2017-02-14 Månadens Överraskning
Julia Månsson – 02, Örebro har utsetts till 2017 års första Månadens Överraskning för sina fina simningar under GP1 i Malmö. Framför allt för 200 bröstsim, där Julia simmade in med nytt personligt rekord på 2.36, 19. Vi gratulerar Julia, och kommer att skicka henne ett simmar-kit med simfenor, paddlar, mm allt i en nätpåse.
Lycka till med simmandet framöver Julia, det skall bli spännande att följa din framfart under resten av året!

Läs mer om Månadens Överraskningar - klick
2017-02-13 Sarah Drill Nr 6
Veckans drill / teknikövning från Sarah Sjöström är den sjätte i raden av årets övningar som hon visar.
Tre tag undervattensfrisim och ett helt tag sammansatt frisim. Kolla huvudets läge och catchen under vattnet. Andas på det sammansatta taget

Se alla hennes övningar här - klick
Gilla gärna Sarahs Facebooksida - klick
2017-02-13 Saltsjöbaden söker Chefstränare
Saltsjöbadens tränare går i pension och nu söker man en nya Chefstränare. Så här skriver man i sin annons - "Vi söker därför en huvudtränare med övergripande ansvar för utveckling och planering av tränings- och tävlings-verksamheten. Vi ser framför oss en person som aktivt kan bidra till såväl sportsliga framgångar som en god gemenskap. Till din hjälp har du en engagerad styrelse/föräldrar, en god ekonomi samt en driven kollega som ansvarar för simskoleverksamheten"
Tjänsten tillsättes i augusti och är på 75-100%
Läs hela annonsen här - klick

Du hittar som vanligt jobbannonserna klickbara ute i högerspalten under Lediga jobb och ovan under "Lediga jobb Sverige" - de närmaste månaden.
Frv. Malin Nilsson, JOhanna Sjöberg, Louise Jöhncke och Josefin Lillhage - foto: Jan Erik Leonthin
2017-02-13 20 år senare
I år är det 20 år sedan Sverige anordnade det senaste internationella simmästerskapet - VM i kortbane 1997 i Göteborg. Bilden ovan har vi hämtat därifrån och det är det svenska damlaget på 4x200m fritt som tog en av två svenska lagmedaljer på damsidan. Detta laget tog silvermedaljerna och laget på 4x100m fritt tog bronsmedaljerna. Laget bestod av Johanna Sjöberg 1:58.95, Josefin Lillhage 1:58.87, Louise Jöhncke 1:59.34 och Malin Nilsson 1:58.88. Den sammanlagda tiden blev 7:56.04 och var ett svenskt rekord.

