2018-06-28
Du kan läsa allt om Sum-Sim på Mästerskapssidan - klick
2018-06-27 Månadens Överraskning i maj
Felix Bengs Stattin – 02, Umeå, har utsetts till Månadens Överraskning i maj för sina fina simningar under Norrländska Mästerskapen 19-20/5. Felix får utmärkelsen speciellt för sin fina simning på 100 frisim där han fick tiden 53.11, vilket är nytt personligt rekord.
Vi skickar ett stort GRATTIS till Felix, samt ett simmar-kit från Freker Sport som innehåller Strokemaker Paddlar, DMC Swimfins Elite2, Bromsskärm från StrechCords för motståndsträning i höst, samt simglasögon från Speedo.
Lycka till med simningen framöver!

2018-06-28 Gary Hall skriver om fjärilsimskicken i veckans artikel från the Race Club
Han börjar artikeln så här - "I continue to learn more about this fascinating motion in the water and what makes it work well….or not so well for swimmers. Like all other swimming techniques, fast dolphin kick requires certain tools in order to do well. The three most notable tools for dolphin kick are extreme plantar ankle flexibility, leg and lower back strength for knee and hip extension, and incredible"..... fortsätter på vår specialsida med artiklar av förre världsrekordhållaren i medley - Gary Hall - klick
2018-06-27 Täby Sim söker personal
Täby Sim söker Simlärare och Simtränare. Så här skriver man som inledning i sina annonser - "Täby Sim bildades 1974 och är en av Sveriges ledande simföreningar med idag 2300 medlemmar som på olika sätt är engagerade i föreningens framgångsrika bredd- och tävlingsverksamhet.

Vi har ett mycket stort och bra upptagningsområde samt bedriver större delen av vår verksamhet på Tibblebadet, en 50 m inomhusbassäng med mycket goda träningsmöjligheter. Inom en snar framtid kommer en ny modern simanläggning att projekteras i Täby"

Läs annonsen om Simtränare här - klick

Läs annonsen om Simlärare här - klick

Denna annons finns också ute i högerspalten under Lediga jobb och längst upp i den här spalten under rubriken " Lediga jobb i Sverige". Där finns annonsen utlagd i 30 dagar.

2018-07-28 Jämlikhet i forboll - pyttsan
Rebecca Adlington (GBR), Amanda Beard (USA) och Libby Trickett (AUS) var de tre simmerskor som blev invald i Swimming Hall of Fame i år. Tre riktiga storstjärnor med OS-Guld i9 meritväskan och från tre olika brittisktalande länder. I Filmen ovan hittar du mycket av det som Libby Tricket står för iúnder sim karriär. Där kan du också höra hennes invigningstal från ISHOF i Fort Lauderdale.
Mer om vilka som valdes in under det här året hittar du på Swimming World -
klick.
2018-06-23 Citadellsbadet tänjs ut
En snabbtömning, tur med vädret och arbete hela midsommarafton. Där är receptet för hur Citdellsbadet återfick sin regelmässiga längd efter mätkatastrofen häromdagen. Idag, på midsommarafton skall en ny koontrollmätning göras och bassängen skall förhoppningsvis hålla rätt mått. Botten på bassängen har också fått sig en upputsning och snart är det dags att fylla på vatten igen efter att färgen torkat.

Länkat från Holländska Mästerskapen

Holländska Mästerskapen simmas under helgen. Tre dagars tävlande och du hittar resultaten här - klick
Första dagen noterade vi bl.a Femke Heemskerk för 1.56.11 på 200m fritt. Det ger henne en sjunde plats i världen under det här året!

