1-15mars 2018 (arkiv)
Lediga jobb i Sverige  -  Lediga jobb i Norge
2018-03-15 Bosses betraktelser om Mastersimningen
Simmas Bosse Hultén fick Simförbundets/Glen Christiansens Masterstipendium 2017. Om detta skriver han idag på en artikel på Svenska Simförbundets hemsida - klick
2018-03-15 FINA World Cup
På lördag simmas det FINA Marathon World Series 2018 nere i Doha - med svensk deltagande i form av Christopher Jedel och Victor Johansson.

Startlistorna hittar du här - klick
Fotocred: University of Notre Dame
2018-03-15 NCAA damer dag 1
I natt startade damernas NCAA, Universitetsmästerskapens div. 1. Platsen är Columbus Ohio och värdar för årets tävlingar är University of Notre Dame. Du ser arenan på bilden ovanför. I natt simmades bara 4x200yards fritt och det är först natten till fredagen som de individuella grenarna startar.

I natt fick vi se en svenska i vattnet, Louise Hansson. Helsingborgssimmerskan simmade starten i lagkappen för sitt SC och noterade där 1.42.71. Vassaste öppningen i finalheatet. En gren som vanns av favoriterna Stanford. I Stanfordlaget fanns bla. Katy Ledecky som simmade slutsräckan strax under 1.40 men snabbast av alla i lagen var Mallory Comerford som Louisville lag gjorde 1.39.14. Nämnas bör att Louise hanssons tid var 23/100-delar över det svenska rekrodet (1.42.48) som hon själv har.

Till resultatsidan - klick
Till de svenska rekorden - klick
Till Swim Swams rapportering - klick
till den officiella NCAA-sidan - klick

Känn lite av känslan på NCAA genom Stanfords glasögon
Efter lagkappen träffar vi Stanfords Katie Drabot & Ella Eastin
2018-03-14 Svenska masters
Det blir många starter på Masters-SM i år. Jönköping som är arrangörer kommer att ha ett tufft program att genomföra.
Du hittar startlistan här - klick
2018-03-14 Swim Open
Vilket startfält det blir på Swim Open i Stockholm. Bättre än någonsin är ingen överdrift. I år är det så att herrsidan är vassare än damsidan med massor av intressanta namn i startlistan.
Eurosport 1 sänder ifrån tävlingarna.
Startlistan hittar du här - klick
2018-03-14 Simpodden 86
Lyssna på senaste Simpodden Hultén & Jansson - klick
2018-03-14 Karlstad Simsällskap söker Verksamhetsledare
Så här skriver klubben bl.a i sin annons:
"Att vara verksamhetsansvarig innebär både strategiskt och operativt arbete som också
innefattar en aktiv roll som tränare. Vi vill att du är en person som gillar att vara nära
verksamheten, både vid bassängen och i andra sammanhang. Du har ansvar för att utveckla
och kvalitetssäkra verksamheten du är ansvarig för.

Rapportering till styrelse för
verksamhetens ekonomi och utveckling är en del av tjänsten. I tjänsten ingår personalansvar
och du kommer att leda och fördela arbetsuppgifterna i det dagliga arbetet. Som
verksamhetsansvarig har du ansvar för SM- och JSM-gruppen vad gäller planering,
genomförande, uppföljning och återkoppling."

Läs mer om tjänsten i annonsen som du hittar här - klick

2018-03-14 Oavgjort i Parasimmöte
Idag blev det en spännande eftermiddag på T3 Teneriffa. Ett möte mellan två guldmedaljörer från Para-VM i Mexico i klassen S14 var sedan länge planerat mellan Pernilla Pippi Lindberg och Michelle Lokita Natación som bor på Teneriffa.
Man valde 100 fritt då Michelle är snabbare på 50 och Pernilla på 200. Alla möjligheter för en jämn match.

