16-30 september 2018
Lediga jobb i Sverige  -  Lediga jobb i Norge
Aktuellt / Gå till vår World Cup-sida - klick
Lyssna på Simpodden Hultén & Jansson - klick
Gå till Swim Swams internatonella nyhetsservice på SIMMA
2018-09-28/30 World Cup
Idag och lörd- söndag är det dags för World Cup igen. Platsen är Eindhoven och du kan följa tävlingarna på vår speciella World Cup-sida - klick
Sista ute träningen i Varberg den här säsongen!
2018-09-28 PG begravs
Idag kl. 14.00 begravs simtränaren och klubbchefen i Väsby Simsällskap tillika mångårige landslagstränaren Pär Gabrielsson. Begravningen sker i Fresta Kyrka.

SIMMA uppmanar alla Er som vill minnas PG att skänka en slant till den minnesfond som har upprättats i Pärs namn. En fond som kommer att verka genom att dela ut stipendium till ledare i svensk simning som verkar i Pärs anda - genom gott entreprenörskap, goda och utvecklande kontakter med kommun och sponsorer samt en hög målsättning med en tanke om att "allt är möjligt."

Minnesfonden har konto i Nordea med nr 32742316760.
2018-09-27
Torsdag i simningens värld
Man blir glad att höra Therese Alshammar förklara sin äkta kärlek till simningen. Precis så som hon gjorde i gårdagens Gokväll i SvT 1. Positivt verkligen.
Simpodden Hultén & Jansson har jubileum nästa gång. Podd nr 100. Tänk vad tiden går. Vi har kört på sedan i april 2015 och med cirka en podd var 14:e dag har det blivit 100 stycken. Responsen på poddarna har mestadels varit goda. Mycket goda. En och annan tycker att vi gnäller ibland men sådant är livet. Upp och ned. Vi tycker till om också andra företeelser i idrottsvärlden. Tex om SvT sätt att ratta sitt public serviceuppdrag på sporten bl.a. Det har naturligtvis retat en del. Vi har också tjabbat en del om hur slagsidan mot manlig idrott i media är så stark. Det är den fortfarande. Herrfotboll överväger ju överallt. Är det så intressant? Man börjar undra i dessa överutbudstider. Men framförallt är det simning som har behandlats och så skall det vara i fortsättningen också.
Nummer 100 kommer nästa vecka. Har du aldrig lyssnat på podden. Gör det. I nästa upplaga skall Hultén och Jansson lista bl.a sina fem största minnen genom tiderna inom simningen. Högst personligt minsann.
Amaury Leveaux, den franske världsrekordhållaren skall göra comeback. Hur bra känns det? Efter hans avslöjande in memoarboken om att det franska laget nyttjade kokain för att simma bättre känns det inte speciellt intressant att möta honom i bassängen igen. Nej Amaury Leveaux – stanna på land och svärta inte ned simningen mer! Läs mer om honom här - klick

På tal om svärta ner. Filippo Magnini den italienske spurtraketen skall deltaga i en hearing om sitt dopning knaprande. Det sker den 15 oktober och om du scrollar längst ner på denna sidan kan du läsa mer om detta i Swim Swam-fönstret som vi öppnade igår.
 
Drygt 450 000 kronor har Sarah Sjöström simmat in till sig själv efter två deltävlingar i World Cup. Aftonbladet frågade henne vad hon skall göra med pengarna? Det kostar att hålla lägenhet i Stockholm – svarar hon. Det kan hon ha rätt i. För de 450 000 får hon ju 4,5 kvadratmeter ytterligare i en lägenhet i innerstan. Hade hon bott på landet, dvs i Malmö hade hon fått 12 kvadrat och i billgaste stället i landet, Hällefors i Västmanland hade hon fått ett helt hus!
I morgon simmar Sarah ihop någon kvadratmeter till när tävlingarna fortsätter i Eindhoven. Du följer det hela på vår speciella World Cup sida.
 
Torsdag och då är det ärtor. Alla dagar innehåller sina glädjeämnen. Ha det bäst där ute.
2018-09-26 Tessans Simskola och Swim Swam nyheterna
Ikväll så har SvT premiär för Therese Alshammars Simskola. Där kommer hon att lära fyra nybörjare att SIMMA crawl. . Simskolan är en del av programmet "Gokväll" på SvT 1 och programmet startar kl 18.45.

Videon nedan är första avsnittet av serien !!!!!!!!!!!!!!