Länkat om Ungdoms-GP

Säsongens Ungdoms-GP i Sverige finns nu redovisat i resultatform på Simförbundets hemsida. Du hittar Top-3 samt fullständig redovisning här - klick

Fran Crippen Memorial länkat

I USA simmas det om Fran Crippen Memorial. En inbjudningstävling av hyfsat bra klass. Alla resulaten hittar du här - klick
2018-06-22 Citadellsbadet för kort
När man under torsdagen mätte Sm-arenan i Landskrona , Citadellsbadet visade det sig att bassängen var för kort. Fyra av de åtta banorna visade sig vara för korta och det fungerar inte när man skalla addera tidtagningspalttor på bägge sidorna av bassängen när man kommer till tävlingsläge. Dessa plattor bygger 10 mm och då skulle som sagt fyra av de åtta banorna bli för korta. Nu tömmer man ur bassängen delvis och kommer att slipa väggarna. Turligt nog är det inte kakelplattor i bassängen - då hade det blivit helt omöjligt. Redan nu kommer det att bli exceptionellt svårt att få till det. Fungerar inte bassängen efter nästa mätning då kan SM komma att flyttas.
2018-06-21 Glad Midsommar
Det önskar SIMMA-redaktionen Er alla runt om i Skandinavien.

Simma, sola, njut och ha det gott i det underbara midsommarvädret (vi kan ju alltid låtsas)
2018-06-21 Ljungby Simsällskap söker Simtränare
Ljungby Simsällskap söker en heltidssimtränare. Något för dig? Du har chansen att jobb i en bra kombvi-anläggning med både ute och innebassänger.
Läs hela annonsen här - klick

Denna annons finns också ute i högerspalten under Lediga jobb och längst upp i den här spalten under rubriken " Lediga jobb i Sverige". Där finns annonsen utlagd i 30 dagar.
2018-06-28 Simpodden Hultén & Jansson upplaga 94
I den 94:e Simpodden Hultén & Jansson så synas EM-laget i sömmarna, försnack inför SM i simning. Mare Nostrum och Sju Kullars Trofé. Vilka förbund står i "Idrottens skamvrå" och varför gör dom det. Utbrändhet inom idrotten och en introduktion till ett tema under hösten om att göra simningen till en mer vuxen idrott. Detta och mycket annat i den 94:e upplagan av Simpodden Hultén & Jansson.

Du kan lyssna på Simpodden Hultén & Jansson genom spelaren nedan eller på ställen där du hittar poddar - Spotify, Podcaster etc.
Vill du lyssna på gamla poddar hittar du dem här - klick
2018-06-21 Idrottarutbrändhet i verkligheten
(Viktoria Ramkvist har simmat i USA - liksom några av sina bröder. I Sverige har hon tävlat för Sydsim och i USA för Old Dominion University. Hon skriver om hur det är att gå in i väggen som idrottare. Värt att läsa, värt att lyssna på. Signalerna bör kunna tydas både av tränare, ledare och simmare)

Så här skriver Viktoria:
Det tog ett tag innan jag var redo att dela med mig av vad jag gick igenom mitt tredje år på college. Mina första två år som en Division 1 atlet var svåra och utmanande men på något sätt tog jag mig genom dem trots ångest och skador. Men sen gav min kropp upp på mig. Den skrek STOPP på alla möjliga sätt.
Det började fysiskt, men jag trodde det var normalt. Vi simmar tjugo timmar i veckan, det är ju självklart att min kropp kommer att bli trött. Men vad jag upplevde var mer än den vanliga träningsvärken och tröttheten. Min kropp återhämtade inte sig, jag blev svagare istället för starkare i gymmet, oavsett hur mycket jag sov så vaknade jag inte och kände mig återhämtad. Och som pricken över i så hade mina skador som jag utvecklat de första två åren blivit värre, så illa att den enda lösningen var en paus.

När jag kom tillbaka efter två veckor fortsatte min kropp säga att något var fel. Men jag skulle ta mig igenom det också. Den måndagseftermiddagen hade jag min första panikattack under träningen. Allt jag kommer ihåg är hur min kropp gav upp, den kunde inte dra mig framåt längre och jag var tvungen att stanna. Senare den veckan hade jag en till attack. Denna gång illa nog för att få mig att tappa känseln i ansikte, händer, och fötter. Denna gång illa nog för att få mig att tro att allt var över.

 Tiden gick, jag gick ner i vikt, kunde inte äta. Jag föll djupare och djupare in i något slags mörker som jag inte kunde ta mig ur, oavsett hjälp från vänner och familj. Det var inte förrän min Athletic Trainer nämnde ”Athlete Burnout”, eller idrottarutbrändhet, som bitarna började falla på plats.