Idag blev det en spännande eftermiddag på T3 Teneriffa. Ett möte mellan två guldmedaljörer från Para-VM i Mexico i klassen S14 var sedan länge planerat mellan Pernilla Pippi Lindberg och Michelle Lokita Natación som bor på Teneriffa.
Man valde 100 fritt då Michelle är snabbare på 50 och Pernilla på 200. Alla möjligheter för en jämn match.
Klicka på bilden så blir den stor - foto: Roger Lindberg
Det var både fotografer och TV på plats för Matchen Michelle hade nyligen tävlat medan Pernilla varit lite förkyld under träningslägret och fått ta lugna träningar men loppet. Loppet blev riktigt spännande. Både tidsmässigt som i själva matchen. Dött lopp där endast målkamera kan avgöra. Men tiden på 1.01.82 förpliktigar för båda tjejerna. Förvisso manuell tidtagning men flera tagningar styrker säkerheten. Det innebär personligt rekord för Pernilla och tangerat för Michelle. Grymt simmat tjejer i detta uppvisningslopp.
En riktigt bra eftermiddag det blev i det fantastiska vädret.
Lokaltidningen på Tneriffa hade den här
simgrejen i bladet i morse.
2018-03-13 Sjöbo Simsällskap söker Verksamhetssamordnare
Sjöbo SS bedriver huvuddelen av vår verksamhet i nya Sjöbo Simanläggning. Dessutom har vi simträning på vårt utomhusbad Orebadet under sommarhalvåret. Sjöbo Simsällskap söker nu en verksamhetssamordnare för att utveckla klubbens verksamhet vidare in i framtiden.

Läs mer om tjänsten i annonsen som du hittar här - klick
NSjöbo Simsällskap verkar i ett av landets senaste och fräschaste simanläggningar. En banors 25 med rätt utrustning, undervisningsbassäng med höj- och sänkbar botten - bl.a.

Några av dem som var med på träningsläger på T3 Teneriffa under
ledning av Glen Christiansen och Bosse
Hultén senaste perioden.

2018-03-13 Back to basic
Simmas redaktör Bosse Hultén är hemma efter tolv dagar på Tneriffa och träningsläger. Så här säger han " Mastersläger tillsammans med Glen Christiansen och med sammanlagts 24 simmare som kunde köra ett flexläger är alltid stimulerande- Kanske speciallt en sån här vår när det är skitväder i Sverige och vädret på Teneriffa var mellan 25-28 grader i solen hela tiden. Jag återkommer inom kort med en längre reflextion om det här med läger för mAsterssimmare och andra"
2018-03-09 Simpodden 86
I den här 86:e Simpodden Hultén & Jansson snackas det bl.a ungerskt simning med Tamas Fekete. Våra ögon i Ungern har kollat Katinka Hosszu. Vi rör oss i den australiska simningen. Det är lite om amerikanska GP och en hel del annat. Sedan är Thomas Jansson också förgrymmad på Svenska Simförbundet.

Podden kan du lyssna på nedan

2018-03-07 Jennie Johansson slutar
Vi hade anat det redan i slutet av förra året men nu är det dags att flagga för det officiellt - Jennie Johansson, SK Neptun avslutar sin simkarriär.
Två VM-medaljer, elva EM-medaljer, 20 SM guld och en simkarriär som har varit från hemstaden Hedemora, via Uppsala till Neptun i Stockholm. Kronan på hennes simverk var naturlitvis hennes VM_guld på 50m bröstsim i Kazan 2015.
Så här skriver hon på sin egen hemsida om det här med att lägga upp:
Jag har tagit beslutet att avsluta min simkarriär, ett beslut som vuxit fram med tiden och som innefattar blandade känslor. När jag säger att det är med blandade känslor, så känns det såklart svårt att lämna något som under så lång tid tagit en stor plats i livet. Samtidigt är det med känslor av glädje och evig tacksamhet som jag kan lägga simkarriären bakom mig och njuta av att idrotten har format mig till den personen jag är idag.
Under min karriär har jag uppfyllt drömmar jag haft sedan barnsben och känslan av att stå högst upp på en prispall är obeskrivlig. Men för mig är det inte själva medaljerna eller rekorden som gläder mest, det är själva resan.
När jag som 10-åring började simma i min hemstad Hedemora, började en fantastisk resa som gett mig minnen för livet. Under dessa två decennier har jag mött många underbara människor som på olika vis varit en del av min karriär och som hjälpt mig att utvecklas både som idrottare och som person. Träningskompisar, tränare, ledare, klubbar, stödpersoner, samarbetspartners, konkurrenter, fans och supporters: TACK för att ni har stöttat mig i både med och motgång och gjort att alla träningstimmar och uppoffringar känts självklara. Tack för att ni varit en del av min resa!
Något som inte går att beskriva med ord är stödet jag fått från min familj, mina vänner och framförallt från mina föräldrar. TACK för att ni gjort resan möjlig och jag är så glad att ni finns kvar med samma stöd nu när nästa kapitel börjar!
Var sak har sin tid och det är dags för mig att lämna över till nästa generation i bassängen samtidigt som jag tar mig an nya utmaningar. Jag hoppas att jag kan fortsätta att inspirera andra till att följa deras drömmar, för vad som helst kan hända så länge man utgår från att alltid göra sitt bästa!
Åter igen, stort tack!

