2015-05-15 Instagramflödet
Instagram kräver inte så mycket eller hur? Det vet ni som utnyttjar detta sociala media. massor av simmare finns med och de närmaste dagarna skall vi länka massor av sådan adresser till Er.

Ruta Meilutyte - litauisk OS-mästare - klick
Sarah Sjöström - svensk OS-mästare - klick
Breeja Larson - amerikansk bröstsimmerska - klick
Cody Miller - amerikansk OS-mästare - klick
Rowdy Gaines - trippel amerikansk OS-mästare - klick
Mike Phelps - världens bäste simmare genom tiderna - klick
Katinka Hosszu - Top-3 i världen bland simerskor just nu - klick
Mireia Belmonte Garcia - OS-mästarinna från Spanien - klick
Kosuke Kitajima - japansk bröstsimslegend - klick
Missy Franklin - amerikansk OS-segrainna - klick
Yoga på startpallen? Det testar i alla fall Ruta Meilutyte!
2015-05-15 Skuru söker Ungdomstränare
Skuru IK söker en ungdomstränare för tävlingsverksamheten som brinner för tränaryrket och vill träna våra ungdomsgrupper. Vi söker dig som är en positiv ledare med erfarenhet från simsporten, gärna som tidigare simmare, instruktör eller pedagog, samt har ett brinnande intresse av att utveckla unga simmare. Dltidstjänst.

Läs annonsen här - klick
Skurus annons finns också klickbar ute i högerspalten under Lediga jobb och överst på sidan under Lediga jobb i Sverige - den närmaste månaden.
2017-05-12 Franska Mästerskapen
Den 23-28 maj simmas de Franska Mästerskapen i Strasbourg - norra Frankrike, precis bredvid den tyska gränsen. Många duktiga simmare finns på plats men en saknas - Yannick Agnel.
Det går inte alltid uppåt. Jo det gjorde det för Yannick Agnel, Frankrike som vann 200m fritt och en lagkapp under OS i London 2012. Sedan blev det världsrekord på 400m fritt o kort bana och sedan blev det en knagglig väg framåt. Han flyttade till USA för att träna men det gick inte så där vidare bra. Tillbaka till Frankrike och till slut deltog han på OS-uttagningar 2016. Blev trea i en skandalomsusad match och fick därmed inte simma på OS. Men till slut blev det ändå så att han fick chansen att deltaga på OS och 200m fritt men då gick det åt skogen. Klarade sig inte vidare till semifinalen, slutade som 19:e man och därmed slutade han. 2016 blev hans sista år i simkarriären.

Du kan läsa mer om honom på Wikipedia - klick
Hemsidan för de Frnska Mästerskapen 2017 - klick
2017-05-12 VM i Budapest
Den största begivenheten i simningen under sommaren är Sim-VM i Budapest. Datumen är den 23-30 juli - 8 dagars tävlingar och med direktsändningar (mestadels) i två svenska TV-kanaler.
SvT och Eurosport sänder evenemanget.
Varje dag är det försökstävlingar 09.30 och finalsimningar 17.30. Vettiga tider för oss som vill titta på tävlingarna sedda ur svensk horisont. Hela tävlingsprogrammet från tävlingarna hittar du här - klick
2017-05-12 Anna Rosén hedrad
Washingtons och Mölndals Anna Rosén uppmärksammas stort på Swimming World när hon har fått priset som Pac-12 Sportsmanship Award for 2016-17 - för hennes tuffa kamp att fortsätta att simma och studera trots hjärtproblem som hon tacklat med envishet och styrka under flera år.

Läs hela artikeln på Swimming World - klick
Om Anna på Washingtons hemsida - klick
2017-05-11 Simklubben Elfsborg utlyser två attraktiva tjänster
SK Elfsborg i Borås utlyser härmed två mycket intressanta tränartjänster i sin verksamhet - med tillträde den 1 augusti 2017.

Läs om om tjänsterna här - klick
Som vanligt kan du hitta våra annonser också klickbara ute i högerspalten under Lediga jobb och överst här på sidan under Lediga jobb Sverige. - den närmaste månaden.
Gå till Lane4:s hemsida - klick
2017-05-11 Malmö KK inbjuder till Sum-Sim i 50 meters bana 2017
Årets Sum-Sim i lång bana simmas på nyrenoverade Lindängsbadet. I inbjudan - länkad nedan - hittar du allt om tävlingarna som arrangeras den 12-16 juli.
Här finns information om hotellbokningar, anmälningsförhållande, biljetter för åskådare, grenordning, kvaltider mm.

