt under åren 2019-2022

2019  
Sannabadet Fjugesta, Fellingsbrobadet, Billingehus Skövde, Forsakar Degerberga, Tobisviksbadet Simrishamn, Orebadet Sjöbo, Bråhögsbadet Staffanstorp, Ugglebadet Perstorp, Ljungbyheds friluftsbad, Röstånga, (Helsingör DR)

2020  
Djupadalsbadet Kumla, Ekuddsbadet Mariestad, Älvhögsborgsbadet Trollhättan, Vilanbadet Skara, Odenbadet Falköping, Brunstorpsbadet Huskvarna, Himmelstalundsbadet Norrköping, Skantzöbadet Hallstahammar, Ekbacksbadet Arboga -
se 2020 års tävlingssida här - klick

2021  
Lugnet i Falun, Valbobadet i Gävle, Fjärranhöjder i Gävle, Eriksdalsbadet Sthlm, Huvudstabadet Solna, Kvarnbadet Vallentuna, Framnässbadet Lidköping, Varberg, Getinge, Brottet i Halmstad och Källbybadet i Lund  
se 2020 års tävlingssida här - klick

2022  
32. Parken ZOO i Eskilstuna, 33. Hjortensbergsbadet Nyköping, 34. Centralbadet Norrköping, 35. Tinnerbäcksbadet Linköping, 36. Valkenbobadet i Vikingstad, 37. Himnabadet Linköping, 38. Lundbybadet Mjölby, 39. Attarpsbadet Jönköping, 40. Guldkroksbadet Hjo  
se 2020 års tävlingssida här - klick

Tävlingsdatum:
Del nr 1 läggs ut den torsdagen den 13 juli bassäng 41-42-43
Del nr 2 läggs ut söndagen den  16 juli (på kvällen)   bassäng 44-45-46
Del nr 3 läggs ut onsdagen den 19 juli   bassäng 47-48-49-50
Svaren skall vara oss till handa senast måndagen den 24 juli kl. 12.00
Via mejl till simma@telia.com
Du kan svara först när alla tio bassängerna är presenterade ovan.

Skriv ditt svar så här:
Bassäng 41 A-badet i B-kommunen
Bassäng 42 C-badet i D-kommunen
Skriv "Bassängjakten" i E-postmeddelandets meddelandefält
1000:- i pris till den som kommer med rätt svar.
Vi flera lika svar sker lottning.
Vi kommer att lista alla rätta svarare och hur lottningen sker återkommer vi till när alla svar har inkommit

Lycka till säger 
Thomas och Anna

Del 1 presenteras torsdagen den 13 juli

Bassäng nr 41

Bassäng 41

En TV-kändis från denna ort har många strängar på sin lyra och hanterar de flesta instrument. Vi hoppade i vattnet klockan 10.00 efter att ha hängt på låset i 20 minuter. Frukosten hade vi ätit hemma klockan 0700.

Jag simmar 20x50 i knapp styrfart och Anna plöjde längre och simmade snabbare. Denna bassäng är en typisk 60-talare. På just 60-talet men också långt senare, var detta en populär lägerort. Badet ligger vid en sjö med en långgrund sandstrand och camping.

Bassäng nr 42

Bassäng 42

I denna ort har det tidigare funnits två 50 m bassänger utomhus. Den ena på andra sidan bron, hade ett hopptorn men är nu riven. Den kvarvarande ligger numer bredvid en 25:a inomhus. Badets namn knyter an till Skottland men det är nog ingen fara att hoppa i och simma i den stora sjön som ligger vi denna ort. Men man vet aldrigJ!

Knapp styrfart i bassängen från morgonen, hade för min del reducerats till att det var svårt att se åt vilket håll jag simmade. Anna hann 2000 m när jag kravlade 1000. Nordiska Mästerskapen för seniorer har simmats här!

Bassäng nr 43

Bassäng 43

Ny dag och vilket härligt ställe vi kom till efter en dryg timmas biltur. Att börja dagen med lite simning är väldigt skönt. Det blev 1000 m för oss båda och jag var mer simkunnig idag. Men man behövde inte precis ha hastighetsbegränsning i bassängen när jag guppade fram.

