2016-07-27 Ägir söker personal

Simklubben Ägir i intressanta Östersund söker personal till två tjänster:
Ungdomstränare - klick
Simskole och teknikskoleansvarig - klick

Du hittar också annonserna under :
Lediga jobb Sverige (ovan) OCH ute i vår högerspalt under Lediga jobb - den närmaste månaden.

Svenska OS-truppen i simning. Foto: Svenska Simförbundet

2016-07-27 Full fart

Nu har vi tagit igen oss några dagar och laddat batterierna. Snart är det ju dags för OS och vi håller på att bygga OS-sidan. Sidan som finns under Mästerskapssidans vinjett kommer att kunna hjälpa dig igenom OS-simningarna som startar den 6 augusti.
 Som du kanske vet så kommer simningarna från OS sändas med försöken kl. 18.00 och finalerna kl 03.00. Tuffa tag för den som vill följa finalerna direkt och befinner sig i Sverige. Men det är vår målsättning att följa det mesta av finalerna Online. Någon natt så kommer uppdateringen bli runt 0500 istället för Online - detta nätter med svagt svenskt intresse. Ja vi får avvakta och meddela detta efterhand.
De svenska simmarna har nu tagit sig till Rio med ett undantag, Therese Alashammar som simmar sista dagarna på OS och inte åker över förrän den 1 augusti.
Mästerskapssidan kommer att uppdateras från nu och hela tiden fram till och under OS. Målsättningen är att fylla den med så mycket relevant material som möjligt.......

2016-07-22 Från läsekretsen

Tyckare i denna fråga är Anders Widell, tidigare simtränare i Uppsala och Lund - sedemera bibliotikarie i Ljusdal och numera statligt avlönad som pensionär. (Anders ber att få påpeka att texxten är skriven innan han lyssnade på SImpodden 37.)


Sveriges Olympiska Kommitté (SOK) har satt sig över både internationella och nationella specialförbund och skapat egna kvaltider, även om man genar en del genom att förhandsnominera ett antal utövare som alltså kan bortse från kvaltiderna. Principen är att man skall ha chans på åttonde plats. Om det gällde globalt kunde OS-tävlingarna starta med semifinaler, särskilt om man som friidrotten kör med tre dylika (en logisk kullerbytta eftersom latinets semi betyder halv, alltså halvfinal).
Jag har länge tyckt att rika Sverige gott kunde låta sig representeras i samtliga olympiska idrotter som utövas i vårt land.
Men kvaltider är väl både rättvist och transparant (ett av dagens modeord)? Man klarar eller klarar inte gränsen. Men så tar SOK ut två atleter som INTE klarat tiden eftersom man ser till ”hela bilden” samtidigt som en annan som klarat kvalet åker ut på grund av samma bild.
Jag unnar både Alshammar och Kallur att få åka till Rio men det hade känts bättre om man inte hoppat över det där med kvaltiden.
Sen har man skapat en särskild kategori för dem som är unga och lovande. Dem får åka utan hänsyn till kvalgränser för att se och lära och förhoppningsvis leverera om fyra år.
Rättvist och transparent var det!
 
Jag tror inte det här med kvaltider till internationella mästerskap är positivt. Allt blir så fokuserat kring just den tiden eller längden/höjden att det blir ”ribban”. Har man som simmare inte kvalat i mars/april börjar det bli stressigt och ju längre tiden går ju mer jagar man resultat. Om man till sist klarar tiden har det ofta visat sig att det mentalt är väldigt svårt att ladda om och prestera på mästerskapet.
Lite kuriosa! Jag minns ett SM i Stockholm 1966 som samtidigt var EM-kval med kvaltider. Där möttes segrarna flera gånger av ett besviket Neejj från publiken vid målgång då man missat tiden med några 10-delar. Inte ett särskilt lyckat sätt att skapa stämning och glädje kring ett vunnet SM-tecken.
Men media på den tiden var inte så fotbollsfixerade som i dag så Expressen (som ju stod bakom SUM-SIM) GREP IN och såg till att samtliga SM-vinnare fick åka till EM.
Gå till Lane4:s hemsida - klick

2016-07-21 Simpodden 37

I den 37:e Simpodden Hultén & Jansson är Jansson, förbannad, upprörd, ledsen, frustrerad - ja allmänt gubbgrinig om hyckleriet i frågan om Arigawi, kollektivbestraffningen av Rysslands friidrott, det norska dopningsfusket men herrarna snackar också om friidrottens märkliga uttagningstävlingar och den idrottens hejarklack i media och så naturligtvis simning. Allt i 30 minuter Simpodd.