En annan nyhet på SIMMA är att Swim Swams internationella nyheter finns inklippta/inböddade på SIMMA. Längst ned på denna sidan hittar du dessa nyheter. Nu hittar du alltså alltning på samma sida.n Länken till dessa nyheter finns också fortsättningsvis uppe i nyhetshuvudet på sidan.
World Cup segrare sedan 2001
Just nu är vi inne i Wolrd Cup-säsongen igen. På fredag startar det andra sk. clustret i denna cup. Arrangörsplatser i denna andra omgång är Eindhoven i Holland och Budapest i Ungern. Tre tävlingsdagar, fredag till söndag. I denna omgång verkar det som det är klart bättre startfält än senast. I Doha. Men å andra sidan kan det inte vara mycket sämre än vi fick se då. Tävlingarna följer du på SIMMAs speciella Wolrd Cup-sida som du hittar här - klick
På denna sidan kan du redan nu hitta alla anmälda simmare till denna omgång. Tre svenskar fiinns med. Gå in på World Cup-sidan och kolla.

Tre olika svenska simmare har vunnit World Cup detta århundrade. Kammerling, Alshammar och Sjöström. Nedan hittar du alla segrare i den sammanlagda cupen sedan 2001.
2001–02   herrar Ed Moses USA damer Martina Moravcová Slovakien
2002–03   herrar Thomas Rupprath Tyskland damer Alison Sheppard Storbrittanien
2003–04   herrar Ed Moses USA   damer Martina Moravcová Slovakien
2004–05   herrar Ryk Neethling Sydafrika   damer Anna-Karin Kammerling Sverige
2005–06  herrar Ryk Neethling Sydafrika   damer Therese Alshammar Sverige
2007   herrar Randall Bal USA   damer Therese Alshammar Sverige
2008   herrar Cameron van der Burgh Sydafrika   damer Marieke Guehrer Australien
2009   herrar Cameron van der Burgh Sydafrika   damer Jessica Hardy USA
2010   herrar Thiago Pereira Brasilien   damer Therese Alshammar Sverige
2011   herrar Chad le Clos Sydafrika   damer Therese Alshammar Sverige
2012   herrar Kenneth To Australien   damer Katinka Hosszú Ungern
2013   herrar Chad le Clos Sydafrika   damer Katinka Hosszú Ungern
2014   herrar Chad le Clos Sydafrika   damer Katinka Hosszú Ungern
2015   herrar Cameron van der Burgh Sydafrika   damer Katinka Hosszú Ungern
2016  herrar Vladimir Morozov Ryssland damer Katinka Hosszú Ungern
2017   herrar Chad le Clos Sydafrika   damer Sarah Sjöström Sverige
2018-09-25 Sarahs Världsrekord
Varför inte njuta. Njuta en gång till. Jo av Sarahs Sjöströms simning när hon krossade världsrekordet på 50m fjärilsim på SM i Borås. Om man skall kalla något svensk simlopp. någonsin, ett monsterlopp så är det just det här. Klicka på loppet ovan och minns tillbaka till den där ljuvliga dagen, den 5 juli 2014.
2018-09-25 USA Swimmings nya regler
När det amerikanska simförbundet träffas för sitt årliga möte, i Jacksonville, den här veckan så finns det en del frågor som man skall diskutera och föra in i regelverket. Frågor som också kan vara av intresse att diskutera och ta upp i Sverige.
En av de grundläggande reglerna som skall in i detta regelverk är att mångfald och integration skall implementeras i verksamheten och som inte kan plockas bort på lokal nivå. Detta har ju funnits under många år men har inte fungerat ute på fältet över hela landet.
En annan nyhet som har fått stor uppmärksamhet är att techno-dräkter, dvs de dyrare specialsimdräkterna inte för användas av simmare på 12 år och yngre. Detta är kanske något som vi också skulle kunna införa i Sverige.
Man skall dessutom införa ett säkerhetsprogram som skall fungera på alla arrangemang som arrangeras av USA Swimming. En fråga som kanske inte vore fel att lyfta också i Sverige. Flera av de stora arenaidrotterna har ett sådant program men vi inom simningen har nog tyckt att vi inte behöver detta, ännu!

Alla ryggsimstarter skall licensieras. Det betyder att man inte får använda hemsnickrade produkter utan att de skall godkännas, alla ryggsimsstarter på samma tävling skall vara av samma sort och så skall de uppfylla FINA:s regler.