Du hittar inbjudan länkad ute i högerspalten under Tävlingar - de närmaste två månaderna.

Läs mer här - klick
 
2017-05-10 Blandade klorstänk
Mare Nostrum
Snart är det dags för Mare Nostrum. Simcirkusen runt Medelhavet. Tre tävlingar i Monaco, Canet och Barcelona och sedan en avslutning och grädde på moset – Sju Kullars trofé i Rom under midsommarhelgen. Den senare tävlingen helt fristående och väldigt traditionsrik. Kalendern för dessa fyra stora internationella tävlingar.
10-11 juni Monaco
13-14 juni Barcelona
17-18 juni Canet
23-25 juni Sju kullars Trofé Rom

Mer om Mare Nostrum kan du läsa här – klick

Pamparnas smutsiga match
Striden om världsherraväldet i FINA det internationella simförbundet, skärps. Italiens Barelli, tillika ordförande i LEN det europeiska simförbundet har ju utmanat den sittande ordföranden - ulio Maglione. Det hela tenderar att bli en smutsig affär. Något annat är inte att vänta i de här sammanhangen. Många sitter i knäet på varandra och politik går oftast före idrott i de här sammanhangen.

Läs mer på Inside the game klick

Franska Mästerskapen
En av de mest intressanta mästerskapen i Europa detta år är naturligtvis de franska mästerskapen. Efter många goda år så har det blivit lite, ja lite i alla fall grus i maskineriet under senare år. Man har inte kunnat utmana åtminstone på lagkappsnivå på samma sätt som man har gjort tidigare. Kanske har man slagit sig till ro en aning och inte jobbat så idog som tidigare? Kanske har man inte de talangerna som man har haft under 00-talet och åren därefter? Ja det skall bli kul och se statusen på de franska simmarna när man kör sina VM-uttagningar i slutet på maj.

Hitta hemsidan här - klick

Simpodden Hultén & Jansson
Hultén & Jansson har gjort 66 poddar nu. Drygt två år av snackande. Men nu vill vi gärna ha dina åsikter om vad vi kan snacka om. Skicka gärna dina synpunkter på detta och podden i stort till SIMMA-redaktören Hultén under adress bo.hulten (at) telia.com.

Lyssna på senaste podden här - klick

En Perfekt dag
Man kan fördela sina gracer på många sätt. Brittiska idrottsmän ledda av Adam Peaty och hans tränare Mel Marshall lägger en vecka på att åka runt i Zambia efter VM och prestera ”En perfekt dag” för barn som är sjuka, fattiga och föräldralösa.

Läs mer om detta på Swim Vortex - klick
2017-05-10 Positiva tongångar om Swim Open
Nu har man sammanfattat Swim Open i Stockholm 2017. När vi kontaktade projektledaren Dennis Fredriksson idag så hade man precis sammanfattat tävlingarna och spikat tävlingsdatum för 2018.
Tävlingarna gick på plus kan konstateras. Inte så årets intäkter hos Scevska Simförbundetnår himmelstormande höjder - men att tävlingen är en plusvariant är ju riktigt trevligt. Bra så.

Från statistiken av årets tävling kan man notera att 25 länder deltog i tävlingarna, antalet simmare ökade med 130 stycken sedan startåret 2016 och tangerade 1000 deltagare. 35% av dessa deltagare kom från utlandet. Den totala omsättningen låg runt 4 miljoner kronor. Mer från statistiken var att tittare från 36 länder köpte betalde payperview sändningarna. Man kan notera att hundratalet tittare av dessa kom från Ungern. Men 36 länder är bra för något som man knappt promotade alls.