 Två och ett halvt år av tjugo timmars träning i veckan, tidiga morgnar, dubbla träningar, och skola utöver det, hade gjort sitt med min kropp. Men utbrändhet och mental hälsa generellt är inget som tas upp med student-athletes eller idrottare i övrigt. Vi vet inte symptomen, vi vet inte när vi ska stanna och lyssna på kroppen. Hela vårt liv lägger vi ner blod, svett, tårar och glädje i idrotten som tog oss till college från första början. Varför skulle vi sluta nu? Varför skulle kroppen inte orka med fyra år till?

 Min utbrändhet ledde tyvärr till att jag var tvungen att lägga ner min simkarriär ett år för tidigt. Efter en lång paus, alternativa träningsmetoder och tid från simning så kunde jag fortfarande inte återhämta mig tillräckligt för att komma tillbaka till idrotten som jag älskar så.

Till mina student-athletes, ta hand om er själva. Pusha er kropp men lyssna också på den. För tvärtemot vad många tror så finns det en gräns och det är en gräns man inte vill korsa.
Till alla tränare som läser det här, utbilda er själva och era idrottare. Se efter dem. Låt dem vila, låt dem återhämta sig både mentalt och fysiskt, och om någon visar tecken på utbrändhet, hjälp dem.
För ingen vill ge upp sporten de älskar för tidigt.
2018-06-20 Ny artikel av Gary Hall Sr
Veckans artikel handlar om framåtdriften i simning.
Propulsion
 
Outside of the starts and turns, the propulsion forces of a swimmer are derived purely from the kick and the pull. More specifically, except for the up kick, where the entire lower leg and foot can create propulsion, nearly all of the other propulsive forces (down kick and pull) occur at the feet and hands.
 
In addition, the propulsion from the kick and pull can be influenced by other motions of our body that produce no....................(fortsätter på The Race Clubs sida på SIMMA - klick)
2018-06-20 SS Delfin söker tränare
Simsällskapet Delfin håller till i Broby - Östra Göinge Kommun uppe i nordöstra Skåne. Kristianstad ligger inte så långt i från för den som vill orientera sig i stora vida världen. Delfin söker Simtränare på lite olika nivåer och är du intresserad så skall du naturligtvis läsa deras annons som du hittar här - klick.

Denna annons finns också ute i högerspalten under Lediga jobb och längst upp i den här spalten under rubriken " Lediga jobb i Sverige".
Där finns annonsen utlagd i 30 dagar.

2018-06-20 Ingen Coleman
Det blir ingen Michelle C>oleman på EM i sommar. Spårvägen simmerskan som tävlat sparsamt det senaste året pga.en krånglande axel har tvingats avstå från EM i Glasgow. Dock kommer hon att simma SM i sommar. Dessutom säger hon att det är istället World Cup och kortbane-säsongen som står i fokus för henne närmast.
Axelskador i simning är det stora gisslet i simning och har man väl landat i den gropen av skadebekymmer kan det vara svårt att ta sig ur. Det krävs både list, kunskap och tålamod att ta sig upp ur detta "simningens svarat hål".
Nu hoppas vi att Michelle Coleman visar just tålamod och list och använder den kunskap som behövs för att ta sig vidare. Kanske tom. avstår från World Cup i höst som verkar vara en satsning som inte är värd så mycket om man jämför med framtida mästerskap!

2018-06-19 Länkat
Missy Franklin har haft en lång väg tillbaka. Inte ett lopp sedan OS 2016. Dubbla axeloperationer, depressioner och massor med orsaker till att avsluta sin simkarriär. Men inte Missy Franklin. I helgen var hon tillbaka ja förretsen under Mare Nostrum fanns hon i vattnet igen och gjorde sin fösrat lopp på 21 månader. Det var tufft men det gick bra. Läs om hennes resa på Swimming World klick
2018-06-18 Baddräktssponsorer i svensk simning
Under årens lopp så har det funnits tre olika sponsorer till det svenska simlandslaget när det gäller baddräkter. Arena, Speedo och Diana.
Speedo är ju det mest ärorika namnet i historien när det gäller baddräkter. Redan på Arne Borgs tid så simmades det med Speedo baddräkter och just Arne Borg var en av de första sig figurerade i baddräktsreklam.