Fler bilder från förr - kan du se här - klick
2017-02-13 OS bassängen sex månader senare
Här är ytterligare bevis på hur det kan gå när tajmingen med ekonomi och OS-arrangörsskap inte fungerar. Bilden ovan visar OS-arenan från Rio - inomhus. En ledsen blick. Det finns massor med exempel på hur arenor bara stått och förfallit efter dessa gigantiska tävlingar som många gånger har vuxit arrangörerna över huvudet. På den här - klick - sidan finns det massor med exempel på hur arenor har förfallit. Intressant att beskåda. Speciellt kanotslalom och bob-banor verkar vara utsatta för detta - de är ju extremt dyra att skapa, underhålla och har mycket få brukare.
Kanske något att tänka på när man diskuterar ett OS i Sverige i framtiden....
Gå till Lane4:s hemsida - klick
2017-02-13 Simpodden nr 60
I den här 60:e Simpodden Hultén & Jansson snackas det om Sarah Sjöströms fina säsongsdebut, om ett relativt svagt GP i Malmö resultatmässigt, om årets förstsa världsrekord i simning, om Glen Christiansens pris "Årets Glen", om SvT:s ensidiga skidbevakning, om en svensk simgala och en del annat matnyttigt för dig som tycker om simning och snacket där runtekring....
2017-02-12 Vintersim i Skellefteå
Igår så simmade det deltävlingen i Vintersim - i Skellefteå - eller rättare sagt ute på älven. Olf Rosenius heter kan som har gjort youtubeklippet som vi presnterar ovan. Resultaten från tävlingarna kan du hitta på Livetiming - klick
2017-02-09 OSB-startpallar i Sandared
Många simhallar och klubbar har nu skaffat sig Swiss Timings startpallslock OSB12 för att kunna träna Trackstarter. I Sandared utanför Borås har man gått steget längre. Där har man skaffat sig OSB12-startpallslock till alla startpallar och på såt sätt fått moderna startpallar utan allt för dyra kostnader när det gäller ombyggnationer. Ring Bosse Hultén på Swim Systems så får du veta mer - klick
Startpallar i Sandared foto: Kjell Klasson
Låt Kansliet sköta din ekonomi. Klicka på bannern nedan för att få veta mer!!
Vår Rea på Lane4. 10-50% rabatt på hela sortimentet - klicka på bannern nedan!
Glen Christiansen fyller 60 och firar med en fond för unga simmare - "Årets Glen".
2017-02-08 Vi firar Glen med en fond
På fredag den 10 februari så fyller Glen Christiansen 60 år och han har undanbett sig presenter - istället startar han en ny fond för kämpande ungdomssimmare och kommer årligen att dela ut priset - Årets Glen - ett pris som alla svenska ungdomssimmare han söka (inte bara göteborgare).

Så skriver han om det hela

"Bästa vänner och bekanta, simmare, tränare och icke simmande vänner!
Min 60 års dag närmar sig med stormsteg och flera av er undrar vad jag önskar mig i födelsedags present.
Jag önskar egentligen ingenting förutom att ni vänner, min familj och jag själv skall vara friska och lyckliga MEN om jag ändå får lov att önska mig något extra så önskar jag mig att du hjälper mig att starta en Sim Stipendiefond (i samma anda som de stipendier jag dragit igång tidigare: - Ann och Glens sim stipendium (1986)
- Glen Christiansen och Svenska simförbundets masters stipendium (2010) - Kåpes Minne”(2012)
Stipendiet skall delas ut varje år i december månad till en tjej eller kille mellan 12 och 17 år som behöver uppmuntras, inspireras att fortsätta kämpa och sträva att förbättra sig. Att aldrig ge upp.
Tack för att du är med och skapar ett positivt stipendium för ungdomar! Små och stora bidrag är alla välkomna."

Allt om fonden, dess uppbyggnad syfte och hur du kan skänka pengar hittar du i detta brev - klick.

Simtränare till simtävlings
verksamhet

Klicka på loggan för mer info.

Teamledare i SS04
Klicka på loggan för mer info.

SK Ran söker  Simidrottskole
ansvarig /Ungdoms tränare
Klicka på loggan för mer info.

SK Ran söker  Tränare och instruktör till Simidrottsskola
Klicka på loggan för mer info.

Luleå Simsällskap söker Breddansvarig
Klicka på loggan för mer info.

Utbildnings- tjänst ledig i Helsingborgs Simsällskap
Klicka på loggan för mer info.

Södertörn söker Breddansvarig
Klicka på loggan för mer info.

Direkt till Nyheterna

Svenska USA-simmare.
Hittar du i vår förteckning här - klick

Är du intresserad av att söka Årets Glen? Klicka på bilden ovan!
Guilherme Pinto / Agência O GloboSource:Supplied
2017-02-08 Förfallet i Rio
Nej det gick inte så bra för simanläggningen som användes under SIM-OS 2016. Rios simbassäng är nu bara en skugga av det vi fick se i somras. Se mer här - klick
2017-02-08 Lets Dance
TV4 håller på att rollbesätta årets upplaga av Lets Dance. Man släpper namn och reportage på deltagare efterhand i sina morgonprogram. Idag släppte man en deltagare med simanknytning till årets upplaga. - Se klippet ivan.
2017-09-11 DDR-rekorden suddas ut

Just finns 12 annonser på SIMMA för arbeten inom simsektorn. Klicka på länkarna nedan för att komma till resp. annons.