Nästa år är nu Swim Open spikat till 5-8 april. Torsdag till söndag i veckan efter påsk. Då hoppas man att införsäljningen av reklam går ännu bättre och att kvalitén på simmarna ytterligare skärps. Grattis till det fina utfallet – för alla inblandade!
Låt Kansliet sköta din ekonomi. Klicka på bannern nedan för att få veta mer!!
Vår Rea på Lane4. 10-50% rabatt på hela sortimentet - klicka på bannern nedan!
2017-05-10 Vi söker bilder från Ute-SM
Det har simmats SM i lång bana sedan 1899. I sommar är det det 119:e SM-tävlingarna som arrangeras, i Borås. SIMMA-redaktionen har en viss böjelse för simhistoria och tar tacksamt emot bilder på gamla simarenor som har härbärgerat SM-tävlingarna. Det behöver nödvändigtvis inte vara just från just SM-tävlingarna huvdsaken är att vi får in bilder på arenorna. Var har då dessa simtävlingar ägt rum? Ja det kan du se på vår sida om just SM- lång bana här - klick

Har du något annat som är förknippat med just Sm i lång bana?
Skicka med det också. Adressen är bo.hulten at telia.com

Simtränare till simtävlings
verksamhet

Klicka på loggan för mer info.

Teamledare i SS04
Klicka på loggan för mer info.

SK Ran söker  Simidrottskole
ansvarig /Ungdoms tränare
Klicka på loggan för mer info.

SK Ran söker  Tränare och instruktör till Simidrottsskola
Klicka på loggan för mer info.

Luleå Simsällskap söker Breddansvarig
Klicka på loggan för mer info.

Utbildnings- tjänst ledig i Helsingborgs Simsällskap
Klicka på loggan för mer info.

Södertörn söker Breddansvarig
Klicka på loggan för mer info.

Direkt till Nyheterna

Svenska USA-simmare.
Hittar du i vår förteckning här - klick

Är du intresserad av att söka Årets Glen? Klicka på bilden ovan!
 
2017-05-10 Eric Moussambani - Hello Dippers
I det här avsnittet av Hello Dippers berättas storyn om Eric Moussambani. Simmaren från Ekvatorialafrika som tog världen med storm när han simmade på OS i Sydney. Vi som såg loppet minns det inte och nu hoppas jag också att du kan glädjas åt dennna sportepisod. Se det positiva - att vår sport kan inrymma det mesta. (klippet ser du ovan)
2017-05-09 Tränarjobb i Norge - Kolbotn
Kolbotn IL Svømmegruppe - är simavdelningen på 750 medlemmar i den större föreningen Kolbotn IL - som har 4000m medlemmar. God ekonomi, belägen 15 km söder om Oslo och med nya bassänger i sikte - söker nu en engagerad simtränare. Läs mer i länken nedan.

Du hittar också jobbet under Lediga jobb ute i vår högerspalt och överst på sidan under Lediga jobb i Norge.

Läs mer om jobbet här - klick
2017-09-11 DDR-rekorden suddas ut

Just finns 12 annonser på SIMMA för arbeten inom simsektorn. Klicka på länkarna nedan för att komma till resp. annons.

Annonserna finns också klickbara ute i högerspalten under Lediga jobb och överst i nyhetstexten under Lediga jobb i Sverige (kolla också under den norska fliken)

Här är alla 12 länkarna till jobben du kan söka just nu:

Stockholms Simförbund söker Kanslist - klick
SK S02 söker Breddansvarig - klick
Stockholms KK söker Simlärare - klick
Stockholms KK söker Simlärarassistent - klick
Sundsvalls Simsällskap söker Simtränare - klick
Sundsvalls Simsällskap söker Simskoleansvarig - klick
Sjöbo Simsällskap söker verksamhetsamordnare - klick
Karlstad söker en Utvecklingsledare - klick
Skuru - simning söker Simtränare. - klick
Ljungby Simsällskap söker Chefstränare - klick
Värnamo SImsällskap söker Simskoleansvarig / Kanslist - klick
Falkenberg söker en Siminstruktör - klick


