2018-02- 14 Energy Standard Team
Det kan bli ett riktigt bra 1500m fritt för herrar på Swim Open. Sedan tidigare finns ju Henrik Christiansen, Norge på plats, liksom vår egen Victor Johansson - nu kommer också Mykhailo Romanchuk, Europsmästaren från Köpenhamn 2017 (och VM-tvåa i Budapest).
Han gjorde ju 14:14:59 i kort bana på EM och har gjort 14:37.14 i lång. I träningsgänget runt Romanchuk - som skallas Energy Standard finns också distanssimmaren Sergiy Frolov (PB 14:55:10 ) men också de unga toppsimmarna Andriy Khloptsov som vann JVM ochEstlands superjunior Kregor Zirk! Bra gäng med andra ord.
2018-02- 13 Swim Open uppdatering
Nu är det mindre än 2 månader kvar till vårens stora svenska simtävling - Swim Open Stockholm. Hela tiden så uppdateras det med simmare som komemr att finnas på plats och det finns anledning att tro på en bra upplaga av årets tävling. Tävlingen som kommer att direktsändas i Eurosport 1 .
Till de uppdateringar som har kommit in de senaste veckorna kan vi läsa - att Polen kommer med en stor trupp. 22 landslagsimmare kommer att finnas på plats. Malmsten Ab har gått in som huvudsponsor till tävlingen. Det kommer simmare från Luxemburg och proffsstallet från Graz under ledning av Dirk Lange kommer att finnas på plats i Stockholm. Belgien med bl.a OS-tvåan på 100m fritt, Pieter Timmers kommer liksom, Slovaikens landslag, simmare från Kazakstan mm. Ja det kommer förhoppningsvis så många simmare att vi kommer att räkna hem ungefär 30 nationer när det skall summeras ihop.
Följ förhanssnacket på hemsidan - klick
2018-02- 13 Tillhör du dem?
Som inte har varit och läst annat än på SIMMAs svenska nyhetssida? Vad vi förstår så finns det många som inte utnyttjar våra andra sidor. Här får du några exempel på vad som döljer sig under tex. rubriken SWE PLUS:
Under Tävling så hittar du hela tävlingsprogrammet för 2018 - klick
Under Mästerskap hittar du listor och annat över alla Simmästerskap genom tiderna - klick
Du hittar alla svenska simmare i USA under den här länen - klick
Vill du läsa alla rekord som finns? Ja då skall du gå till vår Rekordsida med massor av länkar - klick
Vill du läsa krönikor om simning? Ja då skall du gå hit - klick

Ja det finns massor med mer att läsa. Sätt din pekare på länken högst upp till höger på sidan och du hittar massor med matnyttigt att botanisera bland!
2018-02- 12 Månadens Överraskning - JANUARI
Dags för nya nomineringar! Nu gäller det Månadens Överraskning i januari – så, vem har överraskat dig?
Den nominerade skall vara ungdoms- eller juniorsimmare som gjort något speciellt under januari månad. Din nominering skickar du till barbro@freker.se senast den 15/2, tillsammans med en kort beskrivning.
Den som utses till Månadens Överraskning får ett simmar-kit från Freker Sport
Lycka till med nomineringen!
2018-02- 11 Olympiska Spel
Visst är det något speciellt det här med Olympiska Spel! Det är vinteridrott på riktigt. Inte det här harvandet som presenteras varje vecka i världscuper och andra nivåer av idrottstävlingar. Ishockeyn har sitt haravande i SHL och där lyfter man fem steg när det är dags för slutspel. Då är den idrotten på riktigt. Helt jämbördigt med hur skidorna lyfts från källarnivå upp till riktigt idrott. Kul att se . Helt klart.. Tycker också efter en helg att Discovery Channel har kommit fram med en produkt som är minst lika bra som andra kanaler som visar vinteridrott. Har varit in och läst en del i sociala medier och visst gnälls det när man tas ifrån det invanda men på det hela taget klart bra efter några dagar tycker jag. En sak bara - klädkoden ute på fjället - mest representerat av Patrik Ekwall känns helt fel med skjorta och slips. Det hänger samman med fotboll på internationell nivå inte vinteridrott....
High level - ja idrotten tar några steg upp när det blir OS.
Vardagslunken i skidåkning och ishockey är några exempel på detta.
(foto Marcus Bulund)
Louise Hansson, Helsingborgsimmerskan som tävlar för USC i Los Angeles går det bra för. För första gången kunde man matcha Stanford i en skolmatch och Louise var den som ledde sitt lag, inte till seger men väl till oavgjort. 150 mot 150 blev det. Louise vann 200 rygg, 50 fritt, lagkapp och blev tvåa på 100 ryggsim. Bra facit. Finns anledning att tro att det kan komma riktigt mycket bra från henne i år. Läs gär resultaten här - klick.

