1-15 juli 2019 - vårt ständiga innehåll

Lediga jobb i Sverige  -  Lediga jobb i Norge
Lyssna på Simpodden Hultén & Jansson - klick
Gå till Swim Swams internationella nyhetsservice på SIMMA

11 juli Följ Sum-Sim

Just nu går Sum-Sim på lång bana i Norrköping. Du följer det på Mästerskapssidan - klick

11 juli Onsdag tidig kväll den 10:e juli och ett litet simäventyr!

Undertecknad finner ro i öppetvatten motion. Sedan 2 år tillbaka är vi ett gäng om 6-8 personer som under sommaren träffas 1-3 ggr per vecka för njuta av den mångfald av sjöar som finns runt om i Filipstads Kommun. Ibland simmar vi mellan en och två timmar och ibland, oftast kortare. Vi upptäcker nya sjöar och njuter av de vi simmat i som barn.
Denna gång begav vi oss till Alstern i västra utkanten av kommunen. Sjön är ca 12 kilometer lång, 65 meter djup på djupaste stället men inte mer än 2 kilometer bred på bredaste. Vi startade i Västerud hos föräldrarna till en av simmarna, Anna Larsson och simmade österut med solen i ryggen. Efter knappa 700 meter nådde vi en ö som vi passerade till fots men det var bara 100 meter. Sedan fortsatte vi norrut i nästan 2 kilometer. Solen stod lågt och killade oss i ögon, en härlig känsla. Vi passerade mellan små öar och passerade ett grund där vi vadade ca 150 meter. Sjön har ett siktdjup på nästan 10 meter så på några ställen såg vi nedfallna träd som blivit sjunktimmer. Spöklikt men vackert!
Efter totalt ca 3 kilometer nådde vi nämnde Anna Larsson systers hus. Där bjöds på grill med hemlagad tårta som efterrätt. Nästa vecka blir det kommunens största sjö, Yngen som får besök. Då bjuder Roger som var snabbast av oss på Vansbro på fika efter utfört ”arbete”!
Passa på och njut av landets mångfald av sjöar, visst det står massor (ett 60-tal)  av ute 50:or också runt om i landet som längtar efter att bli simmade i. Det är bara att välja!
Trevlig sommar
Thomas Jansson

8 juli Simpodden 123

Hulten & Jansson sammanfattar SM i simning, EJM och UNiversiaden. Dessutom framförs en del obekväma åsikter i simningens och idrottsns värld. (notera att podden är inspelad innan sista dagen på Universiaden)

Lyssna nedan eller där poddar finnes (tex Spotify)

8 juli Tureberg söker.....

Chefstränare och i annonsen skriver man följande: Tjänsten Innebär att tillsammans med vår breddutvecklare vara övergripande ansvarig för tränings- och tävlingsverksamheten samt ansvara för klubbens elitgrupp vad gäller träning, tävling, läger etc. Delta i kompetensutveckling av våra tränare samt vissa administrativa uppgifter. Anställningen är en tillsvidareanställning på 100% med 6 månaders inledande provanställning

Läs hela annonsen här - klick

Gå till Lane4:s hemsida - klick

4 juli Just nu................................

Europa Junior Mästerskapen i Kazan - klick
Universiaden i Napoli - klick

2 juli 2019 Simpodden 122 med Stefan Persson som gäst

Under SM i Malmö träffade Simpodden Hultén % Jansson Svenska Simförbundets nye ordförande Stefan Persson för ett samtal om han simkarriär, han var ju förste man under 15 minuter på 1500m fritt i landet och nu som sagt Svensk Simnings nye ordförande. Kan lyssnas på nedan eller ladda ner det på ställen där poddar finnes - tex. Spotify.

Låt Kansliet sköta din ekonomi. Klicka på bannern nedan för att få veta mer!!
Vår Rea på Lane4. 10-50% rabatt på hela sortimentet - klicka på bannern nedan!

Simtränare till simtävlings
verksamhet

Klicka på loggan för mer info.

Teamledare i SS04
Klicka på loggan för mer info.

SK Ran söker  Simidrottskole
ansvarig /Ungdoms tränare
Klicka på loggan för mer info.

SK Ran söker  Tränare och instruktör till Simidrottsskola
Klicka på loggan för mer info.

Luleå Simsällskap söker Breddansvarig
Klicka på loggan för mer info.

Utbildnings- tjänst ledig i Helsingborgs Simsällskap
Klicka på loggan för mer info.

Södertörn söker Breddansvarig
Klicka på loggan för mer info.

Direkt till Nyheterna

Svenska USA-simmare.
Hittar du i vår förteckning här - klick

Är du intresserad av att söka Årets Glen? Klicka på bilden ovan!
Här nedanför hittar du internationella nyheter från Swim Swam så fort de uppdateras på Swim Swams internationella sida. Det betyder att du aldrig behöver gå till något annat ställe för att hitta internationella nyheter - än SIMMA.NU
Hitta nyheter från den 15-30 juni 2019 -  klick
Last Months News - klick
Tidigare Nyheter hittar du under ARKIVET - klick