Vill du/ni annonsera efter personal på SIMMA?
Skicka en mejl till simma@telia.com - så hjälper vi dig.
2017-05-09 Simpodden Hultén & Jansson nr 66
Simpodden Hultén @Jansson är här med upplaga nr 66 och tar en titt på svenska på världsbästalistan, funderar varför danska simmare hoppar av och snackar om dansk simmiljö, undrar hur en ickenyhet om Charlotte Kalla kan toppa Sportnytt i SvT en tisdagkväll i maj. Man tar också en titt på hur simningen finns i kalendern den närmaste tiden. Knappa 30 minuter med Sveriges största simpodd. På skånska och värmländska - utan textning.
Hör podden här - klick
2017-05-09 10 dagar till Universiaden
I morgon onsdag är det 100 dagar till Universiaden startar. För simningens del är det start den 20 augusti och avslutas den 28:e. Platsen för tävlingarna är i huvudstaden Taipei på Taiwan. Tävlingarna kommer med stor säkerhet att sändas i Eurosport även om allt inte är klart i denna fråga ännu!!!
Den svenska truppen till Universiaden togs ut på Swim Open i Stockholm och följande svenskar skall deltaga:

Jesper Björk, Helsingborgs S
Vilma Ekström, Linköpings Allmänna SS
Isak Eliasson, Helsingborgs S
Jessica Eriksson, Uddevalla S
Petter Fredriksson, Malmö KK
Jonas Holmström, Helsingborgs S
Gustav Hökfelt, SK Neptun
Victor Johansson, Jönköpings SS
William Lulek, SK Neptun
Adam Paulsson, SK Elfsborg
Axel Pettersson, Jönköpings SS
Johannes Skagius, Sundsvalls SS
FOTO: Kjell Eirik Irgens Henanger.
2017-05-09 Sarahs vassa lopp
Det blev en bra helg för Sarah Sjöström. En femtia fritt nästan lika snabb som på Swim Open i Stockholm.

Detta loppet och annat kan du se på vår norska sida - klick
2017-05-09 50m fritt på 22.73 under vattnet
Vid helgens Amerikanska GP så vann vitryske Paul Sankovich B-fuinalen på 50m fritt - före OS-ettan Antohny Ervin. Men vitryssen simmade hela 50ian under vattnet och var i mål 8/100-delar före Ervin.
Se loppet ovan.
De kompletta resultaten från tävlingarna hittar du här - klick
 
 
2017-05-09 Hello Dippers om Victor Davies
You-klipparen Hello Dippers har gjort en special om den legendariske candensika bröstsimmaren Victor Davies. Född 1964, OS-guld 1982 och 1986 och död 1989.
En simmare som har gått till historien som något verkligt speciellt och som dog alldeles för ung.

Se klippet och läs också om honom på Wikipedia - klick
Adolph Kiefer - courtesy of ISHOF
2017-05-05 Världens äldste OS-vinnare i simning är död - legenden Adolph Kiefer
Världens äldste Osvinnare i simning är död. Legendaren, siminnovatören, pr-geniet Adolph Kiefer avled fredag morgon i sitt hem i Wadsworth, Illinois. Kiefers största simtriumf var OS-guldet på 100m ryggsim vid Berlin-OS 1936 och som innovatör av simprodukter var han oslagbar. Bland annat var det han som uppfann de simlinor som fortfarande idag finns över hela världen och som har kopierats world-wide sedan 60-talet.
Kiefer besökte Sverige några gånger, senast under VM i Göteborg då undertecknad hade nöjet att möta honom. En riktig bullrig amerikan med ett mycket stort hjärta. När det gäller simtekniker så var han uppfinnare av den sk. Kiefervändningen som var allmänn över hela världen under många år. Beskriven bl.a av den svenske författaren Anders Ehnmark. Den kan du läsa här - klick

Nedanstående text kommer från ISHOF - Swimming Hall of Fame i USA och är en hyllning till Adolph Kiefer - en av de största inom vår sport;