Vi var på plats 30 minuter innan badet öppnade och jag började snacka med en äldre man som arbetade där. Han tyckte inte varken vi eller andra gäster behövde vänta till badet öppnade utan släppte in oss. Vilken service och han hade en yrkesstolthet när han berättade om badet och hur han byggt om reningsanläggningen. Han hade arbetat där sedan 1975.

Jag kunde stolt namnen på några idrottshjältar med stor anknytning till orten. Flera av oss äldre minns Sigge Eriksson och kanske också Örjan Sandler. Det visade sig att mannen på badet också glidit fram i denna idrott.

Bassäng nr 44

Bassäng 44

Under en lång biltur passerade vi bland annat Dorotea och Vilhelmina och tanken var att simma i Arvidsjaur som nästa stopp. Men den bassängen visade sig vara under ombyggnad som jag inte hade uppmärksammat på deras hemsida. Jag kunde inte klara ut om det fortsatt blir en 50:a efter ombyggnaden.

Nåväl vi körde vidare till den nordligaste 50 m bassängen. Precis om de flesta utebassänger, låg den vid en camping. Det var hiskligt varmt i vattnet så det blev bara 600 m för oss båda. Denna bassäng saknade som några av de andra bassängerna startpallar men bassängerna passar fint till ett ungdomsläger. Vi hade tänkt att sova natt i denna ort men valde att köra till nästa bassäng, så vi tidigt kunde simma där och hinna till finalerna på SM i Umeå.

Ledtråden är glasklar för oss äldre, bara att säja Gulli-Gullan ko… Ni yngre får googla!

Bassäng nr 45

Bassäng 45

Militärer och fästning är några ledtrådar. Här tränade ett gäng ungdomar i klubben när vi hoppade i. Denna klubb har tidigare haft koppling till bandy. Detta var också en fin anläggning och varmt i vattnet. Orten har också en inomhus 25 m bassäng som heter hmhm poolen. Nu är det för enkelt! Simningen gick bra idag.  20x50 klarades galant. Anna simmade förstås lite fler längder än vad jag gjorde.

Bassäng nr 46

Bassäng 46

Klockan är 13.30 på dag tre av vår härliga bassängjakt. Finalerna i Umeå började 1600 så det var lite bråttom. Fördelen var att det gav en extra liten adrenalinhöjning att tänka på att det snart var dags att se svenska simeliten i Umeå. Jag kände mig stark tack vare detta och utmanade Anna på några av längderna. Det blev 1000 m för oss båda. Vi hann in till Umeå och finalerna.

Bassäng 47

Bassäng 47
Vi åker åt väst sydväst på SMs sista dag och kommer efter några timmar till…? På orten finns en liten djurpark. Tyvärr blev det inget dopp då man tvingats göra ett tillfälligt reparationsarbete. Skönt då blir det bara tre pass denna dag.  Men det är intressant att denna lilla by med knappt 1000 invånare har en 50 m bassäng. Vi skyndar vidare.

Bassäng 48

Bassäng 48
Inom samma kommun finns kanske trippens mest estetiskt vackra bad. Bara ca 5 mil bort från den förra orten. Badet ligger i en gryta med berg omkring, ett är ganska känt. Även här finns en camping och massor av andra saker att göra. Det här badet var verkligen toppenfint. Jag vet att Täby Sim varit här på läger, liksom flera norska klubbar. Ebba, Jörgen och Helena alla med något konstigt under fötterna har ursprung härifrån. I simmarkretsar är det Bengt med meriter från Montreal-OS som är kändisen.

Idag hade jag ett grymt flyt. Det blev 1000 m som vanligt! Idag var Anna trött.

Bassäng 49

Bassäng 49
Här skall man kramas! Say no moreJ Men vi simmade också. Återigen en idyllisk miljö.

Bassäng 50

Bassäng 50
Ingvar, 2xHans och Anna-Karin är några namn som vi nog alla förknippar med denna bassäng. Dessutom har ett flertal SM både på sommar och vinter avgjorts här. Här förberedde sig ett gäng Njurundasimmare för simning. Efter simning dags för sista etappen om 45 mil. Puh!