Baddräkten lanserades redan 1914 av av en skotte som emigrerade till Australien och hans namn var Alexander MacRae, När han skulle lansera baddräkten arrangerade han en pristävling för en slogan som skulle passa till dräkterna och segraren kläckte ur sig slogan ” "Speed on in your Speedos.” Fem dollar vann han och gav dräkterna en odödlighet i och med detta. Att simma i ett par speedos – är ju en välbekant term för de flesta i simbranschen.

Vi i Sverige mötte Speedo baddräkter i början av 60-talet först. Då kom Speedo med en serie baddräkter och badbyxor som var smalrandiga. Då tog baddräktsmodet fart på riktigt bland svenska simmare och under hela 60- och 70-talet växte det där med baddräkter i Sverige. Märken som H-Lex Champion, Solar, Dubin och andra fanns på marknaden tillsammans med främst då Speedo.
Överst vä: Australiens damer på OS 1932. Första gången Speedo
sponsrade ett OS-lag. Överst hö: Arne Borg i en reklamsida för
Speedo. Den förste svensk som fick en baddräktssponsor.
Mitten vä: Ann Christine Hagberg i den första moderna Speedo -
färmodligen i gult och svart. Mitten hö: Bröststryck Dianas
landslagsoverall 80-tal. Nedan vä: Dianas kombinerade baddräkt
och badmössa.Nedan hö: Sarah Sjöström i Arenas nutid.

1973 steg Arena in på just Arenan. Det var jätteföretaget Adidas, med sin ägare Adi Dassler som lanserade märket. Mark Spitz var frontfiguren och efter hans OS-guld i München 1972 blev Arena en saga i textilbranschen. Ganska snart blev också Arena ett svenskt landslagmärke. 1975 kom de första landslagsoveraller och sedan hade man greppet om landslaget under 70-talet fram till mitten av 80-talet då uppstickaren Diana lade ett jättebud till svensk simning och detta kunde man inte motstå. Diana höll greppet om landslaget till i början av 90-talet då Speedo med olika agenter, Helly Hansen, Seger United i Sverige och slutligen också moderbolaget i England utrustade landslagssimmarna. Det var fram 2008. Då steg det numera Italien-ägda Arena in på simarenan igen och sedan dess har svenska landslagssimmare simmat i Arena.

2018-06-18 Sju Kullars Trofé i Rom
Den 29 juni till 1 juli simmas Sju kullars Trofé i Roms Olympiastadion. Efter trelativt tunna deltävlingar i Mare Nostrum hoppas man ju att Sju Kullars kommer att skärpa upp kvalitén en aning.

Gå till tävlingarnas hemsida - klick
Top-3 och svenskloppen i kvällens finaler
2018-06-17 Mare Nostrum
Monaco söndag
Det blev finalsimningar för bägge damernas Hansson från Helsingborg i kvällens finalpass i Monaco. Sophie i final på 200m bröstsim och fram till kvartsfinal på 50m bröstsim.
Hennes 100m bröstsim från igår måste dock klassas spm hennes bästa insats den här helgen. Storasyster Louise gick ända till slutfinalen på 50m fjärilsim men där hade hon inte en chans mot Japans Ikee. Hon som är på väg att utmana Sarah Sjösteröm rejält. Kanske inte bara på fjärilsim men också på frisim. Louise varvade ett bra 50 lopp med en mindre bra insats på 100m fritt. Där känns hon som en bra bit från sitt bästa.
400m medley herrar
 1. CHRISTIANSEN Henrik 1996 NOR NORWAY 4:22.60 ]
 2. TAKEDA Shogo 1995 JPN JAPAN SWIMING FEDERATION 4:23.99
 3. ZHILKIN Andrey 1995 RUS RUSSIAN SWIMMING FEDERATION 4:26.25