När Jennie vann 50m bröstsim på VM skrev Bosse Hultén följande:

Tisdagen den 11 augusti

Tack för ögonblicket Jennie.

Det var en galen söndag i Kazan. När Eurosports Bosse Hultén hade lugnat ned sig efter de tre medaljerna så skriver han så här apropå Jennie Johanssons seger:

Ja så skulle man vilja uttrycka det där ofattbara som Jennie Johansson bjöd oss på i söndags.
VM-finalen på 50m bröstsim och Jennie i ett läge där vi hade hoppats att hon skulle kunna, i bästa fall, sätta dit en tredjeplats och på så sätt fixa den första VM-medaljen någonsin för Hedemoradamen. Ja, det är väl så att man måste kalla henne dam numera. 27 år vorden, en ”late bloomer” som vi kallar det inom idrotten. Det är svårt att sortera in henne under kategorin, unga tjejer precis.

50m bröstsim ett snabbt lopp och med krav på hög automatisering. Start, undervattenssimningen, uppgång, sätta simningen direkt, accelerera farten, tajma målgången, sätta i händer rätt. Många små komponenter som skall sitta. Många små komponenter som Jennie inte heller är världsmästare på.
Men den här dagen satt det mesta. Visserligen var starten inte den bästa. Men simningen, själva grundelementet i det hon gjorde - var bättre än någonsin. Framför allt gjordes med en sådan beslutsamhet att man blir galet imponerad. Atkinson drog på och ledde efter att unga mytomspunna Meilutyte som blixtrat i starten. De mörka molnen som tyngde Efimova lyftes av en entusiastisk hemmapublik. Allting var bara en kakafoni av synintryck. Alla i mål samtidigt och in någon kort millisekund så trodde man att det skulle vara Jamaicas Atkinson som sensationellt hade vunnit. Inne i skallen satt en dröm, inte uttalad men dock, att det skulle stå en trea vid Jennie namn. Men så hände det som inte kunde hända. Tv-grafiken spottade ur sig en etta – en 1:a - på Jennies bana. Det där som inte kunde hända - hade hänt. Vad säger man då. Vad säger man om man kommenterar i TV. Det blir kaos. Det man skall säga finns ju inte. Det segervrålet, de replikerna finns bara inte. Efter kaos, omkopplingar i hjärnan, ett hyfsat nyktert konstaterande av att det inte var fel på TV, grafiken, våra ögon, skall - ja då måste man ju säga att det blev en svensk seger. En seger för Jennie. En seger för Jennie Johansson på 50m bröstsim.
Ljudkvädet som där i den sekunden presterades var kanske inte det bästa och mest professionella som drabbat Tv-publiken. Men det var gräsligt spontant. Det fanns ju inte - men ändå. I efterhand tänker man - "men hur kände Jennie själv - när hon tittade på resultattavlan". Hur mycket snurr skulle det inte bli i hennes skalle.

När man sansat sig och konstaterat faktum och att nuet hade sjunkit in i skallen måste man komma ihåg. Det är just de här stunderna - som man jagar i jakten efter kickar av idrott och simning i synnerhet. Mycket inom vår idrott är ganska givet. Sarah Sjöström tar medalj. Svenska lagkappslag blir fyror. Han och han tar sig inte till final. Det är annorlunda i andra idrotter. Bollsporter kan genom en snedspark ställa till ett totalt nytt scenario. Där slår David, Goliat ganska ofta. Så ofta i alla fall att det inte är lika otroligt som "Harrisburg". I simning så är ganska mycket förutsägbart.
Det är då kickar som den Jennie gav oss i söndags, det man riktigt minns. Jennie hon fick 30 sekunder i TV i söndags men det slutar inte med det. Hon kommer för alltid att minnas som den mest överraskande VM-segraren för svensk del.

