2017-02-27 Föreläsningar
Massor med intressanta föreläsningar - från kortbane-VM i Windsor - kan du hitta på FINAs Youtube-kanal. Två av dem har vi länkat nedan - Bob Bowman som sammanfattar sitt jobb med Mike Phleps under 20 år men du har också Magnus Kjellbergs föreläsning om sina erfarenheter av svensk och japansk simning.
Vill du se och höra fler skall då gå hit - klick
2017-02-27 Danmark klara för Swim Open
Det danska simlandslaget med OS-ettan Pernille Blume är nu klara för Swim Open i Stockholm den 8-11 april. Det btyder att raden med OS-ettor nu är uppe i fyra eftersom det var klart sedan tidigare med Sarah Sjöström, Katinka Hosszu och Ruta Meilutyte.
Gå till hemsidan för Swim Open - klick
2017-02-27 Sarah Drill nr 8
Veckans drill från Sarah Sjöström, den 8 i ordningen hittar du här. "Andas åt bägge sidor - 1-tagsandning. Med fenor."
De andra drills kan du hitta här - klick
2017-02-27 Budapest drar sig tillbaka
Nu är det bara två nationer/städer kvar i matchen om sommar-OS 2024. Detta efter att Budapest dragit tillbaka sin ansökan om spelen häromdagen. De två kvarvarande städerna är Los Angeles och Paris. Två städer som tidigare har haft, just två sommar-OS var. Paris 1900 och 1924 och Los Angeles 1932 och 1984. (se klippet ovan)
2017-02-27 Stefans sista
Den brittiske OS-silversimmaren på bröstsim från 2012 - Michael Jamieson, lägger upp. Depressioner kopplade till simningen är orsaken.
Läs mer på BBC:s hemsida - klick
2017-03-10 Bästa bilden
Stefan Stojmenovic fran Florida State University gör sin fjärde och sista Conference när han tar sig an ACC-mästerskapen i Georgia Tech under måndag till torsdag.
Han är enda svensk på dessa mästerskap och har följande ranking inför tävlingarna - 100 fjäril - rankad 10:e , 100 rygg - rankad 7:a, 200 rygg. - rankad 24:a.
Sedan tidigare är 2016 års svenske mästare på 50m ryggsim - Stefan inkvalad till NCCA via medleylaget på 4x50m medley

Länk till tävlingarna - klick

???
Finns det fler svenskar som simmar sina Conferenser under veckan? Skicka ett mejl och berätta för SIMMA. !!!!
Stefan Stojmenovic från Florida State University och Norrköpings KK simmar sin sista conference, tis-torsdag Här med Floridas Graduate Assistant, Emma Svenssson. Klicka på bilden!
Gå till Lane4:s hemsida - klick
2017-02-27 Hur tänker du tider?
När du som simmare eller som tränare - tänker tider. Hur fungerar det inne i din skalle. Tänker du analogt - dvs eller gammaldags klocka som går runt eller tänker du digitalt - dvs ett tidtagarur som rullar på och ger exakta tider?
Ja det kan du bara svara på själv. Men en sak är klart - digitala träningsklockor i simhallar kommer alltmer. På bilden ser du en klocka från Swim Systems som rullar från 0 till 59 sekunder.(klicka på bilden så blir den större) Har siffror som är 230 mm stora - och har en hög synbarthet. Ring Swim Systems Bosse Hultén om du vill veta mer eller läs på hemsidan - klick
2017-02-26
Svenskt Rekord av Fredriksson
Auburns och Malmö KK:s Petter Fredriksson slog svenskt rekord på 200yards ryggsim i Georgia idag. Med tiden 1.40.57 sänkte han sitt eget rekord från 1.41.99 - en rejäl sänkning av det lnappt 10 dagar gamla rekordet.
Till svenska yradsrekorden - klick
2017-02-26 Mer rekord av Louise
Det fortsätter att flyta på för USC/Helsingborgs Louise Hansson i USA. I nattens finaler på Pac-12 så slog hon till med två svenska rekord - på 100y fritt.