400m fritt damer

 1. BI Wenxin 1999 CHN CHINA SWIMMING ASSOCIATION 4:12.41
 2. HO Nam wai 2002 HKG HONG KONG AMATEUR SWIMMING ASSOC... 4:16.35
 3. MEDER Rebecca 2002 RSA SWIMMING SOUTH AFRICA 4:17.34 775 pts


100m fjäril herrar
 1. VERLINDEN Joeri 1988 NED PSV +0.72 53.09
 3. DESPLANCHES Jeremy 1994 SUI OLYMPIC NICE NATATION +0.62 53.19


200m fjäril damer
 1. CHIMROVA Svetlana 1996 RUS RUSSIAN SWIMMING FEDERATION 2:07.53
 2. SZILAGYI Liliana 1996 HUN HUNGARIAN SWIMMING ASSOCIATION 2:08.54
 3. JAKABOS Zsuzsanna 1989 HUN HUNGARIAN SWIMMING ASSOCIATION 2:09.30

200m ryggsim herrar
 1. KOLESNIKOV Kliment 2000 RUS RUSSIAN SWIMMING FEDERATION 1:58.59
 2. BINEDELL Martin 1995 RSA SWIMMING SOUTH AFRICA 1:59.05
 3. BALOG Gabor 1990 HUN HUNGARIAN SWIMMING ASSOCIATION 2:02.56


100m ryyggsim damer
 1. BAKER Kathleen 1997 USA TEAM ELITE- USA +0.64 59.33
 2. FESIKOVA Anastasiia 1990 RUS RUSSIAN SWIMMING FEDERATION 59.45
 3. NIELSEN Mie Oe 1996 DEN DANISH SWIMMING FEDERATION 1:00.13
100m bröstsim herrar
 1. KOSEKI Yasuhiro 1992 JPN JAPAN SWIMING FEDERATION 58.78
 2. KAMMINGA Arno 1995 NED NETHERLANDS +0.68 1:00.04
 3. CHUPKOV Anton 1997 RUS RUSSIAN SWIMMING FEDERATION 1:00.17

200m bröstsim damer
 1. EFIMOVA Yuliya 1992 RUS RUSSIAN SWIMMING FEDERATION 2:23.80
 2. WATANABE Kanako 1996 JPN JAPAN SWIMING FEDERATION 2:24.22
 3. GARCIA URZAINQUI Marina 1994 ESP FEDERACIÒ CATALANA DE NATACIÒ 2:25.80
 6. HANSSON Sophie 1998 SWE HELSINGBORG SWIM CLUB 2:29.32 808 pts

200m fritt herrar
 1. MATSUMOTO Katsuhiro 1997 JPN JAPAN SWIMING FEDERATION 1:48.73
 2. SIM Welson 1997 MAS AMATEUR SWIMMING UNION OF MALAYSIA 1:49.54
 3. STOLK Kyle 1996 NED NETHERLANDS 1:49.77
12. RAHM-CARLSEN Christoffer 1992 SWE HELSINGBORG SWIM CLUB 1:53.99


100m fritt damer
 1. IKEE Rikako 2000 JPN JAPAN SWIMING FEDERATION 53.64
 2. BONNET Charlotte 1995 FRA OLYMPIC NICE NATATION 53,92
 3. KAMENEVA Mariia 1999 RUS RUSSIAN SWIMMING FEDERATION 55.05
 7. HANSSON Louise 1996 SWE HELSINGBORG SWIM CLUB 56.31

200m medley damer

 1. HOSSZU Katinka 1989 HUN IRON AQUATICS +0.68 2:10.06
 2. TERAMURA Miho 1994 JPN JAPAN SWIMING FEDERATION 2:10.85
 3. BARDACH Virginia 1992 ARG ARGENTINA SWIMMING FEDERATION 2:16.88

Final 50m fjärilsim damer
 1. IKEE Rikako 2000 JPN JAPAN SWIMING FEDERATION 25.53
 2. HANSSON Louise 1996 SWE HELSINGBORG SWIM CLUB 26.69

