2016-11-29 Freker fyller 40 år - 20% rabatt på webshoppen den 1 december
Freker Sport, ett familjeföretag i Mölle, fyller den 1 december 40år. Det firar vi bland annat med en ny web-shop och att lämna 20% rabatt på order under hela dagen. Du når oss på www.freker.se , och använd koden 40år. Gå till FREKER Sport - klick
2016-11-29 Simpodden 54
Simpodden Hultén & Jansson har nu kommit fram till upplaga 54. Ljudet i podden har blivit bättre och det gör att budskapet om att kanske skrota Sum-Sim går fram? Om inte så kan du i alla fall lyssna på hur man sågar Idrottsgalans jury längs fotknölarna och om det kommande VM:et. Detta och mycket annat i den 54:e och oefterhärmliga upplagan.
Klicka nedan för att lyssna.
Gamla poddar hittar du här - klick
2016-11-29 Kungsbacka söker tränare
Vi söker en tränare på 100% som ska bli en del i vårt team. Genom att jobba tillsammans vill vi ha en tränarstab som kan stötta och utveckla varandra. Som tränare i vårt team ska du kunna jobba med alla typer av simmare från Simiaden till SM. Du kan läsa hela annonsen här - klick
Du hittar som vanligt också våra annonser länkade uppe under "Lediga jobb i Sverige" och ute i högerspalten under "Lediga jobb"
2016-11-29 Så minns jag mitt Sum-Sim
Lars Frölander OS-guldmedaljör år 2000 och 60-faldig svensk mästare
Jag minns mitt första Sum-Sim väldigt väl. Jag var 14 år och hade spänt väntat på att få kvala in till något som jag så länge haft som mål och jobbat stenhårt mot, nämligen Sum-Sim Riks. Det var 1988 och Sim-Sim gick av stapeln i Gävle. Mitt mål var att ta en medalj som jag kunde ta med hem och hänga upp i mitt prisskåp i pojkrummet i Borlänge. Jag hade goda chanser på mina redan då specialgrenar 100 fjäril och 100 frisim. Jag var som vanligt väldigt nervös inför loppen, precis så som det ska vara för att hela kroppen ska vara förberedd för kamp, och sinnet vara helt fokuserad på uppgiften. De slutade med två silvermedaljer och på vägen hem i bilen minns jag hur överlycklig och stolt jag var över mina prestationer. Redan under första simpasset ett par veckor efter Sum-Sim hade jag satt nya mål, nästa gång skulle jag ta guld.
Stina Gardell
2017-11-29 SM-veckan 2017
Nu är det dags att boka hotell och köpa biljetter till SM-veckan 2017. Årets arrangörer är Borås med Alidebergsbadet som arena. Ni minns säkert vilket drag det var där senast SM-veckan gick i Borås. Du hittar mer information här - klick - för att kunna boka. Här kan du boka - klick
Gå till Lane4:s hemsida - klick
Stina Gardell
2016-11-29 Så minns jag mitt Sum-Sim
Stina Gardell     Svensk rekordhållerska i medley - 11 SM-guld
Känslan att kvala in till min första riksfinal Kommer inte ihåg riktigt när jag kvalade in och hur jag kände då. Men vet att jag var väldigt nervös men också väldigt stolt när jag klev in på Eriksdalsbadet då jag skulle simma min första Sum Sim final! Första gången jag simmade Sum-Sim riksfinal Var i Eriksdalsbadet 2002. Tävlade för Norrtälje och kände inte någon annan simmare på plats. Var också yngst och fick tävla emot de som var ett år äldre. Mitt starkaste minne från Sum-Sim. När jag gick in i 100m fr finalen som 8a, och fick en ytterbana. Hade simmat bort en medalj på 100 rygg dagen innan, så jag var ganska förbannad och det slutade med att jag vann, vilket jag aldrig trodde jag skulle göra. Mitt råd till dagens Sum-Simmare Enjoy! Ni har många roliga år framför er!