Wadsworth, Illinois, Friday May 5. – Adolph Gustav Kiefer died at 6:00 o’clock this morning at his home in Wadsworth, Illinois. The great swimmer, lifesaver, innovator and entrepreneur whose passion for swimming was an inspiration to all who met him, was 98 years and 11 months old. At the time of his death he was the world’s oldest living Olympic gold medalist.
In recent years, the greatest all-round swimmer of his generation was afflicted by neuropathy (nerve damage that causes weakness, numbness, and pain) in his legs and hands that kept him in a wheelchair, except during his daily swims, where he was able to walk again in chest deep water. The water, he said, is what kept him alive, even after the loss of his beloved wife, mother of his four children, business partner and best friend, Joyce, to cancer in May of 2015.
Adolph Kiefer and Joyce with Ronald Reagan – courtesy of ISHOF
They had been married for 73 years.
With the support of his incredible family, he emerged from grief and resumed his weekly bridge games and social life. In spite of his incredible life, he never dwelled on the past, but was always thinking about new ways to end drowning and promote swimming. In recent months, he had been hospitalized with pneumonia and longed to be reunited with his beloved wife.
He was an incredible man and his passing is truly the end of an era – as the last of the immortals from the first golden age of American swimming that included Duke Kahanamoku, Johnny Weissmuller, Gertrude Ederle, Eleanor Holm, Buster Crabbe and Esther Williams.
As a child he hated getting water up his nose; so, he swam on his back. His father, a German born candy-maker died when he was only 12, but had encouraged his son to be the “best swimmer in the world”. Working furiously to make this a reality, he swam in any pool he could find. On Sundays, when the Wilson Avenue YMCA was closed, he would hop onto trucks, jump streetcars, anything to get to the only available pool, which was at the Jewish Community Center. He firmly believes that the reason he became a world champion is simple, he loved swimming more than anyone else.
At the 1933 World’s Fair, he worked as a lifeguard in the Baby Ruth pool, which hosted exhibitions by swimming champions. Kiefer pestered one recognizable figure in attendance Tex Robertson, captain of the University of Michigan swim team, until Tex finally agreed to coach him. That Thanksgiving, Adolph, then 16 years old, hitchhiked to Michigan where Robertson coached him. “Who’s that kid in the pool?” asked Michigan’s legendary coach, Matt Mann.
Robertson replied, “Kiefer, I’m helping him.” Taking out his watch, Mann said, “Let’s see that kid swim a hundred”. Kiefer swam it. Mann looked at his watch and said – “I don’t believe this … do it again!” Kiefer did. Dumbfounded Mann replied:
“You just broke the world record – twice!”
A few months later, while swimming in the Illinois High School Championship meet, Kiefer made it official, becoming the first in history to break one minute mark in the 100 yds backstroke. After the meet, his coach, Stanley Brauninger, of the Lake Shore Athletic Club, predicted that the six foot, 165 pound youth would put most of the world’s backstroke records beyond reach of his competitors by the end of the year.
His prediction proved right. As a rookie member of the USA National Team at a meet in Breslau, Germany, on November 10, 1935, Adolph smashed the world record for the 100m backstroke with a time of 1:04.9. The listed world record was 1:08.2. One year later, he broke the world record three more times on his way to winning the gold medal in the 100m backstroke at the 1936 Berlin Olympic Games. It was one of only two events won by an American male swimmers that year.
When Kiefer was ready for college after the Berlin Olympic Games, he chose the University of Texas, where Tex Robertson was the coach.
Adolph Kiefer – courtesy of ISHOF
Leading up to the 1940 Olympic Games, as a college student at the University of Texas, Kiefer compiled one of the most impressive records in sporting history, winning National Championships not only in the backstroke, but in freestyle and individual medley races as well. Some of his records lasted 15 years or more. Kiefer’s aquatic achievements earned him an audition for the movie role of Tarzan, but instead of answering the siren call of Hollywood, he heeded the call of Uncle Sam and signed up for the U.S. Navy.
Because of his background as an athlete, he was commissioned directly as a Chief Petty Officer and assigned to Norfolk, Virginia, for “the Tunney fish program,” nicknamed so for Gene Tunney, a former Navy man and heavyweight boxing Champion of the world. The program was aimed at fast recruitment of athletes to form a cadre of physical training instructors who would whip thousands of Navy recruits into condition as quickly as possible.
Once in Norfolk, Kiefer discovered something odd about the Navy. He found that many of the officers and enlisted men he worked with couldn’t swim. Norfolk was also where the survivors of merchant and naval ships torpedoed off the east coast by the Nazis, were brought and he was bothered by the stories they told. He started researching the matter on his own time at night and read a report on Pearl Harbor that said seventy- seven percent of all lives lost were due to drowning. The idea that most men in the navy couldn’t swim well enough to save their lives bothered him. He couldn’t sleep at night because he knew the navy was not training recruits properly to save themselves in the water.
He knew a Captain at the Naval Training Headquarters in Washington, D.C. and on his own, hopped on a train to tell him his concerns. A few days later the captain called, he arranged for Kiefer to meet with an Admiral. The Admiral listened attentively, but showed no emotion and asked no questions. Finally, he said, “Ive heard enough. Why don’t you take lunch and come back in two hours.” Kiefer didn’t know what to think. Because he so critical of the Navy, he even wondered if he might be court martialed for going over the head of his suppers at Norfolk?
When Kiefer returned, the Admiral was all smiles. He said he’d like to know more about what the navy needed to do to protects its men.
“When you get back to the base, go see the Commandant and he’ll give you all the assistance you need to write up a program.”