Apropå det som skrivits ovan - när man skiftar till Eurosport/Discovery-kommentatorer så finns det chans/risk för att man får vara med om lite upphetsade grabbar och tjejer som komenterar.. Gå gärna till det här Twitterinlägget och kolla engagemanget - klick

Simmare som slutar brukar bli eftertraktade på arbetsmarknaden. Danska Lotte Friis debuterade som TV-kommentator i december i samband med EM. Nu har hon fått fast hugg som radiopratare på Danmarks Radio. Detta som värd för förmiddagsprogrammet mellan 10-12 i P4.

Hur står det till med Parasimningens integration i den vanliga simningen? Den frågan skall vi ställa den närmaste tiden. Har du åsikter i frågan? Hör gärna av dig till oss. Har den startat? Hur märker du den? Finns det problem på vägen? Osv. Skriv gärna till oss under adress simma@telia.com. Vi lovar att ta upp och kommentera efterhand!
2018-02- 08 Svenska Simmare i USA
Nu är det 59 stycken svenska simmare registrerade på vår sida med USA-simmare. Har vi fått med alla? Ja det undrar vi! Kan du hjälpa oss med någon till? Läs hela listan här - klick
2018-02- 08 Simpodden nr 84
Den 84:e Simpodden Hultén & Jansson har simtränaren i Spårvägen, Jenny Gustavsson - som gäst. Jansson kan tro att hon är en framtida förbundskapten. Victor Johansson rapporterar om vad han har pysslat med sedan sist. H&J botaniserar i utmärkelserna runt ”Årets simidrottare”, man snackar om det svenska Elitcentrat, Ett inspel från norskt simning. Jansson har kollar fransk simning och sedan snackar man om trovärdigheten i Uppdrag Gransknings rapporter om dopning.

Lyssna på podden nedan
2018-02- 08 Gissebilden
Vem är det som förekommer på den här bilden?

Gå till vårt nya Instagramkonto och gissa - klick
2018-02- 05 Europarankingen
Idag kan vi presentera en purfärsk Europaranking på 50 meters bana. Ja det har bara gått 5 veckor på året men det är massor av bra resultat noterade runt om i vår världsdel redan.

Herrar tom 5 februari - klick
Damer tom 5 febriari - klick
2018-02- 05 Kylie simmade Världsårsbästa
Den canadensiska världsmästarinnan och världsrekordhållerskan Kylie Masse simmade riktigt fort i i helgen. Det var på "International Meeting Uster" i just Ulster Schweiz som hon på 100m ryggsim noterade 58,54. Noteringen 44/100-delar över hennes eget värlödsrekord från Budapest i somras när hon vann VM. Det finns anledning att tro att hon ganska snart kan komma ner under 58 sekunder på just 100m ryggsim. Canadas lag har ju två formtoppar i år - dels på Samväldesspelen som startar på Guldkusten i Australien den 5 april men också i sommar.
I somras sänkte hon rekordet från 58.10 (från VM i Rom 2009) ner till 58.10. Snarat är det som sagt vad dags igen. Det var fler världsårsbästa i Ulster. Masse själv på 50m ryggsim 27.84 och britten Benjamin Proud på 50m fritt 21.54.

Resultaten i Ulster - klick
Hemsidan för Commonwealth Games / Samväldesspelen - klick
2018-02- 05 Roslagsmästerskapet
I den nya simanläggningen i Norrtälje avgörs varje år Roslagsmästerskapet. Tävlingen inleds alltid med en lagkapp om 30x50 fritt. Klubbarna kämpar om den prestigefyllda vandringspokalen. Åkersberga simsällskap vann i år och får ta med bucklan hem. Bild från prispallen. Något tight om plats...

