Mars 2022   (första dagen i första vårmånaden)

2022-03-01 PAC 12 för herrar
På onsdag är det dags för nästa svenskintressanta conference i USA. USC med Victor Johansson, CAL med Robin Hanson och Björn Seeliger ser vi i vattnet i Federal Way.
Vi följer naturligtvis tävlingarna på SIMMA och hoppas att antalet Svenska Rekord för den här säsongen utökas. Hittills har vi sett åtta grenar med nya rekord

Till hemsidan - klick

2022-03-01 PAC 12 för herrar Sportswashing och Ukraina-katastrofen
Idrotten är en starkt makt. Kanske kommer den första riktiga stora smällen för ett land som sportwashar sina handlingar - att komma nu när Ryssland ställs utanför allt idrottssamarbete. Idrotten är en viktig del av det ryska samhället och halvmesyren att kalla landets OS-deltagare ROC har ju bara varit ett skämt. NU kan det bli skillnad. Detta om alla idrotter vågar ta steget fullt ut. Simningen är på väg att hämta hem sina mästerskap från Ryssland och flera europeiska länder främst, verkar att att avbryta sitt samarbete med den. Bra att Svenska Simförbundet tillsammans med sin nordiska kollegor agerade så snabbt. Det är en fingervisning vad vi står. När man sedan vill tömma våra militärlagret på gamla utrangerade "Pansarskott" - ja då kan man bli lite mer tveksam.
Ukrainakatastrofen kanske också blir en vändpunkt när det gäller framtida "Sportswashing". Detta att med att arrangera idrottstävlingar för att dölja något ruttet i olika staters organisation. Detta kräver ju dock att ett överstatligt etiskt råd tar sig an frågan. Specialförbunden klarar inte av det själva. Därtill är man för giriga.

(Det är lika långt fågelvägen mellan Malmö och Sundsvall som mellan Malmö och ukrainska gränsen.)

Foto Penn State University

2022-03-01 PAC 12 för herrar Svenskt Rekord av Daniel Räisänen
Vid  Big10 Conference satte Daniel Räisänen , Täby Sim och Penn State ett nytt svenskt rekord på 100yards bröstsim. Han hade i försöken 52.12 och det var en sänkning med 57/100-delar av Karl Arvidsson gamla rekord. På 200yards bröstsim hade han 1.54.03 - sekunden över Arvidssons rekord. Skall nämnas att Daniels öppning på 100y-loppet vid 50 också var ett svenskt rekord - 24.23.
Till de svenska rekorden - klick  (Nio svenska rekord satta denna säsongen)
Alla resultat - klick


Daniel Holmqvist - Jönköpingssimmaren som simmar för Harvard tävlade i Ivy League och hans resultatrad såg ut så här:
50y fritt seger i B-finalen med 19.60
100y fritt femma i A-finalen med 43.43
200y fritt seger i B-finalen med 1.35.64
4x100y fritt seger med Harvard 43,22 på andrasträckan.
Alla resultat från Ivy League - klick

Senaste Simpodden Hultén &  Jansson kan du lyssna på nedan.

2022-02-16 Öppna Skånska Mastersmästerskapen i Lund
För 14:e gången så arrangerar Simklubben Poseidon Masters DM för Skåne eller som det heter i den vackra landsändan - Öppna Skånska Mastersmästerskapen.
Anmälan senast 28 februari och tävlingar lördagen den 5 mars.
Hitta hela anmälan här - klick

 

Hitta tidigare nyheter.................
Då skall du gå till vårt arkiv och det hittar du här - klick
Go to our archive - klick

Gilla SIMMA på Facebook - klick