Kvartsfinal 50m bröstsim damer
 1. HANNIS Molly 1992 USA TENNESSEE AQUATICS- USA 30.46
 2. EFIMOVA Yuliya 1992 RUS RUSSIAN SWIMMING FEDERATION 30.49
 3. CEBALLOS Macarena 1995 ARG ARGENTINA SWIMMING FEDERATION 31.00
 5. HANSSON Sophie 1998 SWE HELSINGBORG SWIM CLUB 31.39 821 pts

Startlistan söndagens finaler - klick
Resultatsidan - klick (bäst i Chrome)
Hemsidan - klick
Deltagande simmare - klick

Statistiknotering från Monaco:
Från gårdagens Mare Nostrum i Monaco skall noteras att Japans Rikake Kee simmade nytt nationsrekord, tillika världsårsbästa - 13/100-delar bättre än Sarah Sjöströms tidigare notering och top-5 i världen genom tiderna ser ut så här numera:

1.Sarah Sjostrom, Sweden – 55.48
2.Dana Vollmer, USA – 55.98
3.Liu Zige, China – 56.07
4.Emma McKeon, Australia – 56.18
5.Rikako Ikee, Japan/Jess Schipper, Australia – 56.23.

Simtränare till simtävlings
verksamhet

Klicka på loggan för mer info.

Teamledare i SS04
Klicka på loggan för mer info.

SK Ran söker  Simidrottskole
ansvarig /Ungdoms tränare
Klicka på loggan för mer info.

SK Ran söker  Tränare och instruktör till Simidrottsskola
Klicka på loggan för mer info.

Luleå Simsällskap söker Breddansvarig
Klicka på loggan för mer info.

Utbildnings- tjänst ledig i Helsingborgs Simsällskap
Klicka på loggan för mer info.

Södertörn söker Breddansvarig
Klicka på loggan för mer info.

2018-06-16 FINA World Marathon i Ungern
Två svenskar i vattnet på 10 km i Ungern på det som kallas Fina Hosa Marathon Swim World Series på 10 km loppet i Balatonsjön i Ungern.

Elliot Sodemann bäste svensk i gårdagens lopp med en 30:e plats - 1,15 min efter segraren och Christopher Jedel på 56:e plats - 9.42 min efter segraren. Mycket bra insats måste man kalla det som Elliot fixade till på lördagen. Jämför man med förra veckans lopp i Portugal var han nu minuten närmare segraren.
Bäste svenska dam - Ellen Olsson stod över det här loppet och fokuserar sig på Vansbrosimningen och loppen i Kina och Barcelona.
Hela serien med lopp under året:

#1 – Doha (QAT) – March 17
#2 – Seychelles (SEY) – May 20
#3 – Setubal (POR) – June 9
#4 – Balatonfured (HUN) – June 16

#5 – Lac St Jean (CAN) – July 26

#6 – Lac Megantic (CAN) – August 11
#7 – Chun’An (CHN) – September 16
#8 – Taiwan (TPE) – September 22
#9 – Abu Dhabi (UAE) – November 24
Resultatlista herrar - klick
Resultatlista damer - klick

Direkt till Nyheterna

2018-06-16 Mare Nostrum
Monaco lördag/söndag

Tre svenska simmare på plats i Monte Carlo. De tre Helsingborgarna Sophie och Louise Hansson och deras klubbkamrat Christoffer Rahm-Carlsen. Sophie Hansson halvsekunden över det personliga rekordet på 100m bröstsim. Klart godkänt och ett av de bästa svenska Mare Nostrum resultaten i år. Syrran Louise HAnsson 84/100-delar över det personliga rekordet på 100m fjärilsim. Christoffer Carlsen en bra bit över det personliga rekordet 49,49 - 1,5 sekund över. Där behövs ett antal lopp till för att hitta formen.
Top 3 resultat lördag
200m Medley herrar
1st DESPLANCHES Jeremy (1:58'46)
2nd KOLESNIKOV Kliment (2:01'22)
3rd ZHILKIN Andrey (2:02'22)