Ja låt oss ta det från början - i försöken så tangerade hon sitt svenska rekord på 100yards fritt med 47.47. I finalen sedan sänkte hon denna tid till fina 47.30. Det gav henne en tredjeplats i racet. Vinnare blev OS-ettan från i fjol Simone Manuel som noterade 46.36 och vann klart före tvåan i loppet, tillika en medlem i det amerikanska OS-laget från Rio Lia Neal. Neal och Manuel bägge tävlande för Stanford. När det sedan blev dags för lagkapp så skulle USC lags ställas mot Stanfords superlag - med förutom de bägge OS-simmerskan Neal och Manuel också med en tredje 4x100m frittsimmerska från OS Katie Ledecky och fjärdsimmerskan Janet Hu. Hansson fick äran att möte OS-ettan Manuel på starten och det gick riktigt bra. Hon kunde matcha henne väl på slutet av loppet och Louise satte ytterligare ett svenskt rekord. En rejäl sänkning av den nysatta rekordtiden - från 47.30 till fina 47.03. En riktigt lyckad avslutning på Pac-12 för Louise med sex stycken svenska rekord under veckan och flera topp-noteringar i USA. Bra inför NCAA men framförallt ett bra kvitto på att hon är tillbaka i toppen efter några sega säsonger.

Till resultatlistorna från Pac-12 - klick
Till svenska yardsrekorden och deras utveckling - klick
USC lagkappslag på 4x100y fritt - foto: USC
Låt Kansliet sköta din ekonomi. Klicka på bannern nedan för att få veta mer!!
Vår Rea på Lane4. 10-50% rabatt på hela sortimentet - klicka på bannern nedan!
2017-02-26 Köge söker Huvudttränare
Danska Köge söker en ny Huvudtränare. Senast den 19 mars skall din ansökan vara inne och tillsättningen av tjänsten sker snarast eller senast i augusti 2017.

Du hittar den kompletta annonsen här - klick

Du hittar länken till annonsen den närmaste månaden under Ledig jobb Sverige och ute i Högerspalten under lediga jobb.

Simtränare till simtävlings
verksamhet

Klicka på loggan för mer info.

Teamledare i SS04
Klicka på loggan för mer info.

SK Ran söker  Simidrottskole
ansvarig /Ungdoms tränare
Klicka på loggan för mer info.

SK Ran söker  Tränare och instruktör till Simidrottsskola
Klicka på loggan för mer info.

Luleå Simsällskap söker Breddansvarig
Klicka på loggan för mer info.

Utbildnings- tjänst ledig i Helsingborgs Simsällskap
Klicka på loggan för mer info.

Södertörn söker Breddansvarig
Klicka på loggan för mer info.

Direkt till Nyheterna

Svenska USA-simmare.
Hittar du i vår förteckning här - klick

Är du intresserad av att söka Årets Glen? Klicka på bilden ovan!
2017-02-26 Spännande nyhet hos FREKER SPORT
Ny modell av Speedos populära simglasögon Speedsocket har nu nått Freker Sports lager i Nyhamnsläge och vår webshop. Speedsocket 2 passar både simträning och tävling, och har ett fantastiskt vidvinkelseende i bassängen när du simmar.
Hos oss hittar du det mesta för din simträning!
Läs mer här - klick
2017-02-25 Fyra svenska rekord av Louise
Vid de fortsatta Pac-12 Mästerskapen i Federal Way satte Louise Hansson USC - två nya svenska rekord på 100yards fjärilsim.

I försöken sänkte hon Rebecka Palms tre år gamla rekord från 52.62 till 50.70. I finalen blev det sedan en kraftsamling och Louise sänkte rekordet ytterligare, ner till 50.39. Den näst snabbaste tiden i år i USA. Hon vann grenen hundradelen före Afrikas bästa simmerska, Farida Osman från Egypten. Osman som är senior för Cal och mycket rutinetad i dessa sammanhangen.

Men det hade blivit svenskt rekord redan tidigare under tävlingarna för Louise. Natten till fredagen simmade hon startsträckan i USC:s lag på 4x200y fritt. Hennes tid där blev 1.42.10. USC blev där trea i lagkappen. På 200 yards medley blev det också en mycket bra insats av USC-simmerskan. Efter en simning över 1.55 i försöken satte hon dit en finalsimning på 1.53.72, svenskt rekord med sekunden. Stina Gardell hade det gamla. Bronsmedaljen var ett faktum för Louise.
Mästerskapen avslutas idag, lördag och då är det dags för Louise Hansson på 100m fritt. Man kan redan nu konstatera att Helsingborgssimmerskan har lyckat riktigt väl med sitt skifte av träningsplats till USC. Efter ett tungt 2016 är det nu uppåt igen och det finns all anledning att se ljust på framtiden.

Alla Resultat hittar du här - klick
2017-09-11 DDR-rekorden suddas ut

Just finns 12 annonser på SIMMA för arbeten inom simsektorn. Klicka på länkarna nedan för att komma till resp. annons.