Man skall också tillåta sponsoring som är alkoholrelaterad om den inte är riktad till själva simtävlingen.
2018-09-24 Saxat från nätet
Jan Gradvall är kanske landets mest erkände musikkritiker idag. Han skriver bl.a i Dagens Industri och nu har denne Gradvall gått på crawlkurs och varit med ett träningsläger arrangerat av Micke Rosén. Läs om Gradvalls äventyr när han skulle simma mellan Korfu och Albanien - på träningslägret. En sträcka på 3 km. Till Dagens Industri- klick

Jag tävlar i Världscupen för pengarna och jag har köpt lägenheter till mina syskon. Det säger Sarah Sjöström till Expressen i en söndagsintervju. Läs hela intervjun här - klick
Australiens frisimsdrottning Cate Campbell hade dte tufft mentalt runt OS i Rio. Hon har kämat sig tillbaka och nu kan du läsa om hennes känslor just i Swimming World - klick

På fredag är det dags igen. World Cup kör igång sitt sk. Cluster 2 med start i Eindhoven Holland. Tävlingar fredag, lörda, söndag. Följ WC på vår specialsida - klick
2018-09-24
När vi kommer fram till OS i Tokyo om knappa två år - då är det klart nu med hur schemat ser ut för alla tävlingsdagar. Först skall sägas att det blir nio tävlingsdagar. Tidigare har det ju varit åtta dagar för simningen.
När nu de nya grenarna 800m fritt för herrar och 1500m fritt för damer samt mixedmedleylagkappen tillkommer så plussar man på ytterligare en dag. Tävlingarna omfattar alltså simning från 25 juli tom. 2 augusti. Omvänt tävlande, som vi har varit med om tidigare dvs.
Försök på kvällen och finaler på morgonen för att landa rätt i mareikansk tid. Det betyder för oss i Sverige att försöken simmas 12.00 på dagen och finalerna 03.30 - svensk tid. Hela programmet finns printat på Swim Swam - klick
2018-09-22

Här är helgens alla tävlingar
med resultatlänkar från LIVETIMING.
2018-09-21 2018-09-23 Sparbanken Skåne Cup Ystad Ystads Simsällskap 25 M - klick
2018-09-22 2018-09-23 Arena Cup Vilundabadet, Upplands Väsby Väsby Simsällskap 25 M - klick
2018-09-22 2018-09-23 Loranga Cup Halmstad Arena Bad Simklubben Laxen 25 M - klick
2018-09-22 2018-09-23 Speedo Swim Meet 2018 Helsingborg Helsingborgs Sim 25 M - klick
2018-09-22 2018-09-23 Speedo Yards Jönköping Jönköpings Simsällskap 25 M - klick
2018-09-22 2018-09-22 TYRs LÖK Linköping Linköpings Allmänna SS 25 M - klick
2018-09-22 2018-09-23 Umeracet Umeå Umeå Simsällskap 50 M - klick
2018-09-22 2018-09-22 Upp till 13
Göteborg Göteborg Sim 25 M - klick
2018-09-22 2018-09-23 Wadköpingsdoppet Örebro Örebro Simallians 25 M - klick
2018-09-23 2018-09-23 MSS Utmanaren Motala Motala Simsällskap 25 M
2018-09-23 2018-09-23 picasso cup Sannabadet i Kristinehamn Kristinehamns Sim 25 M - klick
2018-09-23 2018-09-23 Stjärnskottet Ludvika Ludvika Simsällskap 25 M -klick
2018-09-22 Amaury Leveaux gör comeback
Världsrekordhållaren Amaury Leveaux - som har kortbanerekordet på 100m fritt med 44.94 (satt på EM Riejeka 2008) har annonserat att han skall göra en comeback i bassängen. Främst med en satsning på 50m fritt. 32-åringen satsar mot Tokyo 2020. Minns du hans rekordsimning i Riejeka
2018-09-21 Simpodden Hultén & Jansson - nr 99
Gör som 1000-tals andra varje dag - lyssna på den här podden.I den 99:e ”Simpodden Hultén & Jansson” träffar vi Victor Johansson, Sveriges bäste manlige simmare som nu har flyttat sin träning till USA. Hur han trivs och hur han tänker efter EM i Glasgow det skall vi få veta i den här podden liksom en hel del snack om World Cup, om simtävlingar i allmänhet, vi uppmärksammar två jubilarer, att det borde finnas en Wall of Fame i varje svensk simhall och mycket annat simsnack. Välkomna!
Lyssna på podden i spelaren nedan eller på ställen där poddar finns.
Vi du lyssna på äldre poddar skall du gå hit - klick
2018-09-21 Veckans artikel av Gary Hall
Denna veckan skriver Gary Hall, från the Race Club om delfinkickens betydelse. Du kan läsa veckans liksom alla andra veckors artikel av Gary på vår egen sida om the Race Club.
Kolla gärna upp vilka tjänster R.C. kan erbjuda dig och dina simmare.
Läs mer på - klick
2018-09-21 World Cup - Cluster 2
Nästa vecka startar den andra delen av World Cup med Eindoven som första stop. Startfältet i Doha senast var ju bedrövligt. Nu är det klart bättre när man tittar in på vilka simmare som finns - klick