Annonserna finns också klickbara ute i högerspalten under Lediga jobb och överst i nyhetstexten under Lediga jobb i Sverige (kolla också under den norska fliken)

Här är alla 12 länkarna till jobben du kan söka just nu:

Stockholms Simförbund söker Kanslist - klick
SK S02 söker Breddansvarig - klick
Stockholms KK söker Simlärare - klick
Stockholms KK söker Simlärarassistent - klick
Sundsvalls Simsällskap söker Simtränare - klick
Sundsvalls Simsällskap söker Simskoleansvarig - klick
Sjöbo Simsällskap söker verksamhetsamordnare - klick
Karlstad söker en Utvecklingsledare - klick
Skuru - simning söker Simtränare. - klick
Ljungby Simsällskap söker Chefstränare - klick
Värnamo SImsällskap söker Simskoleansvarig / Kanslist - klick
Falkenberg söker en Siminstruktör - klick


Vill du/ni annonsera efter personal på SIMMA?
Skicka en mejl till simma@telia.com - så hjälper vi dig.
Från Vintersimmet 2016 - klick på bilden så blir den stor.
2017-02-08 World Cup i Skellefteå
Nu är det dags igen. En av deltävlingarna i vintersimningens World Cup arrangeras i Skellefteå på lördag. Vid Skellefteälven med start 10.00 fram till ca 15.00. 480 startande från 21 länder. I lagkapperna har det vuxit från 20 lag i fjol till 50 lag den här gången. De tävlande består både av glada amatörer och av simmare som ”lever för” sporten. Anna-Carin Nordin, flerfaldig världsmästare och svensk rekordhållare över engelska kanalen är en av dem liksom ”The Ice Doctor” från Frankrike som kommer till tävlingen följd av ett team från fransk TV. Läs gärna mer här - klick
2017-02-07 Träffa Jennie Johansson
Nils Zätterström i Neptun har suttit ned och snackat med Jennie Johansson i samband med deras läger i Sydafrika. Resultatet har du ovan.
2017-02-07 Universiaden
En av de stora begivenheterna för svensk simning under 2017 - är inte bara VM utan också Universiaden i Taipei. På deras hemsida kan du läsa om arrangemangetr som förmodligen också kommer att finnas i en TV när dig - med hjälp av Eurosport. 20-27 augusti är det dags. Läs mer här -klick
2017-02-06 World Cup i Vintersimning
Simidrotten hittar alltfler sätt att exponera sig. Wolrd Cup i Vintersimning är en av de senaste. På klippet ovan kan du se den senaste deltävlingen tillika Tyska Öppna. Lär gärna mer om tävlingsformen här - klick
2017-02-06
Australiens upplägg = samma som USA:s
Under många år har Australiens simning använt sig av uttagningsprinciper som innebär att man har haft TIDIGA uttagningar till stora mästerskap. Nu skall man ändra på detta och inför OS 2020 kommer uttagningen att ske bara fem veckor innan tävlingarna. Dvs samma upplägg som man använder sig av i USA. Detta sätt har ansetts vara mindre bra då man i den typen av träningsupplägg inte kan köra eb hel cykel av träning igen utan måste surfa på den form man har vid uttagningstillfället.

Du kan läsa mer om detta här:
Läs mer här Swimming World - klick
Läs mer här SwimVortex - klick
Läs mer härSwimSwam - klick
2017-02-06 Parasimningen får en egen World Cup
Under 2017 kommer Parasimningen att få sin genen World Cup i simning. Fem arrangörsställen är klara och tävlingscirkusen ser ut så här:

World Para Swimming World Series:
11.-12. mars: København
20.-22. april: Sao Paulo
27.-30. april: Sheffield
9.-11. juni: Indianapolis
6.-9. juli: Berlin
2017-02-06 Dubbla italienska segrar i World Cup
Det var en stor dag för Italien i Wolrd Cup Open Water i helgen. Dubbelseger både på dam och herrsidan. Ovan kan du se bilderna från Patagones-Viedma i Argentina.