Om det nu inte är så att hon nästa år kommer att vinna OS på 100m bröstsim. Då kommer loppet i söndags bara bli ett steg på vägen.

Tack för ögonblicket Jennie. Själv kommer jag att leva på det länge, länge!

Se Jennie bröstsimslopp här - klick
Jennie Johansson internationella medaljskörd som
Wikipedia presenterar den.
Simma Bosse Hultén är just nu på Teneriffa och kör läger tillsammans med
Glen Christiansen. Ett Mastersläger mao. Har du lägerbilder - skicka dem
till simma@telia.com
2018-03-05 Skuru söker Tränare
Skuru simning söker en ny simtränare. Tjänsten är i omfattningen 70-100% och sista ansökningsdag är den 1 april.
Mer om tjänsten kan du läsa i den kompletta annonsen som du hittar här - klick
Annonsen finns också ute i vår högerspalt och övesrt i Nyhetsspalten under Lediga jobb inom simningen - de närmaste månaderna.
Låt Kansliet sköta din ekonomi. Klicka på bannern nedan för att få veta mer!!
Vår Rea på Lane4. 10-50% rabatt på hela sortimentet - klicka på bannern nedan!
2018-03-05 Australiens uttagningstävlingar
Vi är skyldiga er sista dagens resultat från de Australiska uttagningstävlingarna till Samväldesspelen. SIsta dagens bästa resultat var Cate Campbells segertid på 50m fritt - 23.79 - som var 12/100-delar över Sarah Sjöström världsrekord. Annars kan man generellt säga att Australien har fortsatta problem med återväxten. Det är inte som förr när man sprutade fram talanger i parti och minut. Jo visst är det bra fortfarande men som sagt - inte som på den gamla goda tiden...
Här är Top-3 resultaten från sista dagens tävlingar:
50m ryggsim damer
1 SEEBOHM, EMILY 25 BGRAM 27.76
2 BARRATT, HOLLY 30 ROC 28.10
3 ATHERTON, MINNA 17 BGRAM 28.12

400m medley herrar
1 LARKIN, MITCH 24 STPET 4:15.68
2 GILLILAND, JARE 23 BGRAM 4:19.19
3 MAHONEY, TRAVIS 27 MARI 1 4:19.79
50m ryggsim herrar
1 INCERTI, ZAC 21 UWSC 24.97
2 TREFFERS, BENJA 26 SOMGC 25.06
3 LARKIN, MITCH 24 STPET 25.22

400m medley damer
1 EVANS, BLAIR 26 UWSC 4:38.97
2 MCKEOWN, KAYLEE 16 SPRTN 4:39.14
3 BAILEY, MEG 21 HUNT 4:41.78
50m fritt herrar
1 ROBERTS, JAMES 26 SOMGC 21.97
2 MCEVOY, CAMERON 23 BOND 22.02
3 MAGNUSSEN, JAME 26 RAVN 22.17

50m fritt damer
1 CAMPBELL, CATE 25 CHAND 23.79C
2 CAMPBELL, BRONT 23 CHAND 24.22
3 JACK, SHAYNA 19 CHAND 24.62

Till kompletta resultatlistan för tävlingarna -
klick
Australiska rekord - klick
Länk till Samväldesspelen 2018 - klick
2018-03-01 Australiens uttagningstävlingar
Ariarne Titmus är det stora namnet på damsidan vid de australiska uttagningstävlingarna till Samväldesspelen. Efter fina simning och personliga rekord på 200 och 400m fritt var det idag dags för henne att ta sig i vattnet på 800m fritt. Visst blev det en bra simning där också. Nationsrekordet missade hon med två sekunder men det kommer med alla säkerhet redan på Commonwealth Games (som simmas i samma bassäng som kvaltävlingarna.)
Top-3 i fredagens finaler
100m fjäril damer
1 MCKEON, EMMA 23 GUSC 57.13
2 THROSSELL, BRIA 22 UWSC 57.42
3 GROVES, MADELIN 22 GUSC 58.45200m ryggsim herrar
1 LARKIN, MITCH 24 STPET 1:56.60
2 WOODWARD, BRADL 19 MING 1:57.05
3 BEAVER, JOSHUA 24 NTC 1:58.11
50m bröstsim damer
1 PICKETT, LEISTO 26 STHPT 30.60
2 HANSEN, JESSICA 22 NUN 30.77
3 BOHL, GEORGIA 20 GUSC 31.00200m medley damer
1 EVANS, BLAIR 26 UWSC 2:12.81
2 MCKEOWN, TAYLOR 22 SPRTN 2:13.55
3 BAILEY, MEG 21 HUNT 2:13.73
200m medley herrar
1 LEWIS, CLYDE 20 STPET 1:58.36
2 LARKIN, MITCH 24 STPET 1:59.01
3 MAHONEY, TRAVIS 27 MARI 2:00.19100 m fjäril herrar
1 MORGAN, DAVID 24 TSS 52.32
2 IRVINE, GRANT 26 GUSC 52.50
3 MCCARTHY, BRAYD 20 BOND 52.57
200m ryggsim damer
1 MCKEOWN, KAYLEE 16 SPRTN 2:08.23
2 SEEBOHM, EMILY 25 BGRAM 2:08.24
3 BAKER, HAYLEY 22 MVC 2:08.66