When he got back to Norfolk, he was relieved from teaching, given an office, a yeoman and secretary with a typewriter and devoted himself to reading every life saving manual and report on sinking and shipwrecks he could find. One thing he discovered while he had been instructing sailors to swim was that Fear and Poor Breathing methods were the main reasons why people couldn’t swim. He thought back to his first experience in the water, when he was playing near a canal in Chicago and fell in. He survived by turning over on his back and somehow got to shore.
It was not something he had been taught, but whether it was serendipitous or instinctive, that simple movement saved his life – and changed it forever. From that moment on, he felt comfortable and relaxed in the water, he said, because he could breathe naturally and didn’t have his face and eyes in the water and could see. This was the genesis of a new program he called “The “Victory Backstroke.”
Armed with the “Victory Backstroke,” he outlined an intensive learn-to-swim and water survival program that required sailors to receive 21 hours of aquatic survival training. He was then transferred to the new Physical Instructor’s School in Bainbridge, Maryland and oversaw the recruitment and training of over 13,000 naval swimming instructors, including seven “colored squads,” of which there were 70% non-swimmers, yet qualified 100%. These instructors in turn taught over 2 million recruits how to swim and survive a sinking.
One of the many great swimmers Kiefer recruited to the instructors program was Julian “Tex” Robertson, who had mentored him while still in high school and who was his coach at Texas.
Now Kiefer was in charge and once Robertson passed the instructors course, Kiefer sent him to San Diego. After a year, Tex felt guilty about staying in the states and requested an assignment to the front lines. But Naval command had a different mission for him. His persona, training style and techniques had caught the eye of his superiors. He was promoted to Chief Petty Officer and reassigned to train members of an elite special forces unit being formed in Fort Pierce, Florida. Another instructor Kiefer had recruited and who had been selected for Fort Pierce was Tom Haynie, also a swimmer from Michigan. Instead of teaching raw recruits the “Victory Backstroke” they were now preparing experienced swimmers for the first Underwater Demolition Team “Frogmen” – known as UDTs – the forerunners of the Navy Seals.
Adolph Kiefer in his military days – courtesy of ISHOF
UDT training began with an “Indoctrination Week,” which compressed an arduous and brutal eight-week physical training program into one week. For twelve to sixteen hours a day, trainees went through physical and mental hell, with each day more difficult than the last. To help ensure safety and maintain morale, the trainers, including Robertson and Haynie, were required to go through this “Hell Week” with the trainees to demonstrate they had the same capabilities and could endure the same hardships as their men. After “Hell Week” Tex and Haynie continued to train the swimmers, but the trainees were also trained in explosives and special warfare tactics and to accompany them on training missions in the most extreme and dangerous conditions imaginable. By the time the trainees graduated as Frogmen, they were some of the toughest commandos in the world, and would play a pivotal role in reconnoitering and clearing obstacles in advance of the invasion of Normandy.
After establishing his program at Bainbridege, Kiefer turned his attention to the Navy’s lifesaving devices: rings, buoys and lifejackets. When he returned to civilian life, Kiefer established Adolph Kiefer & Associates in Chicago, a highly successful business that he ran until 2014.
Tex Robertson left the Navy after the war and returned to Austin, Texas where he continued to coach and establish an extremely successful summer camp. Since 1946, over 75,000 children have attended Camp Longhorn, including George W. Bush.
After Tom Haynie became a very successful swim coach at Stanford University.
Another Kiefer instructor was Harold Henning, who later became a dentist and successful swim coach at North Central College in Illinois. He also rose to the position of President of FINA, the international governing body for the aquatic sports in the Olympics and was the founding father of the International Swimming Hall of Fame.
Kiefer’s first successful product was the “Kiefer” suit. The silk shortage from WWII caused Kiefer to consider using nylon fabric for suits as the full body competitive suit requirement had just been lifted. Adolph offered a viable option to the wool suits still worn by many beach-goers. The “Kiefer” suits were great for swimmers, improved everyone’s time, no matter how risqué for the era.
His next great product was the wave eating lane line. Kiefer got the idea for the product from Yale’s legendary coach, Bob Kiphuth, who was looking for something that would reduce the waves at Payne Whitney Gymnasium’s pool. Up to this time, lane lines were made of rope with a cork ball spaced every three feet. Kiefer put his mind to work. He noticed the plastic mesh bags that were typically used for packing citrus fruits. He used the mesh idea to create a hard plastic mesh cylinder that became the first commercial wave eating lane line.
Kiefer also was one of the first to distribute and make popular Duraflex Diving Boards for his friend Ray Rude. Duraflex is now the only competitive diving board used world-wide.
Over the years, Adolph Kiefer & Co. has been an official supplier to both the USA Olympic Team and the Olympic Games. He has donated his time and money to efforts helping youngsters learn to swim – even supplying pools in impoverished neighborhoods. Into his early 90s Adolph Kiefer maintained an ambitious schedule of lecturing and promoting the benefits of swimming around the world.
“There will never be another like Adolph Kiefer,” says Bruce Wigo, President of the International Swimming Hall of Fame. “Not only was he a great swimmer and businessman, but he was a great human being, husband and father whose memory will live on as a model and inspiration for future generations of swimmers and non-swimmers alike.”
The family has not made any arrangements for a celebration of Adolph’s life at this time. More details to follow as they become available.
 