Du lyssnar på podden i länken ovan.
Vill du lyssna på fler poddar - liote äldre skall du gå in på denna sidan - klick

Låt Kansliet sköta din ekonomi. Klicka på bannern nedan för att få veta mer!!
Vår Rea på Lane4. 10-50% rabatt på hela sortimentet - klicka på bannern nedan!

2016-07-19 Tyresö Simsällskap söker Elit/Ungdomstränare

Vår verksamhet inom tävlingssimning har simmare i grupper från simiaden till elit, för barn, ungdomar och juniorer i Aquarena i Tyresö. Från bredd till elit.

Läs annonsen här - klick

Du hittar också annonsen under Lediga jobb Sverige OCH ute i vår högerspalt under Lediga jobb - den närmaste månaden.

Marcus Wernström - tränare i Motala - i simsällskapet och idrottsgymnasiet - tycker om idrott - på SIMMA.

2016-07-19 Idrott bygger självkänsla

Att utvecklas i de fysiska grundegenskaperna bidrar till en bättre självbild. Gäller det för tävlingsidrott också?

Självkänsla är det värde vi sätter på oss själva. Om du har en bra självkänsla värderar du dig själv högt, helt och hållet baserat på egna värderingar. Men i tävlingsidrott jämförs du med andra och självkänslan kan lätt få sig en törn om du inte tillhör den lilla kategorin “vinnare,”
men inte ens de garanteras en bra självkänsla i tävlingshysterin. Det är inte ovanligt att “Vinnarskallarna” (ett ämne i sig) bygger sin självkänsla på statusen de får från omgivningen. Det är en falsk självkänsla som inte är hållbar den dagen som motgångarna dyker upp.

Jag är inte ute efter att vi borde sluta att tävla. Absolut inte, men vi bör tänka till både en och två gånger om hur barn och ungdomstävlingar bör vara utformade för att få fram fler elitaktiva.
Flera idrottsförbund har gjort radikala förändringar. Jag tänker främst på innebandyns, ishockeyns och fotbollens åldershöjningar för seriespel. Förändringar gjorda med stöd från forskningen som inte kan påvisa att konkurrens stimulerar till bättre resultat. Då är det istället bättre att som tränare/förening/förbund försöka tona ner konkurrensen och istället försöka skapa en miljö där de aktivas självkänsla byggs upp. Miljön ska präglas av att det är utförandet och prestationen som står i centrum, inte resultat, kvaltider och rankinglistor.

I svensk simning kan vi börja med att tona ner Sum Sim-hysterin. Ta bort kvalhetsen genom att göra den till en inbjudningstävling. Sum Sim behöver inte ens vara slutmålet på säsongen. Det finns inget avgörande i längden om Simförbundet lägger Sum Sim i maj, juni, juli eller augusti.
Det som spelar roll för att nå och må toppen är 10 000 kvalitativa träningstimmar och för att orka hantera och stå rustad för resans alla utmaningar krävs en god självkänsla, dvs känslan av att känna sig viktig, duglig och unik.

Simtränare till simtävlings
verksamhet

Klicka på loggan för mer info.

Teamledare i SS04
Klicka på loggan för mer info.

SK Ran söker  Simidrottskole
ansvarig /Ungdoms tränare
Klicka på loggan för mer info.

SK Ran söker  Tränare och instruktör till Simidrottsskola
Klicka på loggan för mer info.

Luleå Simsällskap söker Breddansvarig
Klicka på loggan för mer info.

Utbildnings- tjänst ledig i Helsingborgs Simsällskap
Klicka på loggan för mer info.

Södertörn söker Breddansvarig
Klicka på loggan för mer info.

Direkt till Nyheterna

Är du intresserad av att söka Årets Glen? Klicka på bilden ovan!

Svenska USA-simmare.
Hittar du i vår förteckning här - klick

2016-07-19 Lödde söker tränare

Tjänsten är en tillsvidaretjänst, med fokus på simmare i Simklubben Löddes högsta grupper; SUM-SIM gruppen och Mästerskapsgruppen men du kan också komma att engageras brett i alla tävlingsgrupperna.

Läs annonsen här - klick

Du hittar också annonsen under Lediga jobb Sverige OCH ute i vår högerspalt under Lediga jobb - den närmaste månaden.

Hitta nyheter från den 1-15 juli i 2016 - klick

Tidigare Nyheter hittar du under ARKIVET - klick