Resultat Herrar
1. Federico Vanelli (ITA), 1h57m02s42;
2. Simone Ruffini (ITA), 1h57m32s30;
3. David Aubry (FRA), 1h58m25s36

Resultat damer
1. Arianna Bridi (ITA), 2h11m30s42;
2. Rachele Bruni (ITA), 2h12m13s54;
2. Poliana Okimoto (BRA), 2h12m13s54
2017-02-06 Louise Hansson i USA
Den 61:a och oefterhärmeliga upplagan av Simpodden Hultén & Jansson är det skånskan och värmländskan som råder i dina hörlurar. Det blir bättre av att man snackar simning - det lovar vi.
Här är det uttagningstävlingar, internationella mästerskap till Sverige, vintersim och andra skräckslagna upplevelser som kommer att genomsyra den dryga halvtimmen som Simpodden håller på. Sen funderar man över att världens bästa simmare har svårt att hålla sig nyktra när strålkastarna släcks.

Du kan lyssna på 61:an på spelaren nedan.
Vill du höra gamla poddar - på hitt - klick
 
 
Två av simningen segrare på Parasportgalan - Maja Reichard och Karl Forsman
2017-02-04 Storslam för simningen
Det blev storslam för simningen på Parasportgalan. Simningen var nominerad i 6 olika kategorier och vann följande:
Årets prestation inom Special Olympics - Sanna Marjeta, Katrineholm Jerringfondens pris - Luleå Simsällskap Årets manliga parasportare - Karl Forsman, SK Ägir Årets kvinnliga parasportare - Maja Reichard.
Foto: Andreas Jonerholm
Sim-EM i Sverige 2022?
Dags för Sverige att söka ett VM eller EM i simning. Det är nu ett bra tag sedan vi spände bågen och försökte att rädda hem ett större mästerskap till svensk simning. Genom tiderna har det funnits tre större simmästerskap i vårt land. OS 1912, EM 1977 och kortbane-VM 1997. Om dessa tre mästerskap kan sägas följande:
OS 1912 var ju ett mästerskap i en annan tid. Det var det första steget till modern idrott i vårt land och exakt vad utfallet blev ekonomiskt för simidrotterna låter sig inte göras men sammanlagt så gick OS med en vinst på nätta dryga 6000 kronor (300.000:-i dagens penningvärde). Sportsligt betydde det ju mycket. Året efter, 1913 fick den svenska idrottens det första statliga anslaget i historien och kunde, simningen inkluderad - växa sig stark även om det första världskriget kom i mellan. Men som sagt långt tillbaka och svårt att värdera.

EM 1977 gick ju i Jönköping och förståsigpåarna hade klart för sig att det skulle bli svårt att få detta arrangemang på plus med ett arrangemang på en n sådan liten ort. Men med hjälp av mycket ideellt arbete och en bra organisation gick EM på plus med 500.000 (skulle vara ca 2.100.000:- i 2016 års penningvärde) Rent sportsligt innebar EM i stor kick för svensk simning. Minns bara OS tre år senare – i Moskva - då vi hade stora framgångar. Namn som Per Johansson, Pelle Holmertz, Bengt Baron, Anders Holmertz m.fl måste ju anses vara en del i denna process. EM i Jönköping var 1977 bra för både ekonomi och idrotten.

VM i kortbana 1997 i Scandinavium blev en stor sportslig framgång och innebar en sportslig kick mot sista åren av 1900-talet och första åren under 2000-talet. En hel drös med bra simmare i Sverige drogs med. Stora sportsliga framgångar och ett stort medialt intresse. Ekonomin vid VM 1997 gick däremot på ändan. Allra mest för att man hade förbundit att sälja VM-bassängen - den som monterades upp i Scandinavium - vidare och tjäna pengar på den. Detta lyckades man inte med. Bidragande var också det FINA-kopplade PR-bolag som inte sålde för en spänn reklam. Ekonomiskt fall men stora sportsliga framgångar trots detta.