Irwi Johansson-Bielicz
2016-11-29 Så minns jag mitt Sum-Sim
Irwi Johansson -född 1954 - 5 SM-guld - OS-simmare 1972
Året var 1963 då jag för första gången kvalade in till Sum Sim Riks i Gävle. Jag var bara 9 år och tävlade i yngsta åldersklassen med de som var ett år äldre. Jag var väldigt stolt när jag fick silver på 50m fjärilsim och kunde knappt somna på kvällen av lycka för min medalj. Under mina år som Sum Simmare uppmärksammades tävlingar både på tv och i en särskild bilaga i Expressen. Precis som nu fick man möjlighet att träffa simmare från hela Sverige och skaffade sig många nya vänner som man brevväxlade med. Kommer ihåg att det var en spännande upplevelse att få åka sovvagn från Göteborg till Gävle, en resa som tog ca 12 timmar. Ett roligt minne som jag har från ett av mina tidigare år på Sum sim var när jag simmade ryggsim på en ytterbana, min tränare hejade på mig och jag började skratta. När jag kom upp frågade han vad som hände, varför skrattade du. Jag svarade att du såg så lustig ut när du hejade så jag kunde inte hålla mig för skratt. Till er som lyckats kvala in till årets Sum Sim vill jag framför allt önska lycka till, kom ihåg att ha roligt. Alla kan inte vinna, men alla kan göra sitt bästa!
2016-11-28 Så minns jag mitt Sum-Sim
Annette Philipson (född 1965) har hela sitt långa simliv funnits i LASS - Linköping. Så här skriver hon om Sum-Sim:
Min första (och sista) riksfinal i Sum-sim var 1979 i Malmö. Det var stort, det fanns rykten om simmare som var "underbarn" och konkurrerade med seniorerna. Det gällde framför allt Agneta Eriksson och även Sofia Kraft. Jag kände mig mycket liten i dessa sammanhang och min bästa placering på Sum-sim blev fyra. Mitt råd är alltså: ta tillfället i akt att lära dig hur "stora" tävlingar fingerar och hur du själv hanterar utmaningen att konkurrera med de bästa. Det kommer många, många fler tillfällen att visa framfötterna. Man kan till och med bli världsbäst, fast man aldrig tagit någon Sum-sim medalj...
Annette Philipsson, gjorde en styck SUM-SIM riksfinal, deltog på två Olympiska Spel och år 2015 - tog hon fem medaljer på Masters-VM i Kazan - som 50-åring. Ett bra bevis på att det kommer mer än Sum-
Låt Kansliet sköta din ekonomi. Klicka på bannern nedan för att få veta mer!!
Vår Rea på Lane4. 10-50% rabatt på hela sortimentet - klicka på bannern nedan!
Anna Karin Kammerling är en av våra allra största simmerskor genom tiderna med 25 EM och VM-guld bland meriterna.
2016-11-28 Så minns jag mitt Sum-Sim
Anna Karin Kammerling gjorde debut på Sum-Sim som elvaåring - 1991 - hon är född 1980.
Första gången jag simmade Sum-Sim riks var jag 11 år. Finalerna gick i Lund och jag kommer ihåg att jag åkte ensam med min pappa på tävlingen.
Jag kände mig rätt vilsen, kände ingen och vid den tiden trivdes bäst på hemmaplan med mina klubbkamrater.
Mitt starkaste minne från tiden som Sum-simmare är från riksfinalen i Sandviken-93. Då var jag 13 år, vi var ett helt gäng från Söderhamns simsällskap och det var första gången jag stod högst upp på pallen i dessa sammanhang.