200m ryggsim damer
1st BAKER Kathleen (2:07'02) Meet Record
2nd LUO Si (2:10'78)
3rd HOSSZU Katinka (2:12'44)

100m ryggsim herrar
1st TREFFERS Benjamin (54'70)
2nd BALOG Gabor (55'57)
3rd BINEDELL Martin (55'68)

200m fjäril herrar
1st BROMER Viktor-B (1:56'29)
2nd HOROMURA Nao (1:58'32)
3rd PRAKASH Sajan (1:59'79)
100m fjäril damer
1st IKEE Rikako (56'23)
2nd CHIMROVA Svetlana (57'80)
3rd HANSSON Louise (58'96) (pers 58.12)

100m frisim herrar
1st NAKAMURA Katsumi (48'80)
2nd MATSUMOTO Katsuhiro (49'41)
3rd KOLESNIKOV Kliment (49'47)
14.. RAHM-CARLSEN Christoffer 1992 SWE HELSINGBORG SWIM CLUB +50.96 (pers 49.49)

200m frisim damer
1st BONNET Charlotte (1:57'65)
2nd ANDREEVA Viktoriia (1:59'69)
3rd FRANKLIN Missy (2:00'36)

200 Bröstsim herrar
1st WATANABE Ippei (2:07'56) Meet Record
2nd CHUPKOV Anton (2:08'94)
3rd KOSEKI Yasuhiro (2:08'99)
100 bröstsim damer
1st EFIMOVA Yuliya (1:06'66)
2nd WATANABE Kanako (1:07'97)
3rd HANSSON Sophie (1:08'30) (personligt rek 1.07.59)

400m fritt herrar
1st CHRISTIANSEN Henrik (3:51'07)
2nd SIM Welson (3:52'37)
3rd BAGSHAW Jeremy (3:53'66)

400m medley damer
1st HOSSZU Katinka (4:38'46)
2nd JAKABOS Zsuzsanna (4:41'45)
3rd BARDACH Virginia (4:45'85)

Resultatsidan - klick (bäst i Chrome)
Hemsidan - klick
Startlistan - klick
Deltagande simmare - klick

Svenska USA-simmare.
Hittar du i vår förteckning här - klick

Är du intresserad av att söka Årets Glen? Klicka på bilden ovan!
16 juni 2018 Boka Sum-Sim kläder

Vi du förhandsbeställa diverse Sum-Sim kläder? Ja då skall detta göras innan 24.00 söndag.
Du hittar alla kläderna här - klick

2018-06-16 Veckans artikel från Gary Hall Sr och The Race Club

Frontal drag
Most sports take place in air, where drag forces apply but are not nearly as detrimental to performance as they are in swimming.

With the density of water being 784 times greater than air, any errors we make in our body position or stroke mechanics are compounded at almost any speed, but even more so at higher speeds. However, we don’t have to be going very fast at all in water for these drag forces to ruin our day. The faster we swim, the bigger price we pay for our mistakes. Frontal drag is enemy #1 of the swimmer. There is no mercy in the water.
There are four factors that determine how much frontal drag will slow a swimmer down. The first is position. Is the swimmer underwater or on the surface? The second is the cross-sectional surface area of the swimmer moving forward. How large is the swimmer? ....... fortsättning / more ....... klick (fortsätter på vår specialsida för The Race Club)
Läs mer om The Race Club:

Besök The Race Club på nätet och ta del av deras tjänster för simning på alla nivåer - klick
Gå till The Race Clubs Facebooksida för att ta del av snabb info - klick
Följ The Race Club på Instagram - klick
Här hittar du The Race Club på Twitter - klick
Gary Hall Sr / The Race Club på Linkedin - klick
Skicka epost till The Race Club - klick

Här nedanför hittar du internationella nyheter från Swim Swam så fort de uppdateras på Swim Swams internationella sida. Det betyder att du aldrig behöver gå till något annat ställe för att hitta internationella nyheter - än
Hitta nyheter från den 1-15 juni 2018-  klick
Last Months News - klick
Tidigare Nyheter hittar du under ARKIVET - klick