Det var 20 år mellan EM:et och VM:et och skulle man plussa på 20 år på det senaste - ja då skulle vi hamna på 2017 - och det är ju just där vi befinner oss i dag.. Men inget internationellt simmästerskap i Sverige, ännu.

Under årens lopp så har det glunkats i korridorerna om en mästerskapsansökan men ännu ingen realitet. Nu är det dags att ta tag i frågan, igen.

Argumenten för att jobba med denna typ av arrangemang är ju, som ovan beskrivits – flera.

Sportsliga aspekter är stor del av detta. Ett hemmamästerskap av internationellt snitt kan innebära en kick för kanske - en hel generation idrottsmän.
De ekonomiska aspekterna och chansen till ett positivt utfall är ju också en faktor. I den svenska simningen fall kan ansökan och arbetet med detta innebära ökade kontaktytor för förbundet i sitt sponsor och samarbets-arbete. I dagens läge med förlust av två av simningen största sponsorer (Eon och Coca Cola) hade ett stort mästerskap varit en bra samtalsplattform med nya sponsorer.
Finns det fler plusfaktorer? Ja naturligtvis samarbetet med media. Ett samarbete som kan få en riktning och ökade kontaktytor som gynnar idrotten både före, under och efter mästerskapen. Man kan hitta ytterligare plusfaktorer att bidra med i den här diskussionen och det finns utvecklingspotential i faktorerna ovan också.

Vad talar mot att söka mästerskapen? Jo de internationella förbundenssätt att pumpa arrangörerna på pengar. Man har ätit sig till, på de internationella förbundens nivå, till en hunger som rent ekonomiskt nästintill bara kan tillfredställas av totaitära stater och stater som kan tanka obegränsat med pengar i stora idrottsarrangemang idag. Stunden är kommen att sätta dessa förbund på i sundare diet – om man skall skoja till det. Ta tillbaka idrotten till rätt nivå igen. Rätt eller fel. Ja det beror på vilket språk man diskuterar frågan.

EM och VM i lång bana kan redan i det här läget anses vara något som är fjärran för vad Sverige kan mäkta med. Då menar jag när arrangemanget står för sig själv. Men nu har det dock öppnat sig nya vägar. Detta när det gäller Europamästerskapen. EM som arrangeras icke-OS-år (tex 2018/2022/2026 etc.) kommer i framtiden att samlas i EM-arrangemang som kommer att innefatta mer än just bara simning (friidrott, cykel, artistisk gymnastik, golf, rodd och triathlon) och kan vara en genväg till att få tag på dessa arrangemang till en vettigare peng än tidigare. 2018 kommer ju detta arrangemang att arrangeras för första gången. Ett arrangemang med vissa problem i portgången. Beslutet att dela ut friidrotten och simningen hade redan gjorts och nu kommer detta att finnas i två städer (Berlin och Glagow) Glasgow blir arrangör för alla idrotter utöver friidrotten. Detta kan vara starten till låt oss kalla det kontinental undertävling till Olympiska Spelen. Motsvarande sammanslagna arrangemang finns ju i Asien – Asian Games och andra exempel är Pan-Pacific Games mm. Nästa år att arrangera denna typ tävling är år 2022.

Just för året 2022 har Göteborg anmält intresse för att få tillgång till arrangemangets kravspecifikationer och riktlinjer. Inom några veckor kommer städer som är intresserade av arrangemanget godkännas av tävlingsarrangemangets rättighetsägare. Skulle ett sådant godkännande ske – skall ansökan ske innan sommaren och beslut om var tävlingen skall arrangeras – sker i november 2017

Skulle nu inte detta övergripande arrangemang i Göteborg ramla på plats så gäller det att så snart som möjligt greppa den internationella arrangörsspaken för Sverige. I så fall kan man tänka sig de bägge kortbanemästerskapen. Rent sportsligt är 25 metersmästerskap bättre för oss än 50 meters (även om vi gärna skulle sett att det varit tvärtom) Vi är lite bättre förhållandevis till omvärlden på 25meters bana. Trovärdigheten av 50 meters mästerskapens är större. Sura journalister kan klanka ned på kortbanemästerskap simning samma dag som dom hyllar friidrottsmästerskap inomhus. Det är ju journalistord som vi har hört alltför många gånger. Men VM är bättre än EM sett ur denna synpunkt.

Slutsatsen är – missar Göteborg stora EM 2022 – gäller det att så snart som möjligt initiera ett arbete inför ett framtida internationellt simmästerskap. Göteborg vill – men har ingen simarena ännu. Scandinavium kan dock fungera ypperligt en gång till!. Malmö vill gärna och på Malmö Arena har tidigare Scandinaviumchefen Karin Mårtensson redan researchat frågan för Malmö skull. Karin är ju numera arenachef i just Malmö. Vill Stockholm? Det är frågan eller har OS-diskussionerna för Stockholms del helt förmörkat diskussionshimmeln i denna fråga?
Det blir som i denna gamla TV-serien, Lödder – svar på alla frågor i nästa avsnitt. Undrar bara när det kommer?

Text: Bo Hultén

Så här ser arrangörsstäderna ut på de senaste/kommande VM och EM-tävlingarna i simning:

Långbane-VMs arrangörsplatser
2017 - Budapest, Ungern
2019 - Gwangju, Sydkorea
2021 - Tokyo, Japan
2023 - Doha, Qatar

Kortbane-VM:s arrangörsplatser
2014 Doha, Qatar
2016 Windsor, Kanada
2018 Hangzhou, China
2020 Abu Dhabi, Förenade Arabemiraten
2022 Ej utsedd

Långbane-EM:s arrangörsplatser
2014 Berlin Tyskland
2016 London Storbritannien
2018 Glasgow Storbritannien (en del av det sammanslagna Europamästerskapen)
2020 Budapest
2022 Utses nov 2017 - (en del av det sammanslagna Europamästerskapen)
 
Kortbane-EM:s arrangörsplatser
2012 Chartres Frankrike
2013 Herning Danmark
2015 Netanya Israel
2017 Köpenhamn Danmark
2019 Ej klart
2021 Ej klart
2017-02-03 Simpodden nr 60
I den här 60:e Simpodden Hultén & Jansson snackas det om Sarah Sjöströms fina säsongsdebut, om ett relativt svagt GP i Malmö resultatmässigt, om årets förstsa världsrekord i simning, om Glen Christiansens pris "Årets Glen", om SvT:s ensidiga skidbevakning, om en svensk simgala och en del annat matnyttigt för dig som tycker om simning och snacket där runtekring....
2017-02-03 Idag Grattar vi......
Saxat från MKK:s hemsida....

Idag gratulerar vi Stefan Persson till den första längden (50 år). Stefan fostrad i Limhamns SImsällskap. MKK simmare sedan starten 1982. Stefan har en imponerande meritlista med bland annat medverkande på alla tävlingar från Simiaden till OS. Stefan deltog 1988 på OS.
När det gäller medaljer på SM nivå har Stefan 7 guld, 13 silver och 4 brons = 24 medaljer. Stefan var även första svenska simmare att simma under 15 minuter på 1500m frisim, ett rekord som han blev av med för ca år sedan, när det gäller rekordet på långbana över samma distans slog även detta under 2016. Stefan har när han kommit upp ur bassängen fortsatt sitt engagemang inom simningen. Stefan står ofta på bassängkanten som tävlingsledare och är sedan något år medlem i Svensk Simidrotts styrelse.
2017-02-03 Historisk återblick
Erik Bergvall är kanske den svenska simningen största ledare genom tiderna. För några år sedan skrev SIMMAs Bosse Hultén artikel om honom. Den artikeln hittar du här - klick

Nu har SR också lagt ut Bergvall på nätet.Programmet Gå och bada från 1937 ges glimtar från simning och sommarplask. Erik Bergvall berättar först lite simhistoria sen blir det en karbadarsketch med Eric Abrahamsson. Sänt: 1937- 07-21

Lyssna på programmet här - klick
Du kan också ladda ner det - klick
2017-02-02 Hans Wallenstam, sponsor och sportnörd
Här är en intressant artikel om Göteborgsföretagaren, sponsorn och sportnörden Hans Wallsten, ur Idrottens affärer - klick
2017-02-02 Phlex Swim Channel
Phlex Swim Channel staratade igår och SIMMA kommer att presentera deras klipp och filmer framöver. Ovan hittar du den första och då snackar man undervattensarbete i vattnet. Enjoy!
2017-02-02 Hosszu klar för Swim Open i Stockholm
Dennis Fredriksson gästar Simpodden Hultén & Jansson och då får vi veta att en av världens bästa simmerskor, Ungerns Katinka Hosszu kommer till Swim Open i Stockholm den 8-11 april. Vi snackar också om hur tridigt skall man få simtävla, eftersnack till Idrottsgalan, och mycket mer.
Gå till poddsidan för att lyssna - klick !!!
2017-02-02 Simning är inte fel....
Kolla in det här reportage med 75åriga DeEtte Sauer som startade med simning när on fyllt 50 och verkligen fräschat till sig själv. Från CBS. (klippet ovan)
2017-02-01 Nytt kontrakt med Arena för Sarah
Sarah Sjöström har i dagarna tecknat ett nytt kontrakt med baddräktsleverantören Arena. Arenas Giuseppe Musciacchio säger så här om Sarah och kontraktet :“Sarah is a dream brand ambassador.
She’s supremely talented, professional, dedicated and hard-working, and is always smiling. In addition, she’s committed to making a difference through social programmes such as the Swedish Childhood Cancer Foundation and Project Playground. "

Intresserad av Arena badkläder i Sverige? Läs mer här - klick
2017-02-01 Månadens Överraskning - 9:e årgången
Nu kör vi ett nytt varv. I lördags utsåg vi Årets överraskning i samband med GP i Malmö - Björn Seeliger från Södertälje Simsällskap - nu söker vi dn första månadens överraskning för 2017.
Har du en simmare i din närhet, eller lite på avstånd, som gjort en eller flera bra simningar under januari 2017?
Simmaren skall vara en ungdom eller junior, och vid tillfället inte ha simmat i seniorlandslaget. I så fall tycker jag att du skall nominera simmaren till barbro@freker.se, senast den 8 februari. Skriv lite i ditt mail om varför du vill nominera simmaren. Lycka till med nomineringen!
2017-02-01 Anmäl till Borås Speedo Meet
Nu är det bara några dagar kvar för att anmäla till tävlingen Borås Speedo Meet samt boka upp hotellrum/mat.

Gå in på tävlingssidan för att få alla detaljer du behöver för att kunna ta dig till sköna Borås 25-26 februari - klick
2017-02-01
Svenska Simförbundets och Glen Christiansen Mastersstipendium
Stipendiet utdelas till den tränare/ledare/funktionär/eldsjäl som under föregående år eller tidigare i sitt ledarskap utfört en betydande insats av bestående karaktär för svensk Masters-simning på lokal, regional, nationell eller internationell nivå; eller till den Masters-simmare som föregående år gjort en framstående prestation och dessutom på annat sätt gjort eller gör betydande insatser för svensk Masterssimning.
Annette Philipson stipendiemottagare 2016
Ansökan om stipendiet skall göras till Simförbundets Mastersansvarige, Hasse Nilsson - snarast - till denna epostadress - klick

Hitta nyheter från den 16-31 januari- klick

Tidigare Nyheter hittar du under ARKIVET - klick