Klicka på länk nedan för att komma direkt till passet

Pass 1 09.00 Lördagen den 11 november
Pass 2 16.00 Lördagen den 11 november
Gå till söndagens tävlingar - klick

SUM SIM REG
Lördag
Regionsfinalerna i Svenska Ungdoms Mästerskapen
i Simning 2017

Gå till Lane4:s hemsida - klick
Insimning i Stockholm
Låt Kansliet sköta din ekonomi. Klicka på bannern nedan för att få veta mer!!
Vår Rea på Lane4. 10-50% rabatt på hela sortimentet - klicka på bannern nedan!
Mellan passen på Sum-Sim !
Lyssna på Simpodden Hultén & Jansson
Upplaga 78 lades ut på nätet igår.
Du hittar podden här - klick
Morgonstart i Falun

Noteringar om pass 1

Första passet av Sum-Sim 2017 klart. Sveriges största simtävling jämte Vansbrosimmet och massor av engagemang under helgen. Härligt!

Två simmare utmärker sig mer än andra under det första passet av Sum-Sim. Det är Landskrona Linus Kahl som toppar tre grenar i äldsta klassen. 200m medley, 1500m fritt och 200m bröstsim. På medleyn och frisimmet har han åldersklassen dominant efter sig, Robin Hanson, Järfälla men på 200m bröstsim är han överlägsen, Kahl alltså. Men det kommer bli tufft i finalsimningen i Riksfinalen.

Ennan annan dominant ochh med bra resultat hittar vi i flickornas 14-års klass. Det är Annie Hegmegi från Jönköping som leder 200m fritt med 2.05.32 - dryga två sekunder före tvåan i grenen och så är hon först i 100m fjärilsim också. Hennes tid där 1.03..24 också där nästan två sekunder före tvåan i loppet.
Från lagkapperna kan vi konstatera klar stockholmsdominans. Fem av sex klubbar i toppen kommer från Stockholmsregionen. Men det är skånska helsingborgs som leder.

16.00 startar dagens andra pass. Njut av lördagen.

Nedan: Bilder från Regionsfinalerna i Göteborg

Start i Jönköping

Pass 2

Linus Kahl och Robin Hanson laddar upp för massor av riktigt spännande matcher till Riksfinalen i december. Det kommer att bli massor av sevärda matcher för dessa herrar.
I de yngsta klasserna brukar det dyka upp nya intressanta simmare. På frisimmet i yngsta tjejklassen finns det flera simmare att hålla ögonen på. En av dessa är Sofia Henningsson från Talangfabriken Skövde. Enda tjej i klassen under minuten. I denna åldersklass finns också Emelie Fast som på SM var så snabb att hon skulle fått simma EM om hon inte varit så ung. Med på Top-3 i frisim också!!
I äldsta tjejklassen finns Julia Månsson Örebro SA. Nio sekunder före tvåan. Leder med 2.27.70.
I 14-årsklassen är det fortsatt Anne Hegmegi men också Simon Fröde, Järfälla i pojkklassen som visar kvalité. Överlägsna i medley, 400 meters varianten.
Kul namn i äldsta tjejklassen på 1500m fritt är Marion Hanquet som leder efter regionen.
Dessa och många fler kommer att visa framfötterna redan i morgon, söndag. Då det är simningar med start 0900 och 1600.

Nedan: Prispallen för Regionsfinalen i Ystad

Hejsan!

I år rapporterar vi på SIMMA.NU istället för på Mästerskapssidan. Här får du färdiga länkar som ger dig riksfinalisterna. NOtera att alla länkar på resp. resultatsida skall vara GRÖNA innan resultaten är officiella. Var gärna också lite noga att vänta en stund efter att resultatlsitorna är aofficiella med att dra 100%-iga slutsatser att resulaten är helt OK. Några gånger under tävlingen kommer det att komma ändringar - dvs man kommer att köra in nya resultat. Detta kommer inte att noteras någonstans utan det är upp till dig som läser resultaten att dra den slutgiltliga beslutet att allt är OK.

Sum-Sim direktsändning

Regionsfinalerna i Härnösand kan du se på denna länken - klick
Regionsfinalerna i Ystad kan du se här - klick

Foto-foto-foto

Läs historien om Sum-Sim på Mästerskapssidan.
Klicka på bilden för att komma vidare
Vi vill gärna ha foto till den här sidan.
Skicka foto till oss under adress - klick under tävlingsdagarna