800m fritt damer
1 TITMUS, ARIARNE 17 STPET 8:20.08
2 ASHWOOD, JESSIC 24 CHAND 8:29.08
3 MELVERTON, KIAH 21 TSS 8:31.38

Man sänder en del av tävlingarna (försöken) direkt på Facebook - kolla här -
klick
Till kompletta resultatlistan för tävlingarna - klick
Australiska rekord - klick
Länk till Samväldesspelen 2018 - klick
2018-03-01 Träffpunkt Idrott
Måndag till onsdag i nästa vecka är det Idrottsmässa. Swim Systems som är en av våra annonsörer på SIMMA låter hläsa att "Möt oss i Göteborg den 5-7 mars:

"Du möter Swim Systems i IC Control Media & Sport AB:s monter på Träffpunkt Idrott i Göteborg Måndag 5 mars tom. onsdagen den 7 mars. Vi finns i monter B08:67"

Simtränare till simtävlings
verksamhet

Klicka på loggan för mer info.

Teamledare i SS04
Klicka på loggan för mer info.

SK Ran söker  Simidrottskole
ansvarig /Ungdoms tränare
Klicka på loggan för mer info.

SK Ran söker  Tränare och instruktör till Simidrottsskola
Klicka på loggan för mer info.

Luleå Simsällskap söker Breddansvarig
Klicka på loggan för mer info.

Utbildnings- tjänst ledig i Helsingborgs Simsällskap
Klicka på loggan för mer info.

Södertörn söker Breddansvarig
Klicka på loggan för mer info.

2018-03-0 US GP startade i natt
En ny omgång av de amerikanska GP-tävlingarna simmades som första natt nu mellan torsdag och fredag. Svenskt deltragande i tävlingarna och med svenska simmare i fyra grenar den första dagen. McAuley Aquatic Center är arenan - gamla OS-arenan från 1996 och det blev svensk seger på 100m fjärilsim damer. Sarah Sjöström i vattnet också på 100m fritt men där fick hon på tafsen av den unga kanadensiskan Taylor Ruck. Erik Persson i finalen på 200m bröstsim 2.12.61 och en sjätte plats. Simon Sjödin i B-finalen på 100m fjärilsim.
100m fjäril damer
1 Sarah Sjostrom 24 Sweden 56.62P
2 Kelsi Dahlia Wo 23 Cardinal Aquatic 57.48
3 Penny Oleksiak 17 Toronto Swim Clu 58.36

100m fjäril herrar
1 Jack Conger 23 Nation's Capital 51.00P
2 Marius Kusch 24 Unattached 52.22
3 Tripp Cooper 25 Longhorn Aquatic 52.40
12 Simon Sjodin 31 Simklubben Nep 54.76

200m bröstsim damer
1 Kierra Smith 24 HPCenterVictoria 2:24.04
2 Yulia Efimova 25 Russia 2:24.42
3 Madisyn Cox 22 Longhorn Aquatic 2:25.10 881
200m bröstsim herrar
1 Andrew Wilson 24 Longhorn Aquatic 2:08.95J
2 Will Licon 23 Longhorn Aquatic 2:09.47
3 Josh Prenot 24 California Aquat 2:10.43
6 Erik Persson 24 Kungsbacka 2:12.61