Alla resultaten från Norrtälje hittar du här -
klick
(tack Stefan Bergström för bilden)
Övre tv: Roslagsmästerskapet damer - Jennifer Bergström,
Åkersberga Moa Zetterström, Norrtälje Amanda Björklund, Täby.
Övre th Roslagsmästerskapet herrar: Adam Karlsson, Spårvägen Marcus Pe
Klippt och skuret från nätet
Följ oss på INSTAGRAM
Skavlan fick kritik i sitt program förra lördagen när det gällde valet av frågor till Sarah Sjöström. Vad Sarah tycket? Ja det har hon sagt till Expressen - klick
Nu finns Simma.NU på Instagram också. Följ oss där - klick
2018-02- 04 Golden Tour eller Franska GP
Kärt barn har många namn - Meeting FFN Golden Tour Camille Muffat - är egentligen det riktiga namnet på den franska GP-cirkusen i år.

En tävling uppkallad efter den franska simstjärnan som som tragiskt omkom för för några år sedan i en helkopterolycka under en filminspelning.

Tävlingarnas första deltävling har simmats i Nice fredag till söndag och du kan botanisera bland resultaten här - klick
2018-02- 04 Bröstsims Clinic 17-18 mars 2018
Inbjudan till seminarium i bröstsim för simtränare, med Jozsef Nagy, 17-18/3.
Jozsef Nagy föddes i Ungern och är världskänd för sitt innovativa bröstsim. Han har varit bröstsimstränare för landslag från Spanien, Ungern, USA och Canada.
Han har under de senaste 25 åren verkat och bott mest i USA och Canada. Där har han varit tränare för flera olympiska mästare och världsrekordhållare i bröstsim.
Nu är han på besök i Sverige och kommer att bjuda på ett inspirerande seminarium.

Inbjudan hittar du här - klick
2018-02- 03 Triton firar Bengan idag
Så skriver man på Tritons hemsida idag:
Anders ”Bengan” Bengtsson är en av SK Tritons längst aktiva. Redan som 7-åring tog Bengan enligt hörsägen sina första kallsupar i SK Triton. Inte undra på att vi är många medlemmar, föräldrar och simmare som vill passa på att gratta Bengan på 50-årsdagen. Grattis Bengan! 
Bengan har bl.a. tränats av SK Tritons legendariske tränare Sven-Bertil ”Bebbe” Mattsson, men har även bott och tränat i Nebraska, USA, av nu bortgångne Coach Cal Bentz. Träningen ledde till många dokumenterade minnen och meriter, massor av SUMSIM, JSM och SM-simningar, toppat av flertalet SM-medaljer bl.a. guld på 100 m bröstsim 1992.
Idag är Bengans träningskalender kompletterad med snö och asfalt och varje år varvar Bengan Göteborg - ryktet säger att formen håller i sig. Genom Bengans arbete som tränare i SK Triton är det många simmare som får maxat sin form, sin teknik och - viktigast av allt - sin simmarglädje.
 
Vi har förstått att Bengan trots alla meriter i baljan aldrig fick chansen att vinna en Dronk. Vi vill därför överlämna världens första 50-års-Dronk och önska en glad och god jubileumsdag.
Låt Kansliet sköta din ekonomi. Klicka på bannern nedan för att få veta mer!!
Vår Rea på Lane4. 10-50% rabatt på hela sortimentet - klicka på bannern nedan!
2018-02-01 Simma går som sjutton mot 18
Den 1 maj 2018 är det dags för oss att fira - ja kanske lite överdrivet men dock uppmärksamma - att vi har funnits i 18 år.
En lång tid och mycket har hänt. Både i simvärlden och web-världen. Men vi står kvar på vår plats i cyberrymden och jobbar vidare. Dagens kommunikation har som alla vet mer lagts över till social medier. Om detta kan man ha åsiker och tankar.
Vi har accepterat faktum och försöker interagera mellan hemsida - socila medier och podd. Det märks tydligt när vi gör det. Speciellt med puffar på Facebook mot hemsidan och vv. Men vi har bestämt oss för att hålla fast i det där med hemsidan även om mycket att flödet går via Facebook, Twitter och Instagram (där vi också finns).
För att kunna utveckla hemsidan känner vi då och då att det behövs hjälp av läsekretsen. Ett exempel var för några år sedan när vi ville locka fram alla arrangemangsplatser för SM. Gensvaret den gången var stort. Det är en fråga som man egentligen vill dyka ännu djupare i. Vi hoppas att kunna återkomma med frågan om vilka de verkliga anläggningarna var - som arrangerade SM under perioden 1899 till 1939 och inte bara städer. Vet du något om detta hör gärna av dig redan nu.