Vi kan notera att det är tre svenska simmare med på omstarten av tävlingen!
2018-09-20 Mike Andrews intervjuar Sarah Sjöström - "Jag kan nog klara ytterligare tre OS"
Under World Cup stoppet i Doho snackade den unge amerikanske världsklassimmaren Mike Andrews med vår egen Sarah Sjöström. Lyssna på snacket på klippet ovan och notera att Sarah kan tänka sig att vara med på ytterligare tre Olympiska Spel.... (från Swim Swam)
2018-09-20 Svenska USA-simmare
Har någon kommit till, skall någon väck? Det är den frågan som vi ställer oss på sidan för Svenskar som simmar i USA.
DU, ja just du - behöver vi som hjälp för att ändra. Kolla på denna sidan - klick
2018-09-20
Torsdagsnotiser
Intressant från toppmötet mellan de koreanska ledarna den här veckan: Man skall köra ett gemensamt lag till OS 2020 i Tokyo och så skall man söka OS tillsammans för 2032. Man undrar ju när herrarna skall skriva under fredsavtalet efter Korea-kriget. Kanske inte lika roligt?

Tyskland simmar sitt kortbanemästerskap strax innan jul. Fyra dagar från 16 till 19 december. Tänk så mycket mer träning svenska simmre hade fått med en säsong som den istället - i kort bana?
Inte så mycket superintressant på klubbskiftarfronten. Mest massor med polospelare som skiftar föreningar. Vi noterar att Gloria Muziro, ungdomslandslagsimmerskan går från Sundsvalls Simsällskap till förortsklubben Njurunda Simsällskap. Mestadels brukar väl strömmen vara den omvända.