100m fritt damer
1 Taylor Ruck 17 HPC-Ontario 53.37P
2 Sarah Sjostrom 24 Sweden 53.43P
3 Mallory Comerfo 20 Unattached 54.06
100m fritt herrar
1 Nathan Adrian 29 California Aquat 48.58
2 Vladimir Morozo 25 Trojan Swim Club 49.21
3 Yuri Kisil 22 UBC Thunderbirds 49.22

800m frittt damer
1 Jianjiahe Wang 15 China 8:18.09
2 Ashley Twichell 28 TAC Titans 8:29.35
3 Hali Flickinger 23 ABSC/UGA 8:31.31

Direkt till Nyheterna

2018-03-01 Australiens uttagningstävlingar
Andra dagen av uttagningstävlingar för Australien - till Samväldesspelen bjöd på ett nationsrekord. Nya stjärnan Ariarne Titmus som vann 200m fritt övertygande igår simmade idag hem 400m fritt och gjorde det på ett nytt nationsrekord 4.02.36. Äntligen har landet långt därborta fått fram en distanssimmerska värd namnet igen.
Två segrar blev det också för Cate Campbell. Först bar någon hundradel över det egna nationsrekordet på 50m fjärilsim och sedan en bra simning på 100m fritt där hon var halvsekunder över världsrekordet, dvs Sarah Sjöströms bästa.

Titmus rekordlopp:

Ariarne Titmus slog dagens Nationsrekord på de australiska
uttagningstävlingarna på Gold Coast - foto: Ian Hanson Media

27.76; 57.57 (29.81) 1:28.12 (30.55) 1:58.72 (30.60) 2:29.31 (30.59) 3:00.39 (31.08) 3:32.05 (31.66) to 4:02.36 (30.31).
Om Ariarne Titmus (smeknamnet Arnie)
Hon är född den 7 sepetember år 2000 - på Tasmanien. För några år sedan flyttade hennes familj till Australien och Queensland och Brisbane. för att hon skulle få bättre träningsmöjligheter. På VM i fjol så var hon i final på 400m fritt och blev fyura precis utanför medaljpalsterna. På 200m fritt blev det en 17:e plats. Första internationella medaljen kom i lagkappen 4x200m fritt där hon simmade startsträckan och laget simmade till slut in på en tredjeplats.
Du kan läsa mer om henne i The Australian - klick
Nedan Top-3 resultaten från dagen!
400m fritt herrar
1 HORTON, MACK 21 MVC 3:45.41
2 MCLOUGHLIN, JAC 23 CHAND 3:45.80
3 MCKEON, DAVID 25 GUSC 3:47.39
 
100m bröstsim damer
1 BOHL, GEORGIA 20 GUSC 1:07.22
2 PICKETT, LEISTO 26 STHPT 1:07.56
3 HANSEN, JESSICA 22 NUN 1:07.64

50m fjäril damer
1 CAMPBELL, CATE 25 CHAND 25.51
2 BARRATT, HOLLY 30 ROC 25.94
3 GROVES, MADELIN 22 GUSC 26.35
50m fjäril herrar
1 JONES, CAMERON 21 STPET 23.74
2 YANG, WILLIAM 19 KNXP 23.86
3 MORGAN, DAVID 24 TSS 23.94

100m bröstsim herrar
1 PACKARD, JAKE 23 SPRTN 59.74
2 WILSON, MATTHEW 19 SOSC 1:00.10
3 HUNTER, LIAM 20 CHAND 1:00.25

100m fritt damer
1 CAMPBELL, CATE 25 CHAND 52.37
2 CAMPBELL, BRONT 23 CHAND 52.96
3 MCKEON, EMMA 23 GUSC 53.49
400m fritt damer
1 TITMUS, ARIARNE 17 STPET 4:02.36 Nationsrekord
2 ASHWOOD, JESSIC 24 CHAND 2 4:07.73
3 SHERIDAN, MIKKA 23 SPRTN 3 4:10.85

100m fritt herrar
1 CHALMERS, KYLE 19 MARI 48.16
2 CARTWRIGHT, JAC 19 STPET 48.60
3 MCEVOY, CAMERON 23 BOND 48.62
4 MAGNUSSEN, JAME 26 RAVN 48.79


Man sänder en del av tävlingarna (försöken) direkt på Facebook - kolla här - klick
Till kompletta resultatlistan för tävlingarna - klick
Länk till Samväldesspelen 2018 - klick