Ett annat frågefall var för någon månad sedan när vi ville ha koll på alla svenskar som simmar i USA. Bra respons där också.

NU då - jo vi vill uppdatera våra länksidor och vi vill gärna att varje läsare skickar en "simrelaterad länk" som vi kan ha på vår hemsida. Vilka områden söker vi då?

Ja - rubriker som kan tänkas i sammanhanget är:
Länkar till simpersonligheter inom och utom Sverige
Instagramkonto för simpersonligheter
Simlänkar i Sverige (ej klubbar)
Simlänkar företag
Simlänkar internationellt
men också annat i länkväg mottages med tacksamhet !!!

Skicka din länk till vår epost - simma@telia.com
Ett stort tack till dig på förhand!
2018-02-02 Täby Sim söker verksamhetsledare
Täby Simsöker Verksamhetsledare. Det betyder att du är övergripande ansvarig för den dagliga verksamheten. Låter det intressant? Läs då hela den bifogade annonsen. Läs hela annonsen här -klick

Som vanligt finns våra jobbannonser överst i nyhetstexten - klick på "Lediga jobb i Sverige" eller ute i högerspalten under "Lediga jobb".
2018-02-02 Följ oss på INSTAGRAM
Vi har haft lite olika adresser på Instagram tidigare men nu kan du följa oss på riktigt på just den kanalen. Gå hitt för att adda oss också på Instagram - klick

Simtränare till simtävlings
verksamhet

Klicka på loggan för mer info.

Teamledare i SS04
Klicka på loggan för mer info.

SK Ran söker  Simidrottskole
ansvarig /Ungdoms tränare
Klicka på loggan för mer info.

SK Ran söker  Tränare och instruktör till Simidrottsskola
Klicka på loggan för mer info.

Luleå Simsällskap söker Breddansvarig
Klicka på loggan för mer info.

Utbildnings- tjänst ledig i Helsingborgs Simsällskap
Klicka på loggan för mer info.

Södertörn söker Breddansvarig
Klicka på loggan för mer info.

2018-02-02 Helgens tävlingar
Under den kommande helgen är det ett stort antal tävlingar i Sverige.

Här är hela listan på tävlingar som simmas runt om i Sverige.
Skicka en bild till oss från tävlingen så lägger vi ut en resultatlänk. Skicka bilden till simma@telia.com
Alla får skicka in bilder! Ledare, föräldrar, simmare och arrangörer.
Tävlingarna den här helgen i Sverige
2018-02-02 2018-02-04 NUSS Äldre (25m) 2018 Örebro Örebro Simallians 25 M
2018-02-03 2018-02-04 Arena Sprint Meet Burlövsbadet Simklubben Sydsim 50 M
2018-02-03 2018-02-04 Dronksim Bråhögsbadet SK Triton 25 M
2018-02-03 2018-02-04 Kvantum cup Pontusbadet Luleå Luleå Simsällskap 25 M
2018-02-03 2018-02-04 NUSS yngre 2017 Västerås Västerås Simsällskap 25 M
2018-02-03 2018-02-04 Nya Vinterneptuniaden Eriksdalsbadet Simklubben Neptun 50 M
2018-02-03 2018-02-03 Poseidontävling 1 Högevallsbadet, Lund Simklubben Poseidon 25 M
2018-02-03 2018-02-03 SMUK Eksjö Eksjö Sim och Livräddningssällskap 25 M
2018-02-03 2018-02-03 SOIS Medley-Cup Badhuset Kaskad Skene Skene Sim o Idrottssällskap 25 M
2018-02-03 2018-02-03 TYR Knatte Cup Jakobsberg Järfälla Simsällskap 25 M
2018-02-03 2018-02-03 TYR Swim Karlskrona Karlskrona Simsällskap 25 M
2018-02-03 2018-02-04 Vidösternsimmet sprint Värnamo Värnamo Simsällskap 25 M
2018-02-04 2018-02-04 Bålsta Swim Open Bålsta Bålsta Simklubb 25 M
2018-02-04 2018-02-04 Skövdedoppet Skövde Skövde Simsällskap 25 M
2018-02-04 2018-02-04 Öppna Roslagsmästerskapen Norrtälje Norrtälje Simklubb 25 M