Vilma Ekström har problem med motivationen, Sofia Henell flyttar till USA. Om det skriver man i Corren - läs mer här - klick
Brandstens monter på Swimming Hall of Fame -
foto: Gunnar Larsson
2018-09-20
Den kommande helgen innehåller massor med tävlingar runt om i landet. Nedan hittar du alla resultatlänkar till dessa tävlingar. Vi tar gärna emot bilder från dessa tävlingar. Skicka en bild till simma@telia.com och gärna med en text om vad det föreställer - så publicerar vi den här på SIMMA tillsammans med en resultatlänk.
Här är helgens alla tävlingar med resultatlänkar från LIVETIMING.
2018-09-21 2018-09-23 Sparbanken Skåne Cup Ystad Ystads Simsällskap 25 M - klick
2018-09-22 2018-09-23 Arena Cup Vilundabadet, Upplands Väsby Väsby Simsällskap 25 M - klick
2018-09-22 2018-09-23 Loranga Cup Halmstad Arena Bad Simklubben Laxen 25 M - klick
2018-09-22 2018-09-23 Speedo Swim Meet 2018 Helsingborg Helsingborgs Sim 25 M - klick
2018-09-22 2018-09-23 Speedo Yards Jönköping Jönköpings Simsällskap 25 M - klick  
2018-09-22 2018-09-22 TYRs LÖK Linköping Linköpings Allmänna SS 25 M - klick
2018-09-22 2018-09-23 Umeracet
Umeå Umeå Simsällskap 50 M - klick
2018-09-22 2018-09-22 Upp till 13 Göteborg Göteborg Sim 25 M - klick
2018-09-22 2018-09-23 Wadköpingsdoppet Örebro Örebro Simallians 25 M - klick
2018-09-23 2018-09-23 MSS Utmanaren Motala Motala Simsällskap 25 M
2018-09-23 2018-09-23 picasso cup Sannabadet i Kristinehamn Kristinehamns Sim 25 M - klick
2018-09-23 2018-09-23 Stjärnskottet Ludvika Ludvika Simsällskap 25 M -klick
2018-09-19 Idag Gratulerar vi Hasse Chrunak
För idag så fyller nämligen denna Landskronason 70 år. Den 19 september 1948 föddes han i staden Landskrona och där startade han också sin bana inom simningen sim instruktör och tränare i Landskrona SImäsllskap. En start som sedan har burit om till SK Ran i Malmö, Helsingborg Simsällskap, simlandslaget som tränare och sedan också som förbundskapten 1991-2000. Efter detta har han varvat klubbchefsjobb i Täby, skrämt slag på hockeyn i Luleå och numera när han taggat ner jobbet som expertkommentator på SvT har han tagit på sig tidtagaruret igen och blivit simtränare i Luleå.
Vi gratulerar från SIMMA och hoppas att dagen blir gigantisk stor.
2018-09-18 Tisdag i simvärlden
Japans bästa simmerska Rikako Ikee - som har haft en fantastisk sommar - med fyra guld på Pan Pacifics Games och sedan adderade sex guld på Asiatiska Mästerskapen - simmade i helgen på den 73:e Japanska Idrottsfestivalen. Flera bra lopp som tex 53.46 och 25.33 på 100 resp/50 fritt. Hon tål tydligen att tävla hur mycket som helst den unga japanska simmerskan som kommer allt närmare världstoppen på specialdistanserna 50-100-200m fritt och 50 och 100m fjärilsim.
World Cup - den sjuka kon i världssimningen har nu genomfört två av sju deltävlingar under året. Kommande tävlingar skall bägge gå i Europa, Eindhoven och Budapest. Den förstnämnda den 28-30 september och den andra 4-6 oktober. De första deltävlingarna kan ju inte direkt skrivas in på succefylld sidan av utfall. Speciellt den tävlingen som gick i Doha var ju rent av pinsam. Förhoppningsvis kommer det att bli lite bättre med stoppet i Europa. Holland och Ungern borde locka fler och bättre simmare. Men totalkostnaden med 25 miljoner i prispengar skulle, precis som Adam Peaty, britten, har uttalats sog om - kunna användas klart mycket bättre i simningen. Men FINA klamrar sig fast vid Wolrd Cup och gör bara mindre förändringar. Man kan ganska klart säga att pengarna kommer före sporten när vi snackar WC.

Under OS i Tokyo kommer finalerna att simmas på morgonen - dvs mitt i natten svensk tid. Detta har gjorts tidigare - 2008 och websidan Swim Swam har gjort en jämförelse mellan detta och andra mästerskaps som hr simmats på mer traitionellt sätt - dvs försöken på morgonen och med semi/finalerna på kvällen. Läs gärna den artikel här - klick
Filippo Magnini som stängdes av i början av sommaren för en period av åtta år har ännu inte fått sin rättsak prövad. Tanken var att fallet skulle komma upp i början av spetember men har skjutits upp pga. att man vill göra flera undersökningar. Den läkaren som har varit inblandad och förmedlat de illegala medlen har dock fått sin avstängning. 30 år och inget annat. Kanske en fingervisning om hur det kan gå för Magnini.

Svenske tränaren Gunnar Wismar har blivit uppsagd från jobbet som tränare i Hvidovre svømmeklub. Wismar har varit i Hvidovre de senaste fyra åren.

Nedan kan du se ett 30 sekunders klipp om byggnationen av den nya Simstadion i Tokyo som kommer att härbärgera OS i simning 2020. Klippet visar byggnationen mellan okt 2017 och mars 2018. Du kan ytterligare ett klipp från Tokyo via den här länken - klick
2018-09-17 Svensk Simnings Wall of Fame
Det finaste man kan utnämnas till i Svensk simning är en plats på svensk simnings Wall of Fame. För att man skall hamna där så skall man ha uppfyllt något av nedanstående kriterier:


1. Tagit individuell OS-medalj
2. Tagit individuellt VM guld i lång eller kort bassäng.
3. Stått för en särskilt stor insats för svensk simning.


De senast invalda i denna församling är Anna Lindberg och Josefin Lillhage och snart är det dags att fylla på listan. Man kan komma ifråga tidigast tre år efter avslutad simkarriär. Exakt hur denna skall definieras finns inte. Idag finns det simmare som smyger vidare. Som Masterssimmare, i klubblag etc. - mest för att hålla sig i form men om man skulle lista de SOM kan komma ifråga de närmaste åren så är listan följande:

2019 Lars Frölander och Therese Alshammar
2020 Jennie Johansson
20?? Sarah Sjöström
Åren ovan är det tidigaste som simaren kan komma ifråga för att bli invald.