Annonserna finns också klickbara ute i högerspalten under Lediga jobb och överst i nyhetstexten under Lediga jobb i Sverige (kolla också under den norska fliken)

Här är alla 12 länkarna till jobben du kan söka just nu:

Stockholms Simförbund söker Kanslist - klick
SK S02 söker Breddansvarig - klick
Stockholms KK söker Simlärare - klick
Stockholms KK söker Simlärarassistent - klick
Sundsvalls Simsällskap söker Simtränare - klick
Sundsvalls Simsällskap söker Simskoleansvarig - klick
Sjöbo Simsällskap söker verksamhetsamordnare - klick
Karlstad söker en Utvecklingsledare - klick
Skuru - simning söker Simtränare. - klick
Ljungby Simsällskap söker Chefstränare - klick
Värnamo SImsällskap söker Simskoleansvarig / Kanslist - klick
Falkenberg söker en Siminstruktör - klick


Vill du/ni annonsera efter personal på SIMMA?
Skicka en mejl till simma@telia.com - så hjälper vi dig.
2017-02-25 Borås Speedo Meet
Under helgens simmas det Borås Speed Meet i Borås. Simmas på lång bana och du kan följa tävlingarna via Superlive.

Länk till Superlive - klick
Länk till Livetiming - klick
Länk till alla resultat - klick
Länkt till bilder på Facebook - klick
Bild från Borås Speedo Meet. Klicka på bilden så blir den stor. I notisen ovan hittar du länk till
fler bilder från tävlingarna!
Nu är vi igång igen efter några dagars semester. Helgen bjuder bl.a Speedo
i Borås samt Pac 12 i Federal Way, USA.
2017-02-19 Ikee slog nya rekord
Den 16-åriga japanskan Rikako Ikee slog nytt nationsrekord men också nytt asiatiskt rekord på 50m fritt - med 24.48 - vid Konami Open som simmas på gamla OS-arenan i Tokyo - Tatsumi International Swimming Center. Det var en sänkning av det gamla rekordet med 19/100-delar. Men som sagt också en sänkning med 3/100-delar av det asiatiska rekordet. Ett rekord som hölls av Kinas Le Jingyi - från VM 1994. Ett gammalt rekord med andra ord - 23 år nästan. IKee vann också 100m fjärilsim med fina 57.55. Japanskan har redan gjort 56.89 på distanen den här säsongen. Ett lopp som hon presterade vid Kitajama Cup för några veckor sedan. Detta ledre hon världsstatistiken på. Två ligger Sarah Sjöström med 57.12 - från Euro Meet. På 50m fritt är förhållandet det omvända. Ikee ligger tvåa med sin simning från igår och Sarah leder med sina 24.01 från Luxemburg.

Läs mer på Wikipedia - Asiatiska rekord
Ikee slog asitiskt rekord på 50m fritt - foto: KYODO / Japan Times
2017-02-19 Teknikövning
Det finns teknikövningar och teknikövningar. Den här är lätt att minnas. Kanske borde man köra den i fyra (eller fem) gäng istället. Träna undervattensarbetet....
2017-02-18 Svenskt rekord av Petter Fredriksson
I sin debut för Auburn så satte Petter Fredriksson ( Hajen - Malmö KK) svenskt rekord på 200 yards ryggsim i lördagens försökstävlingar. Hans tid 1.41.99 var en sänkning av Kristian Krons rekord från 2013 med 42/100-delar.
Tidigare under tävlingarna har Fredriksson varit halvsekunden över Pontus Renholms 100-meters rekord.
I dagens lopp så blev han femma i försöken och simmar mao. final i natt.
Till resultatlistan för SEC - klick
Till svenska rekordlistan för yardsdistanser - klick
SEC Mästerskapen simmas i Allan-Jones
Intercollegiate Aquatic Center - Knoxville, Tenn.
2017-02-18 Skånska Mastersmästerskapen i Lund
Det där med Master-DM blir alltmer populärt. Skåne har arrangerat sitt Masters-Dm de senaste 11 åren och är pionjärer i branschen. De senaste tio åren har SK Poseidon i Lund tagit hand om arrangemanget, mycket förtjänstfullt och lördagens övningar var lite av jubileum därmed. Deltagare från Skåne mestadels men också från Danmark och distrikten strax norr om Skåne..
Alla resultat från tävlingarna hittar du här - klick
Segrarinnorna på 50m fjärilsim på Skånska
Mastersmästerskapen i Lund. Längst bak:
Lind Lund Tieze, Köge, Cordelia Bracht Hajen,
Anna Lohmann Kalmar, Nathalie Månsson
Triton och Cecilia Landin Lödde.
Till vänster - MKK-simmare på Masters-DM i Lund under lördagen plus Kalmarsimmerskan (numera)
Anna Lohmann längst fram. Till höger är segrande lagkappslag på  
herrsidan från Malmö KK (2 st) och
Helsingborgs SImsällskap (klicka på bilden så blir den större)
2017-02-17 Simpodden nr 61
Den 61:a och oefterhärmeliga upplagan av Simpodden Hultén & Jansson är det skånskan och värmländskan som råder i dina hörlurar. Det blir bättre av att man snackar simning - det lovar vi. Här är det uttagningstävlingar, internationella mästerskap till Sverige, vintersim och andra skräckslagna upplevelser som kommer att genomsyra den dryga halvtimmen som Simpodden håller på. Sen funderar man över att världens bästa simmare har svårt att hålla sig nyktra när strålkastarna släcks.