Mitt bästa tips är att ha roligt både i och utanför bassängen.

Simtränare till simtävlings
verksamhet

Klicka på loggan för mer info.

Teamledare i SS04
Klicka på loggan för mer info.

SK Ran söker  Simidrottskole
ansvarig /Ungdoms tränare
Klicka på loggan för mer info.

SK Ran söker  Tränare och instruktör till Simidrottsskola
Klicka på loggan för mer info.

Luleå Simsällskap söker Breddansvarig
Klicka på loggan för mer info.

Utbildnings- tjänst ledig i Helsingborgs Simsällskap
Klicka på loggan för mer info.

Södertörn söker Breddansvarig
Klicka på loggan för mer info.

Direkt till Nyheterna

Svenska USA-simmare.
Hittar du i vår förteckning här - klick

Är du intresserad av att söka Årets Glen? Klicka på bilden ovan!
2016-11-28 Så minns jag mitt Sum-Sim
Till helgen är det Sum-Sim Riksfinal i Jönköping. Den här tittar vi bakåt och minns genom några svenska toppsimmares hur de minns Sum-Sim. Först ut är Elisabeth Berglund och Lotten Andersson - födda 1949 och 1950 - bägge ursprungligen från Timrå SK. Så här skriver Bettan/Lotten:

Sum-Sim 1961 och några år framåt.
Innan en träning 1961 samlade Sture Andersson, som var badmästare, tränare och tillika pappa till min bäste vän Lotten, oss och berättade om en ny tävling som vi kunde få delta i, Sum- Sim hette den, och vi blev eld och lågor. Så roligt att tävla någon annanstans, att få resa, se nya ställen och framför allt träffa nya simmarkompisar! MEN, då krävs nog att ni får träna varje dag, fortsatte Sture.
Att kvala in från Norrland (+Hälsingland och Gästrikland) var bara en happening! Få träffa kompisar med blött hår, röda ögon och träningsoverall var enbart roligt. Däremellan tävlade vi, utan att vara speciellt nervösa, kände bara ren glädje.
Foto: Elisabeth Berglund och Lotten Andersson - svenska toppsimmerskor i mitten och slutet av 60-talet. Här i upplagor från tidigt 60-tal. Foto: Sundsvalls museeum
Sedan få åka tåg ända till Västerås, sedan Gävle, var som grädde på moset. Fika, skratt, kortspel och vips så var vi framme! Bodde på bangården i sovvagnar, så spännande och roligt!!! Att vi vann och presterade bra var ju kul men det viktiga då, var att få träffa nya kompisar och få brevvänner.
Timrå var, på den tiden, den enda ort med en 25-meters- bassäng i Norrland, så våra resor och tävlingar begränsades till Hudiksvall nån gång/år.
Ett råd till dagens ungdomar är väl att ta vara på glädjen, knyta nya kontakter och ha roligt. Sum-Sim blev en tävling som vidgade världen (Sverige) för oss "pionjärer" i denna tävling, så Tack Birger Buhre och Expressen för en mycket lyckad idé.

De närmaste dagarna kommer ytterligare simmare att skriva om Sum-Sim.
Du kan följa Sum-Sim på Mästerskapssidan - klick
2016-11-27 Sum-Sim Riksfinaler
Kommande fredag till söndag är det dags för den 56:e upplagan av Sum-Sim Riksfinaler. För första gången kommer tävlingarna att simmas i Jönköping.

Vi kommer att följa Sum-Sim på Mästerskapssidan - som vanligt och du hittar Sum-Simsidan här klick.
2017-09-11 DDR-rekorden suddas ut

Just finns 12 annonser på SIMMA för arbeten inom simsektorn. Klicka på länkarna nedan för att komma till resp. annons.

Annonserna finns också klickbara ute i högerspalten under Lediga jobb och överst i nyhetstexten under Lediga jobb i Sverige (kolla också under den norska fliken)

Här är alla 12 länkarna till jobben du kan söka just nu:

Stockholms Simförbund söker Kanslist - klick
SK S02 söker Breddansvarig - klick
Stockholms KK söker Simlärare - klick
Stockholms KK söker Simlärarassistent - klick
Sundsvalls Simsällskap söker Simtränare - klick
Sundsvalls Simsällskap söker Simskoleansvarig - klick
Sjöbo Simsällskap söker verksamhetsamordnare - klick
Karlstad söker en Utvecklingsledare - klick
Skuru - simning söker Simtränare. - klick
Ljungby Simsällskap söker Chefstränare - klick
Värnamo SImsällskap söker Simskoleansvarig / Kanslist - klick
Falkenberg söker en Siminstruktör - klick


Vill du/ni annonsera efter personal på SIMMA?
Skicka en mejl till simma@telia.com - så hjälper vi dig.
2016-11-26 En dryg vecka till VM
Tisdagen den 6 december startat kortbane-VM i simning. Ett VM som simmas i Windso, Canada. Fem dagars tävlingar mellan 6 till 11 december.
Hur är förutsättningar inför VM i år. Vad kan vi förvänta oss? Det berättar förbundskapten Ulrika Sandmark när Bosse snackade med häromdagen. Deras snack kan du höra nedan.