Men kanske skall man snegla lite vidare under de begreppen ovan - 1 till 3 - och titta på kriterium 3 - "Särskilda insatser" för svensk simning och där finns några namn som kan komma ifråga tycker jag. En ledare och en simmare. Ledaren som är den störste genom tiderna i svensk simning och simmaren som betytt oeerhört mycket för svensk simning men aldrig fått lyftas riktigt högt!
Förslag 1 - för Simningens Wall of Fame - Erik Bergvall
Erik Bergvall - som var med och stiftade Svenska Simförbundet 1904 och dessutom var med och stiftade FINA - det Internationella Simförbundet. Han var också dess ordförande och skrev simningens regler. Han måste kategoriseras som Svensk Simnings störste ledargestalt genom tiderna.
Jag skrev en artikel om honom för några år och denna kan läsas här - klick. Man kan också läsa om Erik Bergvall på nedanstående länkar - Wikipedia - Svenska Olympiska Kommittens hemsida klick
Förslag 2 - Simningens Wall of Fame -
Björn Borg

Simmaren Björn Borg var i slutet av 30-talet en av världens bästa simmare. Han deltog på OS 1936 som 16-åring men när det skulle bli dags för han stora mästerskap, OS 1940 i Tokyo/Helsingfors samt OS i London 1944 - så blev dessa mästerskap inställda pga Andra Världskriget och Borg fick aldrig visa vad han skulle kunna. 1938 - hade han vunnit EM i simning (läs artikel nedan). I samband med Simförbundets 100 års jubeleum 2004 bjöds han in som hedersgäst. Höll ett strålande tacktal efter maten och fick motta Simförbundets "sällanutdelade silverplakett" för speciella inssatser. Nu är det dags att lyfta honom som idropttsman genom att välja in honom som medlem i Simningens Wall of Fame 2018 - 80 år efter hans stora simningar på EM i London. Läs artikel nedan
Medlemmar i simningen Wall of Fame (i bokstavs ordning)
Anders Holmertz, Anna Lindberg, Anna-Karin Kammerling, Arne Borg, Arvid Spångberg, Arvid Wallman, Bengt Baron, Emma Igelström, Erik Adlerz, Eva Ollivier, Göran Larsson, Greta Johansson, Gunnar Larsson, Gustaf Blomgren, Håkan Malmrot, Harald Julin, Hjalmar Johansson, Hjördis Töpel, Jane Cederquist, Johan Jansson, Josefin Lillhage, Karl Malmström, Lala Sjöquist, Lisa Regnell, Louise Karlsson, Nils Skoglund, Pär Arvidsson, Patrick Isaksson, Pelle Holmertz, Per Johansson, Per-Olof Östrand, Pontus Hansson ,Thor Henning och Ulrika Knape
2018-09-17 Möt Björn Borg - "Sälhunden från Peking"
För jämnt åttio år sedan vann Norrköpings Kappsimningsklubbs, Björn Borg två EM-guld vid EM i London 1938.

Läs historien om Björn Borg som kallades "Sälhunden från Peking" och som nu förtjänar en plats i simningens Wall of Fame (läs artikeln ovan)

Du hittar artikel under SIMMA historiska avdelning - klick
2018-09-13 Följ helgens World Cup
Vår rapport från World Cup hittar du här - klick

Simtränare till simtävlings
verksamhet

Klicka på loggan för mer info.

Teamledare i SS04
Klicka på loggan för mer info.

SK Ran söker  Simidrottskole
ansvarig /Ungdoms tränare
Klicka på loggan för mer info.

SK Ran söker  Tränare och instruktör till Simidrottsskola
Klicka på loggan för mer info.

Luleå Simsällskap söker Breddansvarig
Klicka på loggan för mer info.

Utbildnings- tjänst ledig i Helsingborgs Simsällskap
Klicka på loggan för mer info.

Södertörn söker Breddansvarig
Klicka på loggan för mer info.

Direkt till Nyheterna

Svenska USA-simmare.
Hittar du i vår förteckning här - klick

Är du intresserad av att söka Årets Glen? Klicka på bilden ovan!
Här nedanför hittar du internationella nyheter från Swim Swam så fort de uppdateras på Swim Swams internationella sida. Det betyder att du aldrig behöver gå till något annat ställe för att hitta internationella nyheter - än
Hitta nyheter från den 1-15 september 2018-  klick
Last Months News - klick
Tidigare Nyheter hittar du under ARKIVET - klick