Du kan lyssna på 61:an på spelaren nedan.
Vill du höra gamla poddar - på hitt - klick
2017-02-17 Tre OS-segrare klara
Ruta Meilutyté - världsrekordhållerksa på 50 och 100m bröstsim är klar för Swim Open i Stockholm den 8-11 april 2017. Det betyder att hon är den tredje OS-guldmedaljösen som är klar för tävlingen. Sarah Sjöström, Katinka Hosszu och nu Ruta. (Bra medleylag på gång med dem).
Nu är det också klart hur TV-sändningarna kommer att bli från Swim Open. Eurosport 1 är det som sänder tävlingarna, fast nu i huvudkanalen. I fjor var just Swim Open den mest betittade programmet under året i Eurosport 2. Skall det bli motsvarande i ettan?
Sändningstiderna är följande:
Lördagen den 8 april 17.30 -19.00
Söndagen den 9 april 17.00-18.30
Måndagen den 10 april 17.00-18.30
Tisdagen den 11 april 17.00-18.30
2017-03-03 Colting simmar runt Gotland
Årets stora folkhälsoprojekt för Jonas Colting - är att simma runt Gotland. Det är en sträcka som inte simmats tidigare och omfattar 33-34 mil simning uppdelat på 15-20 km per dag. Start och målgång är i Visby och klokt nog så landar han i Visby under Almedalsveckan. Start 16 juni och målgång 7 juli. Hela resan kan naturligtvis följas via film och bild på sociala medier.
Läs om allt som kommer att följa i Coltings kölvatten på hans hemsida -
Läs mer om projektet här - klick
2017-02-15 Skåne-Sim söker kanslist
Skåne Simförbund som ansvarar för simningen i Skåne och Blekinge söker en kanslits till sitt kansli i Malmö. Tjänsten är 100% i tid och arbetsplatsen är belägen i Malmö Arena - vilket betyder att den är mycket lättpendlad och ligger bra till.
Läs mer om arbetet här - klick

Dessutom hittar du annonsen under "Lediga jobb i Sverige" överst på sidan samt ute i högerspalten under "Lediga jobb".
2017-02-15 Månadens Överraskning
Julia Månsson – 02, Örebro har utsetts till 2017 års första Månadens Överraskning för sina fina simningar under GP1 i Malmö. Framför allt för 200 bröstsim, där Julia simmade in med nytt personligt rekord på 2.36, 19. Vi gratulerar Julia, och kommer att skicka henne ett simmar-kit med simfenor, paddlar, mm allt i en nätpåse.
Lycka till med simmandet framöver Julia, det skall bli spännande att följa din framfart under resten av året!

Läs mer om Månadens Överraskningar - klick
2017-02-15 Simpodden nr 60
I den här 60:e Simpodden Hultén & Jansson snackas det om Sarah Sjöströms fina säsongsdebut, om ett relativt svagt GP i Malmö resultatmässigt, om årets förstsa världsrekord i simning, om Glen Christiansens pris "Årets Glen", om SvT:s ensidiga skidbevakning, om en svensk simgala och en del annat matnyttigt för dig som tycker om simning och snacket där runtekring....
2017-02-15 Saltsjöbaden söker Chefstränare
Saltsjöbadens tränare går i pension och nu söker man en nya Chefstränare. Så här skriver man i sin annons - "Vi söker därför en huvudtränare med övergripande ansvar för utveckling och planering av tränings- och tävlings-verksamheten. Vi ser framför oss en person som aktivt kan bidra till såväl sportsliga framgångar som en god gemenskap. Till din hjälp har du en engagerad styrelse/föräldrar, en god ekonomi samt en driven kollega som ansvarar för simskoleverksamheten"
Tjänsten tillsättes i augusti och är på 75-100%

Läs hela annonsen här - klick

Du hittar som vanligt jobbannonserna klickbara ute i högerspalten under Lediga jobb och ovan under "Lediga jobb Sverige" - de närmaste månaden.
Hitta nyheter från den1-14 februari- klick

Tidigare Nyheter hittar du under ARKIVET - klick