Svenska USA-simmare.
Hittar du i vår förteckning här - klick

Är du intresserad av att söka Årets Glen? Klicka på bilden ovan!
2018-03-01 Simpodden på Spotify
Nu har Simpodden Hultén & Jansson också landat på Spotify. Du hittar podden på flera ställen (se nedan) men just Spotifyplattformen hittar du här - klick
Fler ställen att lyssna på Simpodden Hultén & Jansson hittar du här:
Lyssna på Podbean - klick
Lyssna via SIMMAs poddsida - klick
Lyssna på Itune - klick

2018-03-01 Verksamhets/Sportchef sökes
En av landets mest intressanta simklubbar söker en Verksamhets- och Sportchef till sin verksamhet - Mölndals Allmänna Simsällskap. Klubben har 290 tävlingssimmare, 3 heltidsanställda tränare och 25 deltidare.

Läs mer om tjänsten i annonsen som du hittar här - klick och ute i högerspalten samt under rubriken Lediga jobb i Sverige, de närmaste 8 veckorna.
2018-03-01 Helgens tävlingar
Nedan hittar du alla tävlingar i landet kommande helg. Tävlingar med länkar är de tävlingarna som finns med på Livetiming på nätet.
Vi tar gärna emot bilder från nedanstående tävlingar - för publicering på SIMMA tillsammans med resultatlänken.
Skicka bilderna till simma@telia.com. Vem som helst får skicka in bilder. Skriv gärna vem bilderna föreställer.
2018-03-03 2018-03-04 Finn & Fiffi Arena Cup LOMMA Simklubben Hajen 25 M
2018-03-03 2018-03-04  Medaljracet Trelleborg Trelleborgs Sim 25M
2018-03-03 2018-03-04 Lergökasim Ängelholm Ängelholms Simsällskap 25 M
2018-03-03 2018-03-04 Lunds öppna knattemästerskap Högevallsbadet, Lund Poseidon 25 M
2018-03-03 2018-03-03 Länstrofén Oskarshamn Oskarshamns Simsällskap 25 M
2018-03-03 2018-03-04 S 71-Cup Hässleholm S 71 25 M
2018-03-03 2018-03-04 Sandaredssimmet 2018 Sandared simhall Simklubben 1970 25 M
2018-03-03 2018-03-04 Skomakardoppet Hallsberg Hallsberg Kumla Simklubb 25 M
2018-03-03 2018-03-03 Sparbanken i Karlshamn Cup Karlshamn Karlshamns Simklubb 25 M
2018-03-03 2018-03-03 US-Cupen Uddevalla Föreningen Uddevalla Sim 25 M
2018-03-03 2018-03-03 Vallon Cupen Gimo Gimo Simsällskap 25 M
2018-03-04 2018-03-04 Arena Knatte Cup Centralbadet, Norrköping Norrköpings KK 25 M
2018-06-01 Lediga jobb inom simningen

Just finns 12 annonser på SIMMA för arbeten inom simsektorn. Klicka på länkarna nedan för att komma till resp. annons.

Annonserna finns också klickbara ute i högerspalten under Lediga jobb och överst i nyhetstexten under Lediga jobb i Sverige (kolla också under den norska fliken)

Här är alla 12 länkarna till jobben du kan söka just nu:

Stockholms Simförbund söker Kanslist - klick
SK S02 söker Breddansvarig - klick
Stockholms KK söker Simlärare - klick
Stockholms KK söker Simlärarassistent - klick
Sundsvalls Simsällskap söker Simtränare - klick
Sundsvalls Simsällskap söker Simskoleansvarig - klick
Sjöbo Simsällskap söker verksamhetsamordnare - klick
Karlstad söker en Utvecklingsledare - klick
Skuru - simning söker Simtränare. - klick
Ljungby Simsällskap söker Chefstränare - klick
Värnamo SImsällskap söker Simskoleansvarig / Kanslist - klick
Falkenberg söker en Siminstruktör - klick


Vill du/ni annonsera efter personal på SIMMA?
Skicka en mejl till simma@telia.com - så hjälper vi dig.
Här nedanför hittar du internationella nyheter från Swim Swam så fort de uppdateras på Swim Swams internationella sida. Det betyder att du aldrig behöver gå till något annat ställe för att hitta internationella nyheter - än
Hitta nyheter från den 15-28 februari 2018-  klick
Last Months News - click
Tidigare Nyheter hittar du under ARKIVET - klick