Direkt till Nyheterna

2018-02-01 Dags att anmäla till Borås
Borås Speedo Meet har sista anmälningsdag den 7 februari.

Dvs hög tid att ta tag i detta och anmäla.

Inbjudan till tävlingarna hittar du här - klick

Tävlingarna går i Borås SimArena (50m) den 24-25 februari 2018

Svenska USA-simmare.
Hittar du i vår förteckning här - klick

Är du intresserad av att söka Årets Glen? Klicka på bilden ovan!
2018-02-01 Diverse
NUM - dvs ungdomarnas Nordiska Mästerskap som simmas i mitten av juli har flyttats från Norge till Lettland och Riga. Tävlingarna simmas 14-15 juli beslöt man på Nordiska Simförbundets möte idag.
Norska SImförbundet har gått ut med anvsiningarna att tom 12 års ålder skall inte de dyrare tävlingsdräktern användas av simmare. Där skall gränsen för inköp av baddräkt ligga vid 500:-. Det skall bli intressanta att kolla upp hur det följs i Norge framöver.
58 simmare i USA. Är det så många svenskar som finns i USA just nu och tränare? Vi har länkar och listor samt bilder på dessa 58 simmare på vår specialsida. Kolla här klick.
Norska Simförbundet har presenterat en broschyr som berättar om bakgrund och tankar runt PARA-simningen. Något för Sverige att ta efter. Kolla den här - klick.
2018-02-01 Simpodden nr 83
Den här 83:e Simpodden Hultén & Jansson har den intressante simprofilen Mikael Rosén som gäst. 19 SM-guld i simning. Tre Vansbrosegrar. Strök nästan med i minibuss under en simresa. Förbundskapten i Open Water,. Författare. Gravt intresserad simning. En härlig person att lyssna på för dig som gillar simning och idrottssnack. Detta plus en del dagsaktuella saker möter du i den 83:e upplagan av Simpodden Hultén & Jansson.
2018-06-01 Lediga jobb inom simningen

Just finns 12 annonser på SIMMA för arbeten inom simsektorn. Klicka på länkarna nedan för att komma till resp. annons.

Annonserna finns också klickbara ute i högerspalten under Lediga jobb och överst i nyhetstexten under Lediga jobb i Sverige (kolla också under den norska fliken)

Här är alla 12 länkarna till jobben du kan söka just nu:

Stockholms Simförbund söker Kanslist - klick
SK S02 söker Breddansvarig - klick
Stockholms KK söker Simlärare - klick
Stockholms KK söker Simlärarassistent - klick
Sundsvalls Simsällskap söker Simtränare - klick
Sundsvalls Simsällskap söker Simskoleansvarig - klick
Sjöbo Simsällskap söker verksamhetsamordnare - klick
Karlstad söker en Utvecklingsledare - klick
Skuru - simning söker Simtränare. - klick
Ljungby Simsällskap söker Chefstränare - klick
Värnamo SImsällskap söker Simskoleansvarig / Kanslist - klick
Falkenberg söker en Siminstruktör - klick


Vill du/ni annonsera efter personal på SIMMA?
Skicka en mejl till simma@telia.com - så hjälper vi dig.
Här nedanför hittar du internationella nyheter från Swim Swam så fort de uppdateras på Swim Swams internationella sida. Det betyder att du aldrig behöver gå till något annat ställe för att hitta internationella nyheter - än
Läs mer om läger på Mallorca - klick
Läs mer om läger i Malmö - klick
Läs mer om läger i Portugal -klick
Hitta nyheter från den 16-31 januari 2018-  klick
Tidigare Nyheter hittar du under ARKIVET - klick