Läs mer om VM på Mästerskapssidan - klick
2016-11-26 Ulrika inför VM
Hör Ulrika Sandmark, simningens förbundskapten - ger oss insikt i förutsättningarna inför VM i Canada. Klicka på länken ovan för att höras hennes snack med SIMMAs Bosse Hulén
2016-1124 Rösta på Jerringpriset
Tre stycken simmare bland de femton till årets Jerringpris. Sarah Sjöström, Karl Forsman,
simning parasport och
Maja Reichard, simning parasport.
2016-11-24 Project Playground stöttas Waterproof Sports AB
Den svenska återförsäljaren av Arena -Waterproof Sports AB - supporterar Project Playground och har med sig Os-mästarinnan som fungerar som ambassadör för Project Playground och har nyligen besökt ett av projektets ställen i Sydafrika. Man jobbar ju främst med barn i kåkstäderna runt Kapstaden men också med ensamkommande barn i Sverige. Malin Söderberg hos Waterproof Sport berättar att man stöttar med simkläder och badutrustning till barnen som ingår i projektet. "Project Playground tilltalar oss med sitt upplägg och sin idé om att organisera och stötta barns fritid och sociala verksamhet" - tillägger Malin för SIMMA.
2016-11-23 Tjugo procent rabatt hos Olander
Nu kan du skaffa dig simkläder från MP, Yingfa och Olander. Använd koden ovan för att beställa.
Du hittar Olanders hemsida här - klick
Klicka på bilden för att komma till hemsidan och erbjudande !!!!
2016-11-23 Månadens Överraskning
Det har varit en tuff omgång denna månad – men nu är vi klara och till Månadens Överraskning i Oktober har utsetts Gloria Muzito. Glora simmade fort på Simspelen både på 50 och 100meter frisim. På 50 meter satte hon ett nytt personligt rekord med 25,91 vilket gör henne till snabbaste 14åringen genom svensk simhistoria. Även på 100 frisim blev det ett personligt rekord med 56,80. Gloria simmar för Sundsvalls Simsällskap, och vi skickar henne ett simmar-kit från Freker Sport.
Vi önskar Gloria lycka till med simningen fram över.
2016-11-20 ÖSA söker Simskoleansvarig
Örebro Simallians söker erfaren och kunnig person som kan ta ansvar för drift och utveckling av föreningens simskoleverksamhet.

Läs mer om tjänsten här - klick.

Du hittar annonsen klickbar, den närmaste månaden. överst på vår sida under"Lediga jobb i Sverige" och ute i högerspalten under "Lediga jobb"
2016-11-20 Asiatiska Mästerskapen
Idag avslutades Asiatiska Mästerskapen i Tokyo. Simdelen av tävlingar har simmats torsdag till söndag och du kan hitta alla resultatlsitor från tävlingarna här - klick
2016-11-18 Simpodden Hultén & Jansson.....
.......möter den här gången OS-segraren från 1980, Pär Arvidsson och snackar om det där loppet i Moskva som betydde så mycket men också om hur det vara att växa upp på bruksorten Finspång plus allt det som har hänt de senaste 36 åren. Ett snack som du aldrig har hört tidigare. Klicka nedan för att lyssna.
Vill du lyssna på fler Simpodden Hultén & Jansson så skall du gå till vår poddsida - klick
2016-11-20 Startlistan Sum-Sim
Här har du den kompletta startlistan till Sum-Sims Riksfinal som simmas i Jönköping om två veckor -klick
Ibland dyker det upp bilder som man inte sett på ett tag. Här är en sådan från år 2016. Klicka på bilden så blir den lite större och lättare att studera.
Anna Lohmann Malmö KK och Eva Jonasson, Kalmar har tre saker gemensamt - bägge är Masterssimmare, bägge är världsmästare i dikessimning och sedan har de bägge Öland som mgn.
2016-11-19 Masters-SM i Burlöv
Idag fredag har Masters-SM i lång bana inletts i Burlöv. Fredag/lördag simmar 200 simmare om mästerskapstecken i den skånska långbanan.
Resultatlistan hittar du här - klick

Hitta nyheter från den 1-15 november - klick

Tidigare Nyheter hittar du under ARKIVET - klick