2017-12-31 Gott Nytt
Efter en lång och kämpig säsong har SIMMA gått på sparlåga ett tag. Redaktören har tillåtit sig att ha semester efter den senaste månadens intensiva tävlande och bevakande av simning på olika sätt – i på webben, i poddar och i TV. Men snart nog så kommer vi tillbaka med full styrka. Under året har Simpodden Hultén & Jansson växt sig stark som komplement till SIMMA på nätet.
Det startas poddlyssnade mer än någonsin och tusentals människor lyssnar på varje podd. Ett stort tack till Thomas Jansson som med sitt knivskarpa tyckande har varit med och lyft podden till ett kvalitaivt högtstående media.

Under hösten har vi också fått in flera nya medarbetare i snacket runt svensk simning. Spårvägen-tränaren Jenny Gustavsson som med klokskap och intressanta vinklingar får oss att tänka simning i nya banor. Victor Johansson, vår distanssimmare som går från klarhet till klarhet och bara kommer att bli bättre och bättre. Tamas Fekete som ger oss inblick i det stora simlandet Ungerns hemligheter. Mixen har blivit allt bättre och bättre och många uppskattar detta.
Mästerskapssidan har sett en nedvarvning eftersom Simförbundet har valt att skära ner på dess omfattning. Förhoppningsvis så kommer den att växa framöver. Själva SIMMA har mycket samspelat med Facebook när det gäller simningens nyheter. Mixen mellan hemsida och social medier skall vi satsa vidare på.
Det vi tyvärr har fått mindre av under de senaste åren är krönikor. Jag vet att det finns många som har åsikter, tankar och idéer som man vill dela med sig och SIMMA är ett utmärkt medel för att göra detta. Våra spalter är ALLTID öppna för den som vill skriva simrelaterade artiklar. Tänk på det och hör av dig om du vill publicera dig.
Efter trettonhelgen varvar vi upp igen. Då skall vi tillsammans med Simförbundet utse det mesta och det bästa i svensk simning under beteckningen Årets Simidrottare. Till dess – Ha en riktigt god avslutning på det gågna året och ett GOTT NYTT ÅR från oss som gör SIMMA.
Med Hälsningar
Bosse Hultén
2017-12-31 Paulssons sanning
Var kommer alla pingvinerna från?
 
Jo, Pingvinerna kläcks och frodas i simningens organisationer som Len och Fina. De är företrädesvis av manligt kön. Kvinnor syns sällan bland pingvinerna. När det är prisutdelning vid stora simtävlingar av mästerskapsdignitet ömsar pingvinerna skrud och ikläder sig svarta eller mörka dräkter. Medelåldern på pingvinerna är dessutom mycket hög, ofta sjuttio plus.
 
Pingvinerna syns bara vid stora evenemang då de har påtagit sig den självutnämnda uppgiften att dela ut priser till medaljvinnande simmare och kan därmed sola sig i glansen av dessa. Till vardags håller de hus i slutna sällskap där de utövar inflytande över den levande idrotten genom att stifta lagar och regler vad gäller utövandet av simidrotten.

Tränare och ledare som dagligen finns på bassängkanterna land och rike runt och är de som ligger bakom de framgångar som pingvinerna solar sig i syns aldrig som prisutdelare vid stora evenemang. Det är dags att låta slavarna på triumfvagnen få träda fram i rampljuset och hyllas för dagligt slit och stora engagemang för att inte säga patos.
 
Alltså: Kvotera in fotfolket så att hälften av prisutdelarna utgörs av tränare och ledare från vardagen klädda i sina nationella lagkläder. Det kommer att innebära en färgklick i bland pingvinernas murriga framtoning.
 
Hälsningar från en gammal slav. Pålle

2017-12-30 Triton söker Mästerskapstränare
Simklubben Triton i Staffanstorp skall bygga om sin organisation. Därför skriver man så här i sin nya annons när man söker "Mästerskapstränare":
Simklubben Triton söker en tränare för mästerskapssimmare!
SK Triton är en klubb, som erbjuder simning av hög kvalitet från bredd- till elitverksamhet. Vi bygger
långsiktiga relationer med våra medlemmar och arbetar med alla åldersgrupper. SK Triton vill vara en
värdefull del i hela familjens fritid, oavsett ålder, inriktad mot utbildning, motions- eller
tävlingssimning.
I våras startade projektet Triton 2021 med ambitionen att utveckla klubben till framtidens
simförening. Namnet syftar på året 2021 då Staffanstorps kommunen har ambitionen att en ny
simhall med 10 banor ska stå färdig.
Nu söker vi en tränare för mästerskapssimmare som kommer att arbeta med:
• Nivåansvar för mästerskapssimmare
• Tillsammans med övriga tränare vara med och utveckla övriga nivåer
• Du kommer att arbeta direkt underställd klubbchefen