 
2017-05-03 SK70 Sandared söker.......
....Chefstränare - Tjänsten är 50-100% efter överenskommelse. Ambitionen är att ha en chefstränare på plats under augusti 2017.
SK 70 i Sandared (utanför Borås) är den familjära simklubben i Sandared som startades 1970. Simklubben har en bred verksamhet med alltifrån simskolor i lilla bassängen för barn från 4 år till ren tävlingsverksamhet och vuxensim. Utöver detta har simklubben sedan några år tillbaka även breddat verksamheten med triathlon. Simklubben har för närvarande ca 800 medlemmar, fördelat över alla verksamheter.
Läs hela annonsen här - klick

Du hittar som vanligt också våra annonser med jobb inom simningen ute i högerspalten (under Lediga jobb) och överst på sidan under Lediga jobb i Sverige
2017-05-03 Top-20 i världen
I upplaga 66 av SImpodden Hultén& Jansson snackas det om svenska placeringar på Top-20 listan i världen just nu. 14 svenska resultat platser just nu (3 maj) in på 20-bästa listan i världen. I podden kommnteras detta men det kan också vara kul att se placeringarna i tryck. Längst ned i notisen hittar du de kompletta listorna från FINA.
50 meter frisim
1 23.83 Sjostrom, Sarah SWE Swim Open
19 25.06 Coleman, Michelle SWE New South Wales Open

100 meter frisim
1 52.54 Sjostrom, Sarah SWE Swim Open
5 53.38 Coleman, Michelle SWE Swim Open

200 meter frisim
1 1:55.64 Coleman, Michelle SWE Swim Open

50 meter ryggsim
19 25.34 Hokfelt, Gustav SWE Swim Open
100 meter ryggsim
18 1:00.28 Coleman, Michelle SWE Swim Open

50 meter bröstsim
4 30.39 Johansson, Jennie SWE Swim Open

50 meter bröstsim
5 27.16 Skagius, Johannes SWE Swim Open

100 meter bröstsim
2 1:06.30 Johansson, Jennie SWE Swim Open
200 meter bröstsim
3 2:07.85 Persson, Erik SWE Swim Open

50 meter fjärilsim
1 24.96 Sjostrom, Sarah SWE Swim Open
12 26.36 Hansson, Louise SWE 2017 Arena Mesa

100 meter fjärilsim
1 56.26 Sjostrom, Sarah SWE Swim Open

Kompletta Top-20 i världen per den 3 maj 2017 (omfattar 1 jan-3 maj) - klick
2017-05-03 USA Grand Prix
Idag startar US GP i Atlanta. Massor med intressanta starter. Minst sagt. Man skyger igång med långlopp idag och du kan följa det hela via webben på ett utmärkt sätt!

Startlistan - klick
Resultat via Omega Timing - klick
Superlive via Webben - klick
2017-05-03 Mie Ö Nielsen hoppar VM

Motivationsbrist förklarar Mie Östergaard Nielsen sitt avhopp från sommarens VM i Budapest. Den danska ryggsimmerskan förklarar så här i ett pressmeddelande om sin inställning :

" Efter længere tids overvejelser har jeg set mig nødsaget til at fravælge deltagelsen i VM her til sommer. Jeg føler ikke, at jeg er mentalt klar til at svømme et internationalt stævne på højeste niveau lige nu. Siden de Olympiske Lege i Rio har jeg kæmpet med at genfinde motivationen for konkurrencer. Det er dog ikke lykkedes i tilstrækkelig grad endnu, og dertil har jeg døjet med sygdom, som har gjort det svært at komme ordentligt i gang."

Om hennes, Mette Friis och kanske också Jeanette Ottesens frånvaro samt problem med att jobba med simmare i Danmark - simmare som gått ut gymnasiet - kan du höra om i Simpodden Hultén och Jansson nr 66.

2017-05-03 Simpodden Hultén & Jansson nr 66
Simpodden Hultén @Jansson är här med upplaga nr 66 och tar en titt på svenska på världsbästalistan, funderar varför danska simmare hoppar av och snackar om dansk simmiljö, undrar hur en ickenyhet om Charlotte Kalla kan toppa Sportnytt i SvT en tisdagkväll i maj. Man tar också en titt på hur simningen finns i kalendern den närmaste tiden. Knappa 30 minuter med Sveriges största simpodd. På skånska och värmländska - utan textning.

Du hör podden nedan !!!
2017-05-03 Månadens Övveraskning april
Då var det dags för att nominera till Månadens Överraskning i April. Har du en simmare i din närhet, eller som du kanske följt på avstånd, som gjort en eller flera bra simningar under april månad skicka då in din nominering senast den 7 maj till barbro@freker.se.
Simmaren skall vara ungdom eller junior, och får inte ha debuterat i seniorlandslaget. Den som sedan utses till månadens överaskning, får ett simmar-kit skickat till sig från Freker Sport med simglasögon från HEAD och FINIS, Strokemakerpaddlar, DMC simfenor samt en bromsskärm från StrechCordz.
Lycka till med nomineringarna!
 
2017-05-03 Sundsvall först?
Sundsvalls SImsällskap var sist in i simhallsvärmen i höstas. Nu är man först ut också. Första uteträningen idag den 3 maj. Nån som slår detta?
Bilder från Ystad GP som simmades i helgen - klicka på bilden så blir den större
2017-05-03 Ystad GP - Korsvirkssimmet
Den första deltävlingen av Ystad GP 2017 simmades i helgen i Ystad Arena. Korsvireksimmet. En andra deltävling kommer till hösten. Danone Open den 7-8 oktober.

10 landslagssimmare på plats och med spetsresultat som Simon Sjödin på 200m medley med 1.56,24 och Erik Persson på 200m bröstsim med 2.07.25

Kolla snacken som man hade med simmarna i studion - klick
Du hittar alla resultat från tävlingarna här - klick
Du kan också gå in på Ystads Hemsida - klick
2017-05-03 Simma ber om ursäkt
Under ett antal år har Idrottslyftet omfattat OSB12 startplattformar och på senare tid också Swisstimings ryggsimstarter. Dessa produkter gjorde Swim Systems reklam för förra veckan med hänvisning till att Idrottslyftet omfattade dessa produkter och med en info om detta på Simförbundets hemsida. Nu visar det sig att Idrottslyftet inte längre omfattar dessa produkter trots att informationen funnits kvar på SSF:s hemsida. Man har lovat från SSF att denna information skall tas bort nu. Produkterna finns naturligtvis att köpa hos Swim Systems fortfarande - men inte med bidraget från SSF.

Hitta nyheter från den 15-30 april  klick

Tidigare Nyheter hittar du under ARKIVET - klick