Läs hela annonsen här - klick
2017-12-27 Fortsatt Ystad satsning
Ystad Simsällskap fortsätter sin uppmärksammade satsning på Ystad Grand Prix. Ett GP som omfattar två tävlingar under året - Korsvirkssimmet - det så traditionella och TYR Open som hösttävlingen heter from 2018.
Tävlingsdagar sen 28 och 20 april samt 20-21 oktober.
Satsningen omfattar liksom tidigare - TV-sändningar på webben, inbjudningar till landslagssimmare med VIP-behandling och ett stort värdefullt prisbord.
De stora pengarna kommer man åt med att tävla på bägge tävlingarna - liksom tidigare.
Länk till inbjudan hittar du här - klick
Du hittar tävlingsannonsen ute vår högerspalt under 2018.
2017-12-22 God Jul på Er Alla.
Vi på SIMMA.NU ösnkar Er alla en riktigt God Jul. En jul som vi hoppas är full med simning blandat med vila. Med positiva tankar och laddning av energi.
Allt med Årets Simidrottare - som innefattar Året Simmare, Hoppare, Konstsimmare mm - drar vi igång den 7 januari och vi utser det hela en dryg vecka senare. Under tiden kan ni fundera vilka som är Edra favoriter. På snart återhörande från SIMMA-redkationen.
2017-12-21 Simpodden nr 81
I årets sista Simpodd är det dags för en sammanfattning av simåret 2017. Mycket EM blir det. Hur är det med jämlikheten i RF, SvT, friidrotten och andra idrottskopplade organisationer. Jansson svensk dreamteam när det gäller ledare genom tiderna presenteras och Hultén han kontrar med sin elva när det gäller Sveriges bästa simmare genom tiderna.

Klicka på spelaren nedan för att lyssna !!!
2017-12-21 Oskar Månadens Överraskning
Oskar Hoff, född 1998 och simmandes för Landskrona Simsällskap har utsetts till Månadens Överraskning i november månad.
Oskar får utmärkelsen för sina simningar under SM/JSM i Jönköping, men främst för 200 frisim där han simmande på 1.51,64 vilket var nytt personligt rekord med 5,8sekunder sedan han simmade distansen senast för ca 1 år sedan. Även 100 frisim och 50 frisim simmade Oskar på nya personliga rekord.
Vi gratulerar Oskar och önskar honom mycket lycka till med simningen framöver. Han kommer att få skickat till sig ett simmar-kit från Freker Sport med DMC simfenor, Strokemaker paddel, simglasögon från HEAD och Finis, Techboard samt en meshbag att förvara allt i.
2017-12-21 Trenden på EM
Tre simmare gav iväg sina medaljer till unga fans under EM. Adam Peaty, Sarah Sjöström och så hemmasimmerskan Pernille Blume. När Peaty gav iväg sin medalj så var det inte första gången han gjorde det. Vid brittiska mästerskapen i år gjorde han samma sak liksom på VM i somras.
Några har kritiserat simmarna för att man gjorde som man gjorde och att man därmed devalverade värdet på medaljerna. SImmarna å sin sina gjorde det för att stimulera sina unga fans och följare.

Adam Peaty ger bort sin guldmedalj på 100m bröstsim till unga danskan Alma Dahl. En tjejej som bor med sin familj i Malaysia - där hon simmar och var hemma på jullov och passade på att se Sim-EM - klick

SvT:s Maria Wallberg snackar med 12 åriga Alma Dahl dagen efter hon fick Adam Peatys guldmedalj på 100m bröstsim - klick

Se klippet när Sarah Sjöström ger iväg sin fjärilsimsmedalj till en ung Landskronasimmerska - klick

2017-12-21 Bebben pensionerar sig
Simtränaren i Triton Staffanstorp, Sven Bertil Mattsson går i pension den siste december. Det meddelar hans arbetsgivare SK Triton idag. Bebben har verkat i simklubbar som kristianstad, Triton, Trelleborg och Ran. Avslutning sedan ett antal år har varit i just SK Triton, Staffanstorp
Låt Kansliet sköta din ekonomi. Klicka på bannern nedan för att få veta mer!!
Vår Rea på Lane4. 10-50% rabatt på hela sortimentet - klicka på bannern nedan!

Simtränare till simtävlings
verksamhet

Klicka på loggan för mer info.

Teamledare i SS04
Klicka på loggan för mer info.

SK Ran söker  Simidrottskole
ansvarig /Ungdoms tränare
Klicka på loggan för mer info.

SK Ran söker  Tränare och instruktör till Simidrottsskola
Klicka på loggan för mer info.

Luleå Simsällskap söker Breddansvarig
Klicka på loggan för mer info.

Utbildnings- tjänst ledig i Helsingborgs Simsällskap
Klicka på loggan för mer info.

Södertörn söker Breddansvarig
Klicka på loggan för mer info.

Direkt till Nyheterna

Svenska USA-simmare.
Hittar du i vår förteckning här - klick

Är du intresserad av att söka Årets Glen? Klicka på bilden ovan!
2018-06-01 Lediga jobb inom simningen

Just finns 12 annonser på SIMMA för arbeten inom simsektorn. Klicka på länkarna nedan för att komma till resp. annons.

Annonserna finns också klickbara ute i högerspalten under Lediga jobb och överst i nyhetstexten under Lediga jobb i Sverige (kolla också under den norska fliken)

Här är alla 12 länkarna till jobben du kan söka just nu:

Stockholms Simförbund söker Kanslist - klick
SK S02 söker Breddansvarig - klick
Stockholms KK söker Simlärare - klick
Stockholms KK söker Simlärarassistent - klick
Sundsvalls Simsällskap söker Simtränare - klick
Sundsvalls Simsällskap söker Simskoleansvarig - klick
Sjöbo Simsällskap söker verksamhetsamordnare - klick
Karlstad söker en Utvecklingsledare - klick
Skuru - simning söker Simtränare. - klick
Ljungby Simsällskap söker Chefstränare - klick
Värnamo SImsällskap söker Simskoleansvarig / Kanslist - klick
Falkenberg söker en Siminstruktör - klick


Vill du/ni annonsera efter personal på SIMMA?
Skicka en mejl till simma@telia.com - så hjälper vi dig.

Kombinera idrott och studier i Umeå.
Klicka på loggan för att läsa mer!

Hitta nyheter från den 1-15 december-  klick
  Tidigare Nyheter hittar du